1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

OOONO Liikennevaroitin

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja north, 27.12.2018.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  En tiedä, mutta aikoinaan pärjäsin hyvin vapailla rajoituksilla. Tosin Finn Tatsuni ei kulkenu, kuin sen 150 todellista. Mittari oli topparissa.
  Pahimmat tilanteet oli silloin, kun liki 150 nopeudesta ohituksessa piti hiljentää kuuteenkymppiin, mitä muut ajo..... Onneks oli lukkiutumattomat jarrut (eli alimittaset):D. Toinen vaarallinen tilanne oli, kun naapurikenkätehtailijajan poika tuli yllättäen taakse 240Z:lla.:). Kerran sain ajaa sen huollosta kotiin. Oletin ajavani satasta, mutta mittari näytti 150! Siinä mulle auto. Nyt semmonen olis takapihalla odottamassa ruostekorjausta. Vain katto on ehjä, sekin tehty pakkelilla......
  Helkkari, meni vähän ohi aiheen taas.....
   
 2. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  itellä jarrutusefektin aiheuttaa se että vieraalla tiestöllä on ei ole mitään hajua nopeusrajotuksesta kun ne muuttuu koko ajan 60-80-100 ihan mielivaltasesti isolla tiellä. Sitten kun näkee kameran eikä tiiä nopeusrajotusta, on parempi ajaa varman päälle kun maksella jotain sakkoja tai veroiksi niitä varmaan pitäisi kutsua, eihän toi automaattinen nopeusjärjestelmä ole mikään muu kuin verojärjestelmä. Jos sillä jotain turvallisuutta koitettaisiin saavuttaa, ne kameratolpat olisi esim. koulujen ja päiväkotien läheisyydessä ja keskustoissa eikä suoralla hyväkuntosella pikatiellä.

  toki hyvä kuski tietää koko ajan voimassa olevan rajoituksen mutta itellä on paljon muutakin/tärkeempääkin havannoitavaa liikenteessä kuin alati muuttuvat nopeusrajotukset, erityisesti pimeellä.
   
  Muokattu: 10.1.2019
  jjjkkk, mikaa7146, Nikuzai ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  sipilä ei pärjäisi koska sakkobudjetit eivät täyty.
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Tiestön nykykunnon tietäen, ei varsin ihme. Kyttää siinä nyt vittu jotain rajoitusmerkkejä, kun pitää vahtia reikiä tiessä.
   
  mikaa7146, Nikuzai, Custom_Rod ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  tai jotain hirviä sun muita metsän eläimiä mitä on kanssa aika paljon.
   
  mikaa7146 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 6. asperiini

  asperiini 3rd gear

  Joku tommonen tarttee varmaan hankkia. Onhan mulla navissa varoitukset tutkista mutta kun sitä navia ei tule kovin usein pidettyä päällä, ainakaan jos suunnilleen on tietävinään mihin on menossa.
  Viime kesänä sain 200 rikesakon tuossa Tampere- Turku välisellä tiellä. Alkuilta keskellä viikkoa, kesäkeli, tie lähes tyhjä ja mulla oli rajoituksen mukainen 100 kmh vakkarissa päällä.
  No siinä oli sitten semmoinen kohta jossa rajoitus muuttui keskellä suoraa tietä jostain kumman syystä pienelle pätkälle 80 rajoitukseksi ja kameratolppa heti merkin perässä.
  Tarkkaavaisuus hetkeksi herpaantui ja en huomannut merkkiä ja sain tuon sakon liikenteen vaarantamisesta. Jonkin verran otti pattiin mutta oma vikaha se oli kun miinaan ajoin.
   
 7. urho3

  urho3 Gearhead

  Niin koska on juutalainen kusipää lesta.
   
  guru ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
 8. urho3

  urho3 Gearhead

  Nyt kun on pakkasta ja loska lentää olen laittanut rautalangalla kilvenpäälle uretaanista tekemäni loskakerroksen. Vähän valkeata ja harmaata sprayta niin näyttää aika aidolta. Ei tarvi kun ajelee 400km päässä kotoa miettiä kameroita.
   
  Bowtie, ramtouch, Thumba ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Stanu

  Stanu 3rd gear

  Ekan kerran tää härveli pelasti pikavoitolta. Tutulla reitillä tuli yhtäkkiä ilmoitus ja jäin sitä hölmistyneenä ihmettelemään. Otin naksun pois normi +15km nopeudesta ja ajelin eteenpäin.
  Onneksi joku ystävällinen sielu oli merkannut Ooonoon pusikossa lymyilevän tutka-auton.
  Nimim: Tuusulanväylän ensimetrit
   
  Nikuzai, AnHie65 ja north tykkäävät tästä.
 10. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Itellä tuo meni jonkinlaiseen jumiin kesken ajon ilmeisesti koska puhelin tippui verkosta hetkeksi. Ei tullut niitä punaisia vilkkuvia valoja nappiin, ei piippaillut testinappuloista puhelimesta ja hävisi ne harvat vihreät väläykset. Lähti sitten takaisin toimimaan, kun painoi pitkään siitä ooonon nappulasta.

  Kantsii siis silloin tällöin tsekata, että vihreät vilkkuu.
   
 11. Stanu

  Stanu 3rd gear

  Mulla iPhonen päivitys tipautti Ooonon yhteyden veks. Varoitti kyllä punaisilla valoilla, ettei ole yhteydessä. Yhteyden muodostus uudelleen ja taas pelitti.
   

Kerro tästä muillekin!