Onks täs mitään järkiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 10.4.2021.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Sori tää kirjoitus mutta pitää vaan avautua...... Onks täs mitää järkiä kuten latelan mainokses sanottiin. Naama palaneena hitsi heppailusta jonkun saakelin Anglian takia..... Joo jallua menny vajaa pullo kun taas on takan yks päivä tallis emännän Angliaa hitsatessa. 13vuotta seissyt tallin takan ja frouva veti herneen nenään viime vuonna kun olin "vahingossa" hommannu ittelle uuden projektin. Ainoa vaihtoehto oli että palautan Frouvan Anglian liikenteeseen. Nyt one menny reilu 3 neliötä pelliä ja ei oo läheskään ruoste kohdat korjattu..... Jotenkin vaan tuntuu että alkaa olla mitta täynnä noitten autojen pelastaminen..... Onhan se mukavaa kun saa jonkun raadon liikenteeseen mutta ny vaan tökkii. Oli aika jolloin taloudessa oli vaan kolme autoa (Mietmi-3) tuli siitä. Jos ja kun Anglia on taas liikenteessä niin... Akka ei kuitenkaan ajele sillä ku on tottunu näihin uudempiin. Ai niin meillä ei oo vieläkään yhtään 2000 luvun autoa..... Koskahan on oikea aika lopettaa tää homma????? Latolöytöjä on vielä vaikka kuinka mutta pitääkö mun pilata ne kaikki museoinnilta :(:(:( . Ehkä taas huomenna jaksan hitsata mutta ny on mitta täynnä!
   
  Gary Grand, malvasto, kad_boost ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Jori85

  Jori85 2nd gear

  No ei näillä hommilla järjen kanssa mitään tekemistä ole...jotain vikaa päässä täytyy itselläkin vähän olla kun viitsii vuodesta toiseen jatkaa...hieno harrastus kyllä,kaikki rahat ja yö-unet menee...
  Tsemppiä joka tapauksessa;)
   
  Muokattu: 10.4.2021
  malvasto, fishbone, Desoto57 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. puna niska

  puna niska 3rd gear

  Ei oo järkee.
  Aika harvoin on on järkee.
  Perheessä pitkään ollut ankka entisöintiin tuossa joku vuos sitten,muutaman tonnin autoon meni yli kymppi mutta eipä se käytetty raha ja aika ollut merkityksellistä se on se tietty auto.
  Tänään lähti itsellä about kakskyt vuotta ollut prätkä uuteen kotiin.
  Oon viimeaikoina tullu siihen lopputulemaan että ne joihin ei aika riitä valmiita tai ei niin joutaa niille joilla on aikaa.
  Tietty poislukien "perhekalleudet".
   
  Desoto57 ja Artsi Bunker tykkäävät tästä.
 4. arttu

  arttu Gearhead

  Noh, mulla meinaa järki lähtee ku hitsaan 79 Caprice farkkua, lattiat, a- c- d- pilarit, joka hemmetin nurkka rikki. Kohta on ukkokin, mutta valmista on varmasti nättiä katsella. Ei rahallista arvoa ehkä, mutta tavoite on saavutettava. Tsemppiä vaan sinne Anglian kanssa myös!
   
  Gary Grand, Desoto57, Artsi Bunker ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Itelläkin meinaa välillä käpy palaa kylmässä tallissa hitsata kasaan umpimätää Letukan lava-autoa. Nyt sitä on muutaman kk kerenny tehdä, alkaa muksut olla jo siinä iässä että ei molemmat vanhemmat tartte koko ajan olla heitä vahtimassa.

  Ja se hyvä puoli tuossa rojektissa on se että siinä saa käyttää luovaa otetta koska ee todellakaan alkuperäistä oo tulossa. Sellaiseen ei oo intoa, hermoja eikä pinkkaa tehdä. Eli pysytään kirveskustomien kimpussa.
   
  arttu, Desoto57 ja Artsi Bunker tykkäävät tästä.
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Ne jokka mut tunttee niin tietää etten tee noita rahan takia mutta mutta ku ny tuntuu että miks lyö päätä seinään yhden piiiiiip anglian takia joita on "pelastettu museoinnilta" jo monia. HALUUS TEHDÄ jotain spesiaalia.Toi naaman kuumotus on tieysti omaa tyhmyyttä ku ei pidä hitsausmaskia koko ajan mutta ku ei enää näe kunnolla mihin sen hitsi tärpin pistää...... Ehkä huomenna oon taas vähemmän järjissäni ja jatkan hommaa :confused:
   
  Muokattu: 11.4.2021
  Artsi Bunker ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 7. Desoto57

  Desoto57 2nd gear

  Tuohon mietmi-3 tilanteeseen voi varmaan samaistua todella moni.Kyllä sitä on eräänkin kerran käynyt mielessä että nyt saa kaikki projektit lähteä vaikka stenan kuormassa kattilatarpeiksi ja tilalle jotain järkevämpää harrastusta.On tuntunut todella vastenmieliseltä pienenkin korjauksen tekeminen.Aina on kuitenkin into palautunut kunnon harrastustauon pitämisen jälkeen.Kaikilla tämä konsti ei kuitenkaan varmaan toimi.
   
  tooke, Gary Grand, Make500 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. hmr66

  hmr66 3rd gear

  tuolla autolla on ajettu kilpaa vuodesta 2009, oli kohtuullisen mätä tullessaan minulle.

  [​IMG]

  Ei kannattanut edes harkita museointia......

  Jatka sitä mitä teet, omalla tavallasi, suurimmalla osalla meistä on vaimo....
   
  juko7, malvasto, Stratos ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. f34

  f34 Gearhead

  Hyvät automaattimaskit ei paljon maksa, ei kannata naamaansa polttaa.
   
  Desoto57 tykkää tästä.
 10. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  En tiedä onko mulla hyvä vai huono automaattimaski, mut en kyllä enää normimaskilla ala mielellään enää hitsaamaan, on tuo sen verran kätevä.
   
  Desoto57 tykkää tästä.
 11. Vauuu! Kerro vähä'n tuosta. Onko toi maalaus kelsitty omasta päästä vai onko sillä joku esikuva?
   
 12. f34

  f34 Gearhead

  Tuohan näyttää kuvassa niin komealta, että menisi ralliautona museoitavaksi.
   
 13. hmr66

  hmr66 3rd gear

  Jenkkien vakioautojen sarjassa ajoi Dave Frellsen niminen mies vastaavalla korimallilla.
   
 14. hmr66

  hmr66 3rd gear

 15. hmr66

  hmr66 3rd gear

  Muokattu: 12.4.2021
 16. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Kyllä mäkin mietin talvella IKH:n telttta-hallissa -20 asteen pakkasessa pukeilla olevan auton a-pilarin alapäätä maassa maaten hitsatessa, että alan tekemään kukkalaatikoita. Pressutallia oli tarkoitus siirtää rakennettavan puolen mukaan silleen että on ees jotain työtilaa, mutta eihän se mihinkään siirtynyt kun oli metri lunta ja kehikko tukevasti jäätynyt kiinni maahan...Voihan sian vitun sieramet! Tuuli ei kyllä tota telttaa vieny vaikka yrittinkin. Maskin alla silmälasit huurussa ja pelkillä laseilla ei pysty hitsaan kun on sokea ilman silmälaseja. Takajassoonkin hulahti aina mukavasti kylmää kun vähänkin vaihtoasentoa.

  Kukkalaatikot on tullu uudestaan mieleen noita uretaanimuovisia keulapaloja ehostaessa. Joka suuntaan on jotain lokeroa ja kaarevuutta silleen että saa käsin hioa. Vinkulla ei uskalla kun haukkaa ja joku tehosäätöinen fein tms ei mahdu. Sit toi paska tiety vie kaiken ns. projektitilan, eli pakko on puskea loppuun vaikka ei huvittaiskaa.. Ei horopersehuoran hetulat.

  Lisäks toi a-pilarien huono tilanne paljastui vähän yllättäen, eli ajatellusta talven kivasta projektinikkaroinnista ollaan vielä ajateltuun alkupisteeseen nähden takamatkalla ja ajokausi kolkuttelee jo tuulikaapissa.

  Onneks on Eka mittavampaa laittoa vaatinut auto, niin on sentään oppimisen ilo jäljellä.
   
  teippi-mikko, Seevu ja f34 tykkäävät tästä.
 17. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Mulla on automaattimaski mutta on kans kaksteholasit ja sitä se soppa syntyy :mad:
   
  tooke tykkää tästä.
 18. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Jatka sitä mitä teet, omalla tavallasi, suurimmalla osalla meistä on vaimo....
  Toi lause on kyllä päivän pelastus täs hommas :confused:
   
 19. JarmoY

  JarmoY 1st gear

  Mä hoksasin joku aika sitten laittaa otsalampun hitsauskypärään ja on ollut apua, näkee hitsata tallissa vaikka ilman valoja.
  Pari viikkoa oli evm merkkinen hitsikone testissä ja siinä oli pieni led-valo kahvan juuressa josta oli suuri apu, siitä se ajatus sitten lähti.
   
  12345678910 ja malvasto tykkäävät tästä.
 20. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Mikä olisi mietmi-3 nimimerkki jos päivittäisi tämän päivän automäärän mukaiseksi?
   

Kerro tästä muillekin!