Onko suomessa ollut "raggari" kulttuuria?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kesämies!, 16.12.2005.

 1. pötkö

  pötkö Gearhead

  Niin toi ketju hommeli tais olla jossain vanhassa hymy-lehdessä oikein kuvan kanssa.mutta oliko se aito käsi vai joku feikki käsi sitä ei varmaan tiedä kuin kyseinen toimittaja.
   
 2. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  ala-asteen ope joskus vuonna 79 kerto tuon jutun, sanoi että se oli neitokaisen käsi :eek:
   
 3. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  Eiköhän noi kaikki huhut ja kuvaukset raggareista ollut enempi ja vähempi liiottelua.
   
 4. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  asiaa hieman sivuten,jos joku on lukenut kirjan "tiger twist"..siellä on puhetta jonnin verran musisoinnin lomassa Suomen raggaroinneista ja rockenrollista.. :odroll:
   
 5. bdr529

  bdr529 1st gear

  Jutun kertoja on selvästikin nähnyt ensimmäisen Mad Max -elokuvan - siinä kun käy just noin.
   
 6. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  Vai olisko he saaneet kauhukuvia pohjoismaitten raggarikultuurista.
   
 7. raggare-x

  raggare-x 1st gear

  Stadis on ainaki ollu rabukultturii 8) Handui ei irtoillu (toi on urban legend) mut Manskul on haulikko kyl laulanu, ku jannut otti yhteen vähemmistöryhmän kans :mad:
   
 8. rikuuuu

  rikuuuu 1st gear

  Joo -64 bel-air se oli. mullakin kyseinen auto joskus v.2001 silloin liekit keulalla ja valkopohjaiset kilvet oli seissyt muutamia vuosia katsastamatta katsastin auton ja tilasin mustatkilvet siihen. AUTO ON NIILLÄ TUNNUKSILLA VIELÄKIN HENGISSÄ ELIKKÄ, HD-761 OLIKO KONGINKANKAAN/SAARIJÄRVENSUUNNALLA? Mobilistilehdessäkin oli pienimuotoinen juttu autosta samoihin aikoihin kuin se minulla oli eli n.2000-2002 tekstissä luki: Hienoa että pala suomalaisen amerikanautokulttuurin historiaa on vielä voimissaan..
   
 9. a

  a 1st gear

 10. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

  Hyvää kylvöä!!

  Joku tässä jo sivusikin Porvoota. Oon kuullu isoilta pojilta et Porvoossakin oli kattava jenkkiautokanta männävuosina. Ja jonkunsortin rakkarikulttuuriakin. Kaverin faijakin on kertonut joskus taannoin seisseensä pe-la iltana "lahtihuoneen suoralla" ja ihmetellyt, että ukkonenko lähestyy. Parikytä "rakkariautoa" urku auki kohti Myrskylää. Varmaan Kiparkattiin tai Myrskylään flaidaamaan. Totta vai muistoja?

  Ite muistan kyl et pikkupoikana 70-80 luvun vaihteessa kavereiden kans aina bongailtiin jenkkirasseja. Ykskin muisto on ku joku sankari veti Kevari ykkösessä risteyksessä jonkun jenkin selälleen. 80-luvun alkua. Muistaako kukaan? Oliks se edes jenkki? Ambulanssia oltiin kattomassa ja joku kaara makas selallään. Aika kultaa muistot. Ja siihen aikaan toi merkkituntemus oli dotsi, jenkkirauta, traksteri ja ahdinauto :rotfl:
   
 11. Batmobile

  Batmobile Double Gearhead

  Ei vissiin ainakaa Saarijärvellä. Yhen ´64 bel airin tiijän täältä, vaan siinä on ihan valkopohjaset kilvet.
   
 12. corvee

  corvee 1st gear

  joskus -90 luvulla oltiin kovia raggareita ja hypittiin 96 saappi läjään ja batmobile huusi stereoista. näin jälkeenpäin hivenen hymyilyttää että tulipas sitä oltua paha poika :) kys. auton omistaja ajo sen vielä illan päätteeksi kännis kotiinsa...
   
 13. rikuuuu

  rikuuuu 1st gear

  Häkkilä on paikkakunta missä se auto nykyään on eikö se saarijärvenkupeessa ole?
   
 14. Dewpoint

  Dewpoint 3rd gear

  Häkkilä on yksi Saarijärven kaupungin kylistä.
  Yhtä pientä tuppukylää tää koko Saarijärvi on...
  Eipä oo tommonen Bel Air sattunu silmiin vaikka on tässä vuodesta -86 tullu pyörittyä. Vitut raggareista, mut jenkkiautot kiinnostaa aina :)
   
 15. a

  a 1st gear

  Mobilisti 2/93 "Kauhistuttava terva-Letukka"

  Sattuisiko jollakulla olemaan ko. lehteä? Ja jos vielä vaikka skannerikin löytyisi.... [​IMG]
   
 16. rikuuuu

  rikuuuu 1st gear

  Katoin auton tiedot rekisterinumeronperusteella jä sielä teilläpäin se majailee oli kesäkuussa katsastettukin eli hyvissä voimissa siis.
   
 17. pontiac safari

  pontiac safari 1st gear

  oliko v79 muistan ala-asteen open kertonu ruotsin raggareista tuon jutun
   
 18. Eipä ole tähän ketjuun kukaan vuosiin kirjoittanut mitään, mutta jospa joku aikalainen tämän vaikka lukisi... tässä ketjussa on juttua simpeleläisestä Raggarikuningas Teuvo Hakmanista... asuin pikkupoikana aivan Teuvon naapurissa ja olin vajaat kymmenen vuoden ikäinen silloin, kun Teuvo valittiin Raggarikuninkaaksi... eipä tuo titteli tänä päivänä tarkastellen tainnut kovin merkittävä tapaus olla, mutta tulipa sillä hetkeksi eloa pienelle paikkakunnalle ja onpa kuitenkin mukava muisto lapsuudesta! Valitettavasti Teuvon elämä päättyi n. viikkoa ennen joulua 2017 nopeasti edenneen sairauden vieden voiton raggarikunkaasta... rauha raggarin muistolle, Teuvo harrasti autoja ihan kuolemaansa asti ja talleihin jäi useita projekteja odottamaan valmistumista...
   
 19. hantta

  hantta Gearhead

  Hauska vanha ketju! Kyllä Suomessakin ollut aina väkivaltaisia tyyppejä, tappelupukareita ja renttuja, mutta onneksi ovat harvoin liittyneet mitenkään ameriikanautokulttuuriin, joitain vaikutteita on Ruotsista tullut, siellähän saattoi 60 ja 70 luvulla kesätyöpalkalla ostaa aika uuden jenkkiauton, olivat oikeasti paalikamaa ennenkuin Suomessa edes haaveiltiin hot- rod kulttuurista. Näitä oikeita raggareita oli Ruotsissa isoissa kaupungeissa, pääosin Tukholmassa, ja aika usein kyseessä oli Suomalaisten maahanmuuttajien muksuja, tai sitten vasiten Ruotsiin muuttaneita nuoriamiehiä.
   
 20. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo Gearhead

  Tarua varmaankin.Tätini puhui samasta tapauksesta jo vuonna 1968 Tukholmassa.Tukholman tunnetuin raggari silloin oli Svemppas,sittemmin tunnettu paremmin hinausautojen omistajana ja niiden rakentajana.
   

Kerro tästä muillekin!