Päästökatsastus 2024

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 96CID, 15.6.2024.

 1. 96CID

  96CID 1st gear

  Moro,
  Valaiskaa meikäläistä! On vissiin tullut vuodelle 2024 uudet säännöt päästöjen, egr+muiden turhien laitteiden osalta…
  Mulla vanissa suora( on siinä hiukan käyrää alkupäässä) mutta joo… välissä ei mitään. Mitä katsuri tuumaa? Pitääkö olla katalysaatoria ja onko näissä edes. Vuosimalli 1998 ja 6,5D. Oliko joku vuosimalli alkaen jonka jälkeen vasta tutkivat asiaa auton alla?
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Tästä ei taida olla tarkkaa tietoa tulkinnasta vielä.
  Lakihan on ehdoton, että päästölaitteita ei saa poistaa tai muuttaa
  Tosin sit laki puhuu käyttöajankohdasta.
  Mitään vuosilukua tai päästöluokkaa ei ole laissa mainittu, mitä laki koskee.
  Eli..... suosittelen kysymään konttorilta mihin meinaat mennä.
   
 3. 96CID

  96CID 1st gear

  Moi,
  Kiitos vastauksesta!
  Erikoista tässä tekee se, että nyt aletaan tutkimaan asiaa ja ennen ei ollut niin väliä asialla,kai?
  Pitää soittaa katsastustoimistolle ja kysyä asiaa ja jos tulee positiivinen vastaus että ei tarvitse olla katalysaattoria tuossa laitteessa niin täytyy pyytää vastaus kirjallisena, kun itse katsastusmies huonolla asenteella saattaa vesittää homman. Mutta katsotaan kuinka käy…
   
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Päästölaiteitten poistaminen on ollut kiellettyä aikaisemminkin, mutta nyt siihen tehtiin tarkennuksia ja määrättiin "rangaistukset".
   
 5. Yorcci

  Yorcci Gearhead

  Tai siis ei ollut silloin 70-/80-luvulla. kun täällä ei vielä saanut lyijytöntä bensaa, mutta siitähän ei ole nyt tässä tapauksessa kyse.
   
 6. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Joo tarkoitan tätä edellistä tieliikennelain uudistusta, oliko 2014 vai 2016 tjsp. Ja oliko sitäkin edellisessä jotain vastaavaa, ei voi muistaa.
   

Kerro tästä muillekin!