Onko järkeä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja dan, 18.1.2004.

  1. dan

    dan 1st gear

    Ruveta rakentamaan rodia täysin siltä pohjalta ettei sitä ole koskaan tarkoitus saada kilpiin, eli rakennella täysin vapaasti juuri sellaisen kuin haluaa murehtimatta prosenteista papereista yms.
    Onko tällaisia koskaan tehty suomessa jotka ovat jäänet vain oman silmän iloksi talliin?
     
  2. Muki

    Muki Gearhead

    Jos se on hyvin tehty, sen saa varmasti kaupaksi rautaesiripun vapaammalle puolelle.

    Ja voihan sillä mennä näyttelyihin ja radallekin ehkä johonkin sopivaan luokkaan ?

    Mä olen usein miettinyt ihan samaa. Rahat on vaan rajoittaneet aikeet valokuvien katseluun.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    kYLLÄ MOISIA ON TIETTÄVÄSTI TEKEILLÄ. KUN TÄSSÄ AUTOVERON YM. AUTOILUA TUKEVIEN SÄÄDÖSTEN LUVATUSSA MAASSA EI OLE MUUTA VAIHTOEHTOA RAKENTAA SELLAISTA AUTOA KUIN ITSE HALUAA.
     
  4. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Totta kai on järkeä. Itelläni on työnalla -38 fordor, prosentteja en ole laskenut enkä laske. Tarkoitus on ajaa vaikka ilman kilpiä jos ei muuten onnistu. Tai sitten Börjelän kilvet on toinen vaihtoehto. 100 % varmasti autolla ajetaan, joko rekisteröitynä tai ilman (ja lujaa). Suosittelen lämpimästi kaikille :smile:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Höääh? Onnistuuko muka noi et sveduissa katsastaa ja ajelee Suomessa? Eikö siinä lie joku raja ole..?
     
  6. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Eihän tässä maassa rikolliset saa minkäänlaisia tuomioita mistään. Täytyy alkaa itekkin semmoseksi niin pääsee helpommalla. Jos ei hyvällä niin sitten pahalla...
     
  7. janiluo

    janiluo Gearhead

    Kun ajattelee että kuinka monta "paperillista" projektia harrastajilla on tällä hetkellä talleissa ja kun 10 vuotta rakentaa kaikessa rauhassa niin siinä ajassa säännöt ehtii muuttua moneen kertaan ja jos laitteen saa joskus valmiiksi ja siitä sattuisi tulemaan vielä näyttelyvoittaja niin se myydään sitten Ruotsiin. Onko niillä papereilla silloin paljon merkitystä?
    Tosin, ei se taida ihan noin mennäkkään :lol:

    Virtual HotRodding Rules!!!
    - Jani -
     
  8. herrakani

    herrakani 1st gear

    Eihän esim. kansanedustaja halmeenkaan auto ollu rekisteröity suomeen missään välissä.
     
  9. HEMI

    HEMI 1st gear

    Joo anna palaa vaan jos oot rakentamassa sähän rakennat sitä ittelles et suomen valtiolle. Ja voihan sillä vähän kylillä käydä ajelemassa vaikkei kilpiä olisikaan jos asuu peräkylillä kuin mä pentuna ja vähän isompanakin tuli ajeltua maanteitä pitkin miroautolla ja crossipyörällä kavereitten luo ja lähin poliisi 1km päässä ei se mitään jos suhteet toimii tietysti jos on mulkkuja naapureita tai asuu kaupungissa se voi tietysti vähän jarruttaa harrastustoimintaa.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Eikös noita tarra-"harraste"-kilpiä saa aika helpolla jos täytyy laitetta välillä siirtää ajamalla?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    meinasinkin ehottaa että rupee kansanedustajaksi nii ei kai sillä oo paljo väliä mitä tekee kuhan muistaa sanoa joko katuvansa tai kiistää kaikki
     
  12. DeS

    DeS Gearhead

    Kun virkavalta pysäyttää, niin uskonnonvapauslakiin vedoten ilmoitat kuuluvasi uskonlahkoon jonka ylijumala vaatii jokapäiväisenä uhrauksena ajamaan kilvettömällä rodilla
     
  13. Heh, vai uskonlahko :smile: Toteuttakaa vaan itseänne ja rakentakaa ne vehkeet sellaisiksi kuin haluatte ,miettii sitä ajopuolta sitten laitteen valmistuttua ja ainajos on tahtoa löytyymyös (kierto)tie :wink:
     
  14. Karva

    Karva Gearhead

    Jep ... mitä tästä opimme, no emme yhtään mitään ???

    Pitääkö Fsra rekisteröidä uskonlahkoksi jossa jäsenten pitää ajaa tarvittavat seremonia kilometrit kesäisin ...

    Tehkää rodinne ja autonne niin kuin itse lystää tai muuten sattuu kiinnostaan, noita autottomia ja kaksi vasemman käden peukaloa keskellä kumpaakin kämmentä olevia on tässäkin maassa joka nurkassa, ja vasen kätisiähän ei kukaan ymmärrä, ei edes toinen vasuri

    Kymmenen viimeisen vuoden aikana on säännöt siinä määrin helpottuneet ja järki rupeaa pikkuhiljaa voittaan AKE:n ja monen muun instannin päässä jotta ei noiden takia pidä pelästyä aina jostain löytyy joku konsti tai tapa saada rajoja rikkovat rakennelmat ennemmin tai myöhemmin kilpiin ...


    ANTAA PALAA VAAN ...
    :-o :-o :-o
     
  15. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Juu kyllä se niin on, että kun noita Rolls&Pleatseja sun muita alan lehtiä lueskelee, niin sen verran alkaa mieli tehdä tuollaista vekotinta, että ei siinä katsastuksista enää tartte välittää.

    Paljon hienomman saa kun ei murehdi lokasuojia, prosentteja ja sallittuja moottoritilavuuksia ja -tehoja. Katsastetaan sitten joskus jos voi, ajellaan siihen asti tarroilla, trailerilla tai pellolla. Täältä pääsee Do-Dadiin ja Ruotsin laivalle pikkuteitä...
     
  16. triniemi

    triniemi Gearhead

    Pitääkö tässä harrastuksessa aina olla järkeä? Mun mielestä tarvitaan lisää pelle pelottomia ja sopivaa hulluutta :wink:
     
  17. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Trailer Queen? Hmm.

    Kun pitää silmänsä auki ja on valmis pistämään hiukan rahaa aihioon, Rekisteröitäviä kyllä löytyy. Eikä rekisteröitävän edes tarvi maksaa sen enempää, kuin sieltä täältä haalittujen osienkaan. Tämä on minun mielipide.
     
  18. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Rekisteröimättömällä ajoneuvolla ajamisesta/siitä kiinnijäämisestä ei muistaakseni saa edes sakkoja juuri mitään. Tiedän montakin bikeria jotka pahimpien % vainojen aikaan poisti mopon kilvistä ja ajoi niin kuin ei ois mitään tapahtunut. Ja jos sheriffit liputti sivuun, niin yleensä sai sakkojen lisäksi kirjallisen luvan ajaa "kotiin"
    Eräskin hemmo oli koko kesän matkalla kotiin...ja ihan virallisen lupalapun kanssa (ei oltu tarkemmin kirjoitettu osoitetta mihin ja mistä kautta saa ajaa)
    Muutama sakko taitaa tulla jopa halvemmaksi kuin maksaa esim käyttömaksu melkeen sata eskoa.
     

Kerro tästä muillekin!