Päivän autokuva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kautsi, 19.4.2009.

 1. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Kuvattu syyskuussa 2020. Vasemmalta Chevy Trans Sport, Chevy Alero, kaksi vanhempaa Volvoa ja Chevy Lumina. Taustalla voi nähdä myös pari vanhempaa mersua.

  Ulkomaalainen tuttu sanoi että on järkyttynyt, jos kuva ei ole auto meetistä, koska kuva on kuin vuodelta 2005. Tämä todella on vain satunnainen parkkipaikka kuva.:rotfl:
  [​IMG]


  +parempi kuva erittäin siististä Luminasta.
  [​IMG]
   
  lumlum ja AVRO tykkäävät tästä.
 2. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Missä se sun kaveri käy meeteissä? Kaatiksella?

  Lumina on kyl komia.
   
 3. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Tanskassa. Tanskassa ilmeisesti autojen käyttöikä on hämmästyttävän lyhyt. Kaikki viime vuosituhannen autot vaikuttaa harvinaisilta. Veikkaan että ajoneuvojen määrä liikenteessä on suurin piirtein sama kuin Suomessa, koska asukasmäärä on samaa luokkaa.

  Hänen mukaan Tanskassa on myyty vuoden 1991 Honda Accordeja 1239kpl ja niistä on vain tasan yksi jäljellä. Se on myös totta koska olen nähnyt tästä tilaston.

  Olen myös huomannut että ilmeisesti jenkkien määrä Tanskassa on pohjoismaalaisittain pienin.

  Onkohan hänellä todella keski- ja itäeurooppalainen mielikuva automeeteistä? Itse ainakin saanut sellaisen mielikuvan että niillä suunnin pidetään paljon esimerkiksi uusien jenkkien kokoontumisia. Onkohan päästörajoitukset ajanut siihen?
   
 4. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Olen kyllä iloisesti hämmästynyt tämän tanskalaisen mielenkiinnonkohteista. On minua vuotta nuorempi ja on pelastanut tanskalaiselta romikselta vuoden 1994 Chrysler Town & Countryn.

  Lisäksi sitä kiinnostaa useat etuvetojenkit. Dodge Dynasty, Oldsmobile Cutlass, Chevrolet Celebrity, Chrysler Saratoga/Dodge Spirit/Plymouth Acclaim jne. kasarin lopun ja ysärin alun pikkujenkit. Noiden lisäksi tietääkseni kasari ysäri Volvot ja Audit.
   
 5. AVRO

  AVRO Gearhead

  Kyllä autoilun sivistysmaissa ihmetellään ihan oikeasti miten vanhalla kalustolla meillä huristellaan isossa kuvassa käyttiksinä, ilman että oltaisiin mitenkään erityisen persaukinaisia tai muuten vaan sivukujien kulkijoita. Meikäläisenkin talous ajelee ihan täysillä +20v autoilla, erityisesti talouden ykkösnyrkki Mk1 V70 Volle tuntui olevan varsinkin Skoteissa leuat loksauttava "kun on NIIN vanha ja yli puol milliä rullattuna aivan mahdoton ajatus".

  Toki oikeat klassikot ja vintagepelit on sielläkin ihastuksen aiheena, mutta käyttiksen pitäisi olla suht tuore ettei leimaudu hipiksi tai vähävaraiseksi.
   
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Eipä noi kuvan autot oikein, ainakaan pääkaupunkiseudulla, ole enää pitkään aikaan olleet edes hiekkapihaisen autokauppiaan eturivissä.
   
 7. juhi71

  juhi71 3rd gear

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Rane 66, TwistOla ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Millainen EU taistelu Tanskassa on mahtanut olla autoverojen suhteen, koska 2000-luvun alussa Tanskan autokanta oli silmämääräisesti vanhempaa kuin Suomessa. Siis silloin kun Suomeen ei vielä pystynyt tuomaan käytettyjä autoja. Tanskassa käytetyt autot olivat vielä kalliimpia kuin Suomessa, jota äimistelimme. Varsinkin kun rajan takana Saksassa jotkut automallit maksoivat silloin vain yhden kymmenyksen siitä mitä sama automalli Tanskan puolella.

  Laittamastasi parkkipaikkakuvasta: Oma silmä ei havaitse mitään harrastekalustoa. Ei minun piha-alueella ole koskaan nähty noin uusia autoja edes käyttöautoina. :odeek:
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Päivän lehtileike

  [​IMG]
   
  JYR, Peeaa, redneck1 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Käyttöautoja minäkin näen, vaikka nuokin varmaan jo kävisi uudensukupolven harrasteautoista, kun onhan nuo kaikki jo noin 20-vuotiaita autoja.

  Nämä ovat jo vanhoja kun vertaa uuteen autoon, mutta uusia kun vertaa vanhempiin käyttöautoihin. Molemmat näkökulmat pystyn sisäistämään.:D
   
 11. juhi71

  juhi71 3rd gear

  Lauantain lava viimeisimmästä järjestetystä ACS Oulusta 2019. Tasan kahden viikkon päästä ACS Oulu 2022.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Tänään on 26.4, joten auto jonka rekkarissa on sama luku.
  [​IMG]
   
 13. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Seevu, esmi, SARKERI-71 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Päivän sisustustuotekuva...löytyi vanhoja kuvia Kuopion Hotroddersin näyttelyistä ym 90 luvun tapahtumista pari kansiollista...Laitetaan tuo pallotuoli, jossa oli mukava plyysiverhous ja ulkokuorta koristi firebird aiheinen maalaus, mukana kuvassa myös maalauksen malli :)

  [​IMG]
   
 15. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  ja pallotuolia lisää...Millaisenhan halvauksen joku nykysisustaja saisi kun näkisi pallotuolin customoinnin...

  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  [​IMG]
   
  isalmela, esmi ja leivonharri tykkäävät tästä.
 17. MJF

  MJF Double Gearhead

  [​IMG]
   
  ASaari, JaakkoT, Bukero ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Jummijammi

  Jummijammi 2nd gear

  Laitahan kuvia Happy Days Car Showsta (Hyvinkäältä?) jos sellaisia löytyi
   
 19. JaakkoT

  JaakkoT 2nd gear

  [​IMG]
   
  esmi, pe-le ja isalmela tykkäävät tästä.
 20. juhi71

  juhi71 3rd gear

  [​IMG]
   
  ASaari ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!