Oottekos kattonu Fast´n´Loudia??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Naumasto, 7.8.2014.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Ihmettelin myös, että mikä on tulkka. Sanakirja sanoo näin.

    http://www.suomisanakirja.fi/tulkka
     
  2. Mutku

    Mutku Gearhead

    Noi käännöshommat on kauhea suo. Yhteen perin näpsäkkään kääntäjätyttöön melkein ihan tutustuin kerran. Uhhuh, Herra varjele noita nuoruuden villejä vuosia! Sillä oli yliopistot käyty, äärettömän nätti ja viksu ja oli, yllätysyllätys, just niin rikkiviisas ja vittumainen kuin tuommoinen Hesalaistanut alle kolmikymppinen akateeminen sinkkutyttö vaan voi olla. Heh.

    Niin, olisi kiva kuulla luonnehdintansa minusta, meinaan että ei ollut sanansäilänsä tylsintä luokkaa hänelläkään...

    No kuitenkin: autoporno ei kiinnostanut häntä pätkääkään, ymmärrettävästi. Myöskään hänen koulutuksensa EIKÄ mielenkiintonsa riittänyt mitenkään marginaalisessa asemassa olevaan AUTO(...tähän väliin neidon silmien pyörittelyä ja inhonväristys tms.)harrasteen suomentamiseen. Ymmärrettävästi.

    Liksat kotiin per keikka, ihan sama mitä käännöskukkasmokia jäi jälkeen johonkin alakulttuurikuraan, kun rahallinen korvaus oli huono ja aikaa työsuoritukseen liian vähän?


    Kyseessä ei ollut kumpikaan noista yllämainituista kääntäjistä.
     
  3. ata

    ata Gearhead

    Tuosta AV-kääntämisestä on asiaa tällä sivustolla:
    http://www.av-kaantajat.fi/

    Tilanne alalla on sellainen, että kanavat ovat ulkoistaneet Yleä lukuunottamatta käännökset halpafirmoille, jotka eivät maksa käännöksestä kunnon palkkaa eivätkä anna siihen tarpeeksi aikaa. Tästä sitten johtuu se, että käännökset tehdään pikavauhdilla vähän sinne päin eikä kanavia asia kiinnosta, kunhan voidaan sanoa, että ohjelmat on suomennettu... laadulla ei ole mitään väliä heille, ainoastaan halvalla hinnalla ja nopealla kääntämisellä.

    Ja samalle kääntäjälle voi tulla peräjälkeen vaikka joku auto-ohjelma ja sitten seuraavaksi joku kukkanäyttely- tai eläinohjelma jolloin he eivät pysty perehtymään mihinkään aiheeseen kunnolla, vaan tulee vain sellaista "yleiskäännöstä". Ja kun ei ole sitä aikaa eikä siitä juuri makseta, niin sitten siellä on paljon erilaisia opiskelijoita ym. kääntämässä, kun maksettu korvaus ei riitä päätoimiseen työntekemiseen.
     
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tuntuu kyl että ennen tätä silloin kohuttua ulkoistamista ja varoiteltua laadun heikkenemistä, niin ei auto-ohjelmat, ne vähät mitä oli, olleet yhtään sen paremmin suomennettuja.

    Nyt noita ohjelmia alkaa olla niin paljon, että voisi olla jo paikka keskittää niitä osaavalle tai käyttää ilmaista apua. Täälläkin tainnut useampi sanoa, että voisi auttaa ihan talkoohengessä.

    Vaan kai tuohtuneita on muitakin. Ne, keille jokin veska EI ole käsilaukku, vaan.. no jotain muuta varmaankin.
     
  5. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Älkää huolestuko käännöskukkasista vaan siitä että tota saatanan kokkiohjelmaa tunkee joka kanavalta! Ugh, ei muuta,moi.
     
  6. Hai

    Hai Double Gearhead

    Eikös joku vuosi sitten joku kääntäjä täällä OD:lla kysellytkin jotain termejä?
    Haulla en löytänyt sitä ketjua.
     
  7. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Tietääkö kukaan mikä kausi on originaali Top Gearista menossa, ja näkyykö se jollain kanavalla?

    Typerää katsoa näitä uusintoja vuodesta toiseen! Eikö auto-ohjelmat pitäisi näyttää silloin kun uutuus autot on vielä uusia!
     
  8. guru

    guru Gearhead

  9. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Kiitos, ei taida olla suomitekstiä missään saatavana?
     
  10. sirkus

    sirkus Gearhead

    http://www.finalgear.com/shows/topgear/
     
  11. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Oottekos käyttäneet autoissanne koskaan ahtopanostusta?? :eek:
     
  12. C.charger

    C.charger 1st gear

    Ja nyt on discoveryllä alannu " Fat & Furious " normi tuunaajapaja meininki missä fast & loudista poiketen heput vetää kaljan sijaan pullaa... Hohhoijjaa...
     
  13. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Suomessa voisi olla "fat & Swap", eli sellaiset 150 kiloiset vanhat äijät, joita on joka kirpputorilla pitämässä vakkaripöytää, joissa koittavat saada 50€ jostain ikivanhasta risasta "ammattityökalusta". Kävelevät 10 askelta ja pysähtyvät puuskuttamaan.
     
  14. arskazone

    arskazone Double Gearhead

    http://www.youtube.com/watch?v=MpVyxxlTqrI
     
  15. nikke

    nikke Gearhead


    En oo tiennytkään, että toi matalan 11 sekan ajaminen on noin helppoa, pystyy vähän välillä tuulettelemaan ja juttelemaan apukuskin kanssa :rotfl:

    Mitäköhän tapahtuisi, jos ottais viel ne ilokaasut käyttöön, vaihtais katusliksit, pudottais ton 150 kilosen kartanlukijan kyydistä ja ajais ihan tosissaan? Matala 9??. On muute aika kovii ukkoja taikomaan voimaa :rotfl: :rotfl:
     
  16. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Kyllä on kuraa nykyisin koko FnL,Kaikkea muuta tehdään paitsi rakennetaan autoja.
     
  17. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    No nyt näyttää sarja taas tulevan Discoveryltä. Toivottavasti sarjalle riiittää katsojia.
     
  18. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kyllä oli eilisessä jaksossa makia 429 BOSS Mustang. Joutais myydä kaikki Moopparit ja talot, että sais moisen itselle.
     
  19. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

    Puhumattakaan jos ahtimen läpät aukeaisivat edes jossain vaiheessa "kiihdytystä"...
     
  20. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kuulehan Pepe. Kun veljesten 70 429 BOSS tuli maahan niin mentiin veljesten kanssa hakemaan se satamasta ja vietiin passituksella se toiseen kaupunkiin minne sain sen tullin sisätiloihin. Se oli silloin vanhojen lakien aikaan. Toisen auto oli täällä se oli pääasia. Toinen oli tuomassa 69 302 BOSSia tänne. Miksei tuonut? No kato ku oli alkutalvi ja mä tietysti mun (kv) 70 Cudalla ja kun annoin Räyhä-Hemille kunnolla kenkää niin takapenkillä ollut veli näki valon ja unohti Bossit siihen paikkaan. Hemi olh hänen saatava! Sittenhän se toi 70 Hemi Challangerin. Taas oli yksi sielu pelastettu! No hankkihan nyt GT (40) Fordin, mutta Hemi on #1. Jos sä tulisit mun kyytiin Räyhä-Hemiin tänne alas ruuhkasuameen unohtaisit foordit heti. :mad:
     

Kerro tästä muillekin!