Onko auringonvalo erilasta Amerikassa??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja exchevelle, 13.1.2019.

  1. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Mistä johtuu, että järkeään Amerikassa otetuissa valokuvissa auton väri näyttä "paremmalta" / kirkkaammalta / eri väriseltä jopa? Verrattuna siihen, että kun sama auto on sitten kuvattu Suomessa. Tässä yksi esimerkki:

    [​IMG]

    Kuvan auto valikoitui aivan sattumalta tämän kysymyksen esimerkiksi. Minulla ei ole mitään osaa eikä arpaa tämän auton myyntii.

    Erikseen on tietysti sitten ne myyntiautokuvat joissa Amerikassa kuvattu auto on eri yksilö kuin mikä on lähetetty Suomeen :argue:
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ylin kuva on otettu pilvisellä säällä. Kärrin päällä kuvista vasemman puoleinen on saanut kohdat auringon ja oikean puoleisessa on siltä väliltä. Valon värilämpötila vaihtelee sään ja vuorokauden aikojen mukaan, mutta paiste näkyy esimerkin kuvissa myös voimakkaampien varjojen muodossa.

    Paikkakuntakohtaisesti aurinko nousee eri korkeudelle johon täällä äärireunalla vaikuttaa myös vuodenajat voimakkaammin. Usan eteläreuna on afrikan korkeudella.
     
  3. tammercity

    tammercity Gearhead

    No jos verrataan Suomen aurinkoa vaikka Floridan aurinkoon, niin kyllä, se on erilaista.
    Floridassa sitä riittää VS. Suomen aurinko, jota ei ole olemassa.
    Myös kamerat itsessään ovat erilaisia, joten kahdella erilaisella kameralla otetut kuvat ovat erilaisia.
    Sitten on toki olemassa myös kuvien muokkaus, jota tietokoneella voi näppärästi harrastaa.
     
  4. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    oletettavasti ameriikassa on isompi aurinko:D
     
    zero, Pertti K, Rotten ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No jos vaikka katsoo karttaa ja vertaa esim. USA ja Kanadan rajan sijaintia Suomen sijaintiin, niin tarviiko sen enemmän ihmetellä.
    Aurinko paistaa suoremmin ilmakehän läpi.
     
  6. Weijari

    Weijari Gearhead

    Suomessa auringonvalossa on enemmän sinistä sijainnin vuoksi, joten kuvat näyttävät helposti harmaammilta.
     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    nykysin voi kuvamanipulaatiollakin olla osuutta asiaan.
     
  8. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Päivänvalo on eriväristä paikkakunnasta, säätilasta, kellonajasta jne. riippuen. Kuvauskohteen ympäristö vaikuttaa myös väreihin. Suurin muuttuja lienee kuitenkin kamera, ainakin halvemman pään rimpuloiden kyseessä ollen. Ja tokihan Amerikassa kaikki on parempaa.
     
  9. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Tai sen puutteella. Ylimmän kuvan koivunrungossa näkyy ainakin mun näyttöasetuksilla sinistä sävyä, mitä harvemmin luonnossa näkee.

    Eli valkotasapainon säädöllä, vaikka sitten atk:lla jälkikäteen saa tällainen tavan taatelintallaaja värit paremmin kohdalleen. Joskus olen hoitanut sen etukäteenkin, ottamalla kuvan kulloisessakin valaistuksessa jostain varmuudella valkeasta/mustasta/harmaasta alueesta ja säätänyt kameran käyttämään kuvasta saatavaa valkotasapainoa. On mulla myös siihen tarkoitettu turhakekin, mutta ei aina jaksa kaivaa laukusta esille.
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ja kyllä ne luksit on vaan erilaiset tuolla etelämmässä, oli sitten amerikka tai muu eteläisempi paikka.

    Yleensä hyvässä valossa saa huonollakin, tai huonommallakin, kameralla ihan kohtuullista kuvaa. Iso valodynamiikka (valot ja varjot) tai valon vähäisyys erottelee sitten tehokkaasti hyviä ja huonoja.
     
  11. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Esimerkkikuvan auton tietäneenä, sanoisin et kuvat on otettu samalla kännykkäkameralla californiassa/lahessa. Voin tietysti kysyä asialle varmistuksenkin, jos tuolla on merkitystä. Omin silmin nähtynä tuon haalistuneen keltasen värisävy asettuu noiden kuvien puoleenväliin...
     
  12. z 900

    z 900 Gearhead

    [​IMG] [​IMG]
    Ylempi USA
    Alempi kotisuomessa
     
  13. hantta

    hantta Double Gearhead

    -70 ja -80 luvuilla jenkkien Hot-rod- lehdissä olleet kuvat metalli,- ja canddyvärisistä rodeista poikkesivat värimaailmoiltaan täysin Suomen vastaavista kuvista, noinniinkuin kaikinpuolin, ei pelkästään maalauksesta johtuvaa.
     
  14. Bukero

    Bukero Gearhead

    no onhan tuo ruohokin siellä vihreämpää:D
     
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    suomessa ei ollu vielä siirrytty värikuviin?:odbiggrin:
     
    Pertti K ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  16. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Muokattu: 14.1.2019
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Paljon siinä manipulaatiota tarvi. Kokeilee jossain peruskuvankäsittelijässä valkotasapainon automaattisäätöä. Vaaleet värit hups vaihtuu erityiseen toiseksi.
     

Kerro tästä muillekin!