Onko PT Cruiser "oikea jenkki"?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Pii Tii Kruusör, 28.9.2006.

  1. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Eiköhän nyt olla kuitenkin vetämättä niitä rajoja ihan kokonaan...Ihan perseestä tollanen.
     
  2. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Liikaa kun alkaa rajoja veteleen niin kohta kukaan tällä palstallakaan ole jenkkiautoilija :poff: Vai pitäisikö raja vetää t-fordin tuotannon lopettamiseen :rotfl:
     
  3. jupi

    jupi Gearhead

    Agreed. Ei vedetä rajoja mutta aina on hyvä pystyttää muutamia rajapyykkejä takavasempaan siltä varalta että Korea hyökkää päälle.
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Hohhoo, mihi sitä nyt vetäsis, ku aina löytyy joku ketä se ei miellytä.

    Oma Camaro muistuttaa joitteki mielestä SX Nissaneita, ja pikku pojat haukkuu ferrariks, mut toisaalta pellin alla elää se aito V8. Onko se enää "Jenkki", kun ei ole kromipuskureita ja muita hilppeitä? Yks paskan maku miulle..
     
  5. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Ottaisin mielelläni käyttöautoksi, mutta tuskin jaksaisin harrastaa, joten tuomioni on...

    28 prosenttisesti oikea bensaa ahmiva, öljyä polttava täysin järjetön laitos nimeltä jenkkiauto.
    Pisteitä pudottaa osaltaan 300C ja uudet Mustangit, joita pidän enemmän jenkkeinä.
    Pieni rakentelu(siis kaikki mikä vie poispäin käyttömukavuudesta, ei siis neljän tuuman ulostulo tai oranssit pyyhkijän varret) nostaisi pisteitä reilusti.

    T: Nahkatakkinen jenkkiautokuski
     
  6. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    ite lasken jenkkiautoksi semmosen josta "tavallinen pulliainen" tulee kyseleen että taitaa viedä paljon bensaa, eli GM:ltä viimiset tuotteen oli capricet ja impalat vuoteen '96 asti

    pt-cruiserit ja neonit on varsinkin tekniikaltaan ja kooltaan suomen oloihin tavallisia pelejä, sanaan "jenkkiauto" pitää mun mielestä liittyä tiettyä eksotiikkaa ja suuruutta jota ei "tavallisissa" autoissa ole. 300c on siinä rajoilla, tykkään sen massiivisesta keulasta ja muutenkin hieman vanhaa hyvää aikaa huokuvasta olemuksesta, toisaalta suurin osa suomessa liikkuvista on pienellä koneella...
     
  7. kmp66

    kmp66 3rd gear

    Hah! Mullakin jenkki ja "amerikkalaisvalmisteinen" kehonsiirtoväline. 8)
     
  8. janiba2

    janiba2 1st gear

    tätä asiaa oon joskus pohtinu itekki ku on käyttiksenä itellä tai lähinnä vaimolla tollanen -01 Neoni. En kyllä miellä ite sitä "jenkki"autoksi, ihan hyvä käyttöauto kuitenki. :wink:
    Sitten toisena autona on toi -90 astro vani se alkaa vähän jo lähentelee jenkkiä mutta siitäkin puuttuu vielä kaks sylinteriä :lol:
    Tää astrokin on ihan käyttiksenä jahka saan sen kuntoon :odroll:
    Mutta oma mielipiteeni on että "jenkki" = V8 ,takaveto, 50-60-luvulta 8)
     
  9. Erska

    Erska Gearhead

    Mun on nyt ihan pakko kysyä että mihin lokeroon te laitatte uudet/uudehkot GMC,Chevroletin,Dodgen ja Fordin pikkarit?
     
  10. MudMax

    MudMax Gearhead

    Hyvä lokerointimalli: Leikkuupuimurit ovat etuvetoisia ja niissä on moottori poikittain, Autoissa ei ole :lol:
     
  11. Stance

    Stance Gearhead

    Jos Onnen päivien Fonzie ajaisi "mäkkärille" Daewoo Chevyllä, niin silloin auto olisi jenkki. Ei mitään selittelyä, jenkki on millä jenkki ajaa. Cool. 8)
     
  12. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear


    jenkkejä. ehdottomasti.
    niissä (ainakin fullsize pikkareissa) on aivan täysin selvä ero esim nousevan auringon maan vastaaviin. koko. ja näkökin ainakin vielä, vaikkakin yrittävät japsit näköjään tehdä omistaan ameriikkalaisen näköisiä. aika heikolla menestyksellä kylläkin. jos esim. tuo dodgen uusi pikkis ei ole periamerikkalainen jenkki, niin mikä sitten olisi??? :eek:
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei kiitos.
    Tässä törmätään ikuiseen makuasia kysymykseen. Meidän Vani on made in Canada :eek: mutta siinä on sitä jotain :rotfl: . Olssin koriosissa lukee myös Canada mutta Jenkki se on. :mad:
     
  14. janiba2

    janiba2 1st gear

    Pääsi tosiaan noi pikkarit unohtuun mun mielipiteestä.
    Jenkkejä isolla J:llä. :D
    Kyllähän sen jenkin yleensä perstuntumalla tunnistaa. esim. ku jos lähden ei ajamaan neonilla niin se ei herätä mitään erikoisia tuntemuksia mutta kun lähden astrolla liikenteseen niin johan on nautinto ajaa. :rotfl:
     
  15. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    No se EGR jenkkiautosta tee ei jenkkiä. Ennemminkin toisinpäin.
     
  16. Pii Tii Kruusör

    Pii Tii Kruusör 1st gear

    Toiset harrastajat ajaa jokapäiväiset arki- ja pyhäajot vuoden ympäri uudehkolla amerikkalaisvalmisteisella autolla. Toiset taas käy muutamana päivänä kesässä cruisingeissa talven tallissa seisseellä vanhalla jenkillä ja ajavat 99% ajoistaan ns. käyttöautolla. Käyttöautoiksi "oikeillekin jenkkiautoilijoille" tuntuu kelpaavan tojotat sun muut korealaiset poikittaismoottoriset alle kaksilitraiset etuvetoiset kulkuneuvot. Poikkeuksia toki on, joten älkää nyt vastatko tähän viestiin, että "minä ainakin ajan vanhalla jenkilläni ympäri vuoden". Ja onhan sitten vielä nekin, joille auto on vaan kulkuväline eikä harrastus ollenkaan.
     
  17. Pii Tii Kruusör

    Pii Tii Kruusör 1st gear

    Mutta ne tuskin lukee tätä palstaakaan! :D
     
  18. Nappula

    Nappula Gearhead

    No auto ei ole aito jenkki jos se ei vuoda/syö öljyä eikä vuoda muita nesteitä, sillä voi lähteä ajamaan kylmällä koneella, tuulilasin ym huurteen poisto toimii, auto ei vuoda vettä sisälle, ajo viima ei suhise tiivisteiden läpi, kaikki sähkölaitteet toimii ilman patentteja, autossa ei tarvitse olla työkaluja&varaosia mukana ja sillä voi lähteä huoletta pitkille matkoille.
     
  19. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tää oli hyvä määritelmä. Siihenehkä vois vielälisätä ruokottoman bensankulutuksen; jos jollain pihistimellä ajelette, ette ole oikeutettuja jenkkiautokuskin arvonimeen.
     
  20. Pii Tii Kruusör

    Pii Tii Kruusör 1st gear

    Vaikka tässä nyt onkin jo käynyt selväksi, että luokittelu on melko lailla turhaa, niin ihan mielenkiinnon vuoksi, mitäs mieltä olette näistä seuraavista uudehkoista amerikkalaisvalmisteisista, jenkkejä vai nou:

    Plymouth Prowler
    Cadillac Escalade ja muut uudet mallit
    Chevrolet HHR ja SSR
    Dodge Caliber ja Charger
    Jeepit
     

Kerro tästä muillekin!