osien sinkkaus ja keltapassivointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja kuite, 2.11.2011.

  1. kuite

    kuite 1st gear

    moro kaikille ,kaipaisin tietoa missä pystyisi teetättämään ,auton pisteosien sinkkausta ,keltapassivointia ,kiitoksia etukäteen jos löytyy tietoa
     
  2. pontso

    pontso Gearhead

    lahden sähkösinkitys
     
  3. kuite

    kuite 1st gear

    kiitokset pontsolle
     
  4. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Jep, tuolla on tullu kaikkien autojen osat käytettyy. Ite en oo keltasena tarvinnu viel ottaa mitää, mut parille kaverille on keltapassivoituja osia maalailtu kulta spraylla jos ei oo menny joka koloon...
     
  5. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mä käytin mussen osia tuolla kuopiossa suomen elektropinta oy:ssä
     
  6. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

  7. Futurage

    Futurage Gearhead

    En suosittele Galvacea, ellei omistaja ole vaihtunut.Se iäkkäämpi "persoonallinen" omistaja ei halua " mopon osia" kuten se kaikkia harrastevehkeiden osia nimittää, käsittelyyn.
    Sanoi että niitä tulee liikaa, mutta että kätevä keino rajoittaa sitä on tehdä paskaa.Seuraavalla kerralla kun hain sieltä osia niin laatu oli juuri sitä.
    Onhan se mielenkiintoinen vierailu..kaveri hiippailee pitkässä kumitakissa ja juttelee niitä näitä..
    Viime käynnistä on noin 3 vuotta.
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

    :D .Tosi mies ei käytä hengityssuojaimia!
     
  9. sievisam

    sievisam 1st gear

    Passivointi

    Satakunassa Nakkilassa on kanssa paikka Reikko oy...
     
  10. kihe

    kihe 1st gear

    Jäi kuulemma eläkkeelle lokakuusta alkaen...
     
  11. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Re: Passivointi

    Tuota voin suositella. Laatupuoli kunnossa ja palvelu pelaa.
     
  12. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Samalla , kun tarjoatte firmoja, kertokaa onko minimilaskutus. Kun 5-6 vuotta sitten etsin polkuauton osille sinkkaajaa, monessa firmassa oli minimilaskutus 100 euroa. Muistaakseni Turun suunnalta löytyi firma, jolla oli minilaskutus 50 e, mutta se koski pelkkää pinnoitusta. Firma laskutti erikseen siitä, kun kuski vei paketin hallilta postiin ja tietysti postikulut.
    Asia tosin helpottuu, jos vie fullsize-auton kaikki osat kerralla tai saa kavereita mukaan.
     
  13. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    No tuolla lahen sähkösinkitykses voi käyttää sellasii määriä ku tykkää. Pieni pahvilaatikollinen pulttei ja jokunen kiinnikerauta ni kustantaa n.10-20€. Kai niil kilohinnottelu pitäs olla, mut ton verran neo aina maksannu ku oon käyttäny, eli kaikki auton nippeli osat uuellee sinkattuna yhteesä ni jotai n.50€. Ruosteiset osat oon hiekkapuhaltanu ja teräsharjalla hionnu kiiltäväks. Mitä sileempi pinta ni sitä sileemmältä ja kiiltävämmältä se sinkkauski näyttää.
     
  14. aric-z

    aric-z Gearhead

  15. TurboDX

    TurboDX 2nd gear

    Mecapinta Nivala

    Tuolla oon omia ja veljen auton osia pinnottanut,hinnasta en osaa sanoa mitää kun tulee tavallaan työpaikka etuna kaikki vaikka en kyseisessä firmassa oo töissä :)
    Mutta laatu on hyvä!
     
  16. hezekiel

    hezekiel 1st gear

    Itse vein sinne viime talvena nipun harrasteauton osia. Otti hyvin vastaan, hinnoitteli edullisesti ja jälki oli aika hyvää. Harmi että noin puolet aiotuista osista jäi nyt tekemättä.
     
  17. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Nostetaas vanhaa aihetta. Pitäisi saada keltapassivoitua pieniä osia, jarrusatuloita, pultteja yms, mieluummin sillä lailla ettei tarttis itse osia puhallella.Eikös nuo kuitenkin hapoteta ennen sinkkausta eli ruosteet pitäis siinä lähteä?
    Löytyykö pk-seudulta tai lähistöltä firmoja jotka suostuu tekemään yksityiselle?
    Laitetaanko noi pikkuosat johonkin koriin tms että ne on tallessa myös käsittelyn jälkeen?

    Kiitoksia!
     
  18. EVO X

    EVO X Gearhead

    Lahden sähkösinkitys tekee. Onnistuu se ihan ruosteiseenkin osaan, mutta järjestään aina parempi lopputulos on kun osa on puhallettu puhtaaksi. Paras lopputulos valuosaan tulee kun se on lasikuulapuhallettu (jos nyt ei ihan kiiltavä tarvi olla). Maalia ja muita "mömmöjä" se happo ei poista mutta pintaruoste sillä lähtee.

    Lahdessa on myös tuo "rumpu" eli koppa joka pyörii jossa osat on kopassa. Auttamatta lähes aina nämä jää laadultaan huonommaksi kuin se että ne sitoo rautalangalla toisiinsa ja dippaa altaaseen.
     
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Joskus vuosia sitten sain keltapassivoitua osia Tampereella Calvakkeessa, ihan hyvällä menestyksellä, jos osien pinta oli sinne vietäessä sileä. (hetki piti omistajan kanssa puhella mukavia, eikä saanu painostaa aikataululla).
    Nyttemmin sen toiminta on loppunut.
    Perinteinen keltapassi tehtiin niin kovilla myrkyillä, että niitä ei enää saa käyttää. Uudet on niin kalliita, että kannatti lopettaa.....

    Töissä teettivät koekappaleita. Toinen oli hopean värinen (sähkösinkitty). Koinen oli vähän sellanen kullan värinen (sähkösinkitty, ja kromatoitu). 12 myytä oli pinnan paksuudeksi tavoiteltu, mutta 3-6 myytä löyty. Menevät käyttötestiin, että riittääkö.

    Eräs firma on jo vuosia laittanut kaikki niveltapit 12 myyn sähkösinkkiin. on pysyny nivelkohdista ruostevanat poissa monia vuosia.

    Ruoste lähtee hapoissa, mutta jos pinnassa on koloja, ja naarmuja, niin ne ei tasoitu yhtään (syöpymät näkyy ehkä vaan paremmin puhtaassa pinnoitetussa). Jos näkyvälle paikalle osa tulee, niin pinta pitäisi olla sileä. Maalia ei saa olla, ellei halua, että maalattu kohta jää ilman pinnoitusta.

    Itse puhaltelin kaikki osat alumiinisilikaattipölyllä, ja sähkösinkissä niihin tuli hyvä pinta.

    Lujille materiaaleille ei sähkösinkki käy. Esim. 8.8:ia kovemmat ruuvit on mustia just sen vuoksi. Vissiinkin Vetyhauraus tulee vastaan.

    -------------------

    Missähän Pirkanmaalla nykyisin tehdään yksityisille sähkösinkitystä, ja kromatointia (töissä käytetty ei tee yksityisille)?
    Onnistuuko ruuvit, ja muu pikkutavara. Calvakkeessa oli rumpu niille.
     
  20. SK

    SK Gearhead

    Nostetaanpa vanhaa ketjua:

    Missä PKS/Etelä-Suomessa onnistuu pisteosien sinkkaus ja keltapassivointi nyt koronakeväänä 2020?
     

Kerro tästä muillekin!