Onko katsastus tarkentunut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja virta, 29.6.2018.

 1. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  varasikko ajan vai ajelikko konttorille omalla luvalla?
   
 2. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Muutaman kerran pohtinut sellaista että kun ostaa auton joka on jo poistettu liikennekäytöstä
  edellisen omistajan toimesta niin siihenhän voi tehdä omistajanvaihdoksen ilman että tekee
  siihen vakuutusta jos edelleenkin pitää sen poistettuna liikenteestä, tämä ok.

  Mutta, jos haluaa mennä katsastamaan sen niin sinnehän voi mennä kun on varannut ajan
  vaikka auto on poistettu liikennekäytöstä, mitä jos sillä matkalla tapahtuu liikennevahinko
  niin autossahan ei ole mitään vakuutusta, mistä mahdollinen korvaus?
   
 3. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  tiellä ei kai saa ajaa vakuuttamattomalla autolla.
   
 4. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Liikennevakuutusrahastostahan ne korvaukset maksetaan jos autossa ei oo liikennevakuutusta
   
 5. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Niin ajattelinkin, mutta se on varmaankin vain mahdollinen vastapuoli?
   
 6. minski

  minski Gearhead

  4 Luku
  Liikennevakuutus
  16§


  Moottoriajoneuvon omistaja, jolla ei ole ollut liikennevakuutusta ajoneuvoa varten, vaikka hänellä olisi pitänyt se olla, on velvollinen laiminlyöntinsä ajalta suorittamaan liikennevakuutusyhdistykselle sen kussakin tapauksessa erikseen määräämän enintään nelinkertaista tai, jos liikennevahinko on sattunut, enintään kymmenkertaista vakuutusmaksua vastaavan hyvikkeen. Hyvike on täytäntöönpanokelpoinen ilman tuomiota tai päätöstä.


  https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1959/19590279
   
 7. Ck

  Ck Gearhead

  Muokattu: 8.11.2018
 8. Ck

  Ck Gearhead

  Käyttöönotto maksaa konttorilla 0e. Aika kovaa bisnestä konttorille.
   
 9. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Samat asiat sieltä käsittääkseni korvataan kuin mitä liikennevakuutus korvaa eli henkilövahingot ja vastapuolen vahingot

  edit. ei tainnutkaan korvata omia henkilövahinkoja eli vaan vastapuolen
   
 10. Bluehillcruiser

  Bluehillcruiser 2nd gear

  Liikennekäytöstä poistetun auton saa viedä katsastukseen ilman liikennekäyttöönottoa, jos autossa on voimassa oleva liikennevakuutus ja katsastukselle aikavaraus.

  "Liikennekäytöstäpoistettu ajoneuvo voidaan siirtää varattuun katsastukseen ja sieltä korjauk-seen/säilytykseen omilla rekisterikilvillä, jos ajoneuvon liikennevakuutus ei ole päättynyt."

  Eli vakuuttamattomalla autolla ei ole asiaa liikenteeseen. On näet olemassa autoja, joista on irtisanottu vakuutus ja silti kilvet ovat paikoillaan. Vakuuttamatonta autoa ei myöskään voida hyväksyä katsastuksessa, vaan katsastus on keskeytettävä.

  Katsastukseen liikennekäytöstäpoisto ei muuten vaikuta, mutta Trafi on ohjeistanut katsastajat informoimaan asiakasta liikennekäyttöönoton suorittamisesta ennen auton ajoon ottamista. Koska jostain kumman syystä elää edelleen käsitys, että katsastuksen jälkeen auto on automaattisesti liikennekäytössä, vaikka näin ei olekaan.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 11. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Ei kait sitä vakuutusta saa irtisanottua kuin kilvet palauttamalla mutta jos ostat jo liikennekäytöstäpoistetun niin sen saa varmenteella ilman vakuutusta nimiin kun jatkaa poistoa. Liikennekäytössä olevaa ei saa ilman vakuutusta nimilleen kuin konttorilla.

  Omistajanvaihdos + vakuutus menee kyllä vihellellen samallakertaa vakuutusyhtiön sivuilla niin ei tartte jälkikäteen vakuutusta enää tehä, sekä siinä samalla onnistuu liikennekäytöstäpoisto/otto tarpeen mukaan.
   
 12. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Mullakin viimeksi sääti ajovalon suuntauksen kohdilleen. Ja kun sanoin että vähän risteyksissä kolahtelee etupäästä, niin melko pitkään etsiskeli mikä se vois olla. Muuta ei keksitty kuin että tarvii tarkistaa kallistuksenvakaajan kiinnitys. Huhhuh, hikoiluttaa jo ajatuskin.
   
 13. DslCat

  DslCat Gearhead

  Nyt on jo montavuotta sitten vanhentunutta tietoa. Riittää kun ilmoitat nykyiseen liikennevakuutus yhtiöön, että irtisanot vakuutuksen. Lähettävät kirjallisen version allekirjoitettavaksi. Sitten vain palautat puumerkein.
  Auto voi edelleen olla rekisterissä eli kilvissä liikennekäytöstä poistettuna.

  Tällaisessa autossa ei ole liikennevakutuusta, eikä sillä voi mennä katsastukseen.

  Jos siinä autossa on liikennevakuutus ja se on liikennekäytöstä poistettu, sillä ajelu liikenteessä ei tarkoita, että ajelet vakuuttamattomalla autolla. Tässä tapauksessa liikennekäytöstäpoisto katkaisee vain vakuutusmaksun, kuten veron maksukaudenkin ja on siksi ajokiellossa (pl katsastuksessa käynti).
   
  cdv70 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 14. virta

  virta Gearhead

  Eli kun ajoneuvo on liikennekäytöstäpoistossa ja myös samoin vakuutus katkolla,ei ole katsastukseen menemistä.Jyrkiä kantoja jos ei jyt ihan kekkosen ajoilta niin henki ainakin erilainen kun mitä Trafin sivuilla asioista sanotaan.
  Jätetäön nuo liikennekäytöstäpoistossa olevat autot sitten katssstamatta ja jos liikennevakuutuksen haluaa päiväksi ottaa katsastukseen minimiveloitus vähintään 25e.
   
 15. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  No hyvä kun oikaisit, ei oo tarvinnu irtisanoa ite vakuutusta jostain syystä niin tämä jääny huomiotta.

  Ei kun tilaat ajan niin saa ajaa laillisesti katsastukseen ja pois jos liikennekäytöstä poisto ja kulkineessa vakuutus.
   
 16. virta

  virta Gearhead

  No op vakuutuksessa pieni 14 euroa minimimaksu,täytyy sitten tuollainen ottaa lyhyeksi aikaa kun seisonnassa olevaa autoa käyttää katsastuksessa.
   
 17. Hai

  Hai Double Gearhead

  Miksi sitä seisonnassa olevaa autoa pitää käydä kesken seisonnan katsastelemassa?
  Eikö sen voi ottaa vaikka päivää aiemmin ajoon sitten kun se kausi alkaa ja aloittaa silloin sillä katsastuksella.
  Nyt kun leimatkin on tasan 12kk pitkiä (ei koske MA ja KA), niin etukäteen leimaamisessa vain menettää leimapäiviä.
   
 18. karra

  karra Double Gearhead

  Nyt uuden systeemin aikana kannattaa tosiaan vaan seisottaa siihen asti kunnes aikoo ottaa ajoon. Ja sittenkin vaikka käyttää leimalla seisonnassa, jos ei mee läpi ja tulee remonttia johon joutuu odottaan osia tai korjausta niin antaa seisoa edelleen vaan. Ja katsastuksestahan sen auton voi ajaa kotiin/talliin /korjaamolle tai mihin sitä oli ajatellut sitten "leimassaolevana" viedä, odottamaan remonttia esim...
   

Kerro tästä muillekin!