Onnistunut katsastus...kerrankin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja atobee, 8.10.2010.

  1. KajS

    KajS Gearhead

    Kävin tänään katsastamassa Mondeo Turnierin ('05, 110 cid/110 hp) Raision kooykkösellä. Läpi meni, katsuri kehui jarruja. Olin toki nuo pari viikkoa sitten purkanut, puhdistanut ja voidellut liukutapit. Perusjuttu mk3 mondeossa.

    Mutta 10 vuoden yhteistyö uutena ostetun auton kanssa on mukavaa. Tuota en taida myydä.
     
  2. Vani76

    Vani76 Gearhead

    Tänään onnistunut katsastus, tai oikeestaan uusinta näyttö.
    -90 Firebird 3 vuotta seissy, raidentandonpää ja käsijarru oli vaan korjattava. Talvi tarkoitus päästellä menemään tolla.
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Vuoden seisseet hyndai ja coupe rellu automaatilla molemmat puhtaasti leimasta

    Ne vois joku ostaa pois
     
  4. jarona

    jarona Gearhead

    Fleesite kerralla läpi katastuksesta!
    Mitään en tehny asian eteen, päinvastoin, rupes eilenillalla
    lataamaan liikaa niin nyppäsin laturista herätejohot irti
    ettei polttais lamppuja.
    Sanoin katsastajalle että mahdollisimman vähän valoja polttais
    ettei akut tyhjene, no niin tekikin..
    Ramusin itsekin auton alle kun oltiin montulla ja ite huomasin
    jotta polttoainetta vuotaa siirtopumpun tienoilta, etupää autosta
    märkänä tiisselistä, kirvasin mutta hän rauhoitteli että ei ny sen
    takia hylkää. Täh? :eek:
    Oli siellä yläpallonivelen suojakumikin rikki mutta ei hää
    huomannut sitä...
    Sanoin tottakai että ensitilassa laitan kuntoon eli huomenna kun selviän ja olen pukannut nuhuvilla pihan.
    Kiva katsuri! :D
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikös tossa ole se kone josta pettää rahaa maksava syöttöpumppu jos siirtopumppu pettää, saattoi katsuri tietää sen eikä siksi hylännyt, suodattimen vaihdossa tippuneesta dieselistä


    Mitenhän lie voiskohan potentiometrillä säädellä herätteen määrää eli voiskohan sen vian saada "korjattua" ja samalla talveen vahvemman laturin??
     
  6. jarona

    jarona Gearhead


    Siirtopumpun painepuolen juntturan juuresta vuotaa.
    Latureita on varastossa ja varaosa-autossa mutta en eilen
    -24 asteen pakkasessa viittiny ruveta vaihtaan...
     
  7. onneton

    onneton Gearhead

    91- Chevy caprisen katsastus taas tänään kerralla läpi.Katsastuksen kävin suorittamassa Jämsässä TJ-katsastus.Ammattitaitoiset katsurit tällä asemalla eikä mitään nipottajia.Niin ja katsuri antoi vielä pandan juhlapöydan suklaarasian pykälään :oops:No ensi vuonna samaan paikkaan katsastelemaan.
     
  8. tevo

    tevo Gearhead

    Aamula hajin leiman Edseliin. Vieläki vähä etujarrut haparoi.
     
  9. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    alapallon vaihdolla vaniin leima, olisihan nuo nivelet voinut ravisella ennen kun menee katsastukseen. Toisaalta jos olis tuonkin etukäteen vaihtanut niin katsastushan olisi ollut hukkareissu.
     
  10. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Vikkelä ukko, aamupäivällä se oli vielä tukivarsi hyppysissä ja nyt jo leima paperissa...! Eikö remontin lomassa juotu yhtään kahvia ja kaivettu nenää? :rotfl:
     
  11. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Aamun aloitin puramalla sen tukivarren hyppysiin :) takaisin laitto olikin vähän työläämpi kun en saanut sitä jousipuristinta lainaan... tai olisin saanut illalla mutta sitte ei olis ehtinyt enää tänään leimalle. Tunkkia rautakankea ja perkeleitä se vaati, ei nenänkaivelu eikä kahvittelua :)
     
  12. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Muistelin tässä yhden vanhan Cortinan katsastusta joku vuosi sitten....nestekytkin oli mallia "kyllä se kotona vielä toimi"...pitkän seisonnan jälkeen oli löystynyt nesteputki matkalla Konttorille....muuten meni läpi mutta ku piti Nosturilta ajaa ulos niin kytkin ei ottanut. Katsuri sanoi että, jos saat sovinnolla
    ajettua ulos nii leima tulee... Kolmonen päälle ja startilla alas Nosturilta....käyntiin ja ulos.Sisällä katsuri tuumas....'onhan se jo 40 vuotias niinku itekin...silloin ne pidätysvaivat yleensä alkaa'.Leima tuli...kytkimen ilmailin pihalla ja ajoin kotio.
     
  13. jariha

    jariha Double Gearhead

    eilen käytin 323 mastan ja 900 saabin keravan katsastuksessa... ei juurikaan huomautettavaa :D oli alkava välys mastan rt-päässä, ei merkintöjä otteisiin jonka muuten vielä tulostivat :eek:
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Galaxie sai parin vuoden tauon jälkeen leiman, ja korjauskehotus tuli vain puuttuvasta pissapojasta ja huonosta ajovalokuviosta.:)
     
  15. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Buick leimasta läpi ainoa vika toinen pitkä edestä pimeänä oli kyllä mennessä toimiva korjautui ravistelemalla liitintä.
     
  16. jariha

    jariha Double Gearhead

    Miksi mennä leimalle jos auto ei oo kunnossa? Puuttuu pesuri ja valot?? Sit ollaan muka niin harrastajia ja sillai.... Voe vitt. Sentää?
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tenu-Dartin tullessa mulle "käytettyjen autojen erikoisliikkeestä" siinä oli painotuore leima ja silti puuttui mm pissapoika ja toiselta puolen takaa valosta polttimo kantoineen. Että mistäs sitä tietää, mut helpompihan se on kerralla ehjällä autolla hoitaa ajolupa vuodeksi. Mulla olon, 18v, aikana tälle on tullut 1 uusinta. Pesin just ennen konttorille menoa ja siinä kastelin jarrut pitämättömiksi. Juu ja eilen tuli taas onnistumisen tunne kun noin 25v katsuri ajoi 50v a-bodyllä testit ja leimasi sen samantein!
     
  18. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    Kyllä mullakin Furyssa kaikki toimii, ei katsuri kyllä halunnut kokeilla lämmityslaitteen, lasinpyyhinten, pitkien valojen, yms toimintaa. Ei osannut ja selvästi ei kehdannut kysyä. Ei meinannut saada aluksi edes ovea auki saatikka vaihdetta päälle. No leima puhtain paperein kuitenkin.
     
  19. wilburi

    wilburi Gearhead

    Mulla on onneksi ollut tietävät katsurit jotka osannut erottaa viat ominaisuuksista ja muutenkin asiallisia .
    Ja itse käyn auton melko tarkkaan läpi ennen ku leimalle vien ni saa leimasetä käsityksen miten autoani pidän kunnossa .
     
    Muokattu: 24.4.2016
  20. wilburi

    wilburi Gearhead

    Taas se nähtiin emännän transu possun leimaus onnistui vaikka jarruvalojen sulake oli pamahtannu palaa pihan ja konttorin välillä mutt sain vaihtaa ennen ku laitto merkintää paperiin .
     

Kerro tästä muillekin!