Pakoputken ulostulo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Adventurer, 29.1.2011.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Eikös joskus aikoinaan ollut tarkatkin määräykset mistä pakoputken ja missä kulmassa tulee tulla auton alta ulos? mm apparin puolella oli tarkka kulma yms.

    Näin tässä vaan matkailuauton liikenteessä jossa pakoputki tuli ulos heti etupyörän takaa ja oli noennut kuskin puolen kyljen mustaksi.

    Saanko siis samalla tapaa vetää rodista putken pärpättämään heti etupyörän taakse?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Varmasti jos rodisi on matkailuautoksi rekisteröity :poff:
     
  3. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Saahan se olla matkailuautoksikin rekisteröity, mutta laki vaatii vaan 50mm tyhjää tilaa putken ympärillä ja 50mm syvyyssuuntaan . Ja pakokaasu saadaan suunnata alaviistoon.. Katso tieliikenneasetuksesta.
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Toi ylempi oli ihan vaan heitto... Ei kannata ottaa vakavasti
    :wink:
     
  5. Porsas

    Porsas 3rd gear

  6. -TH-

    -TH- Gearhead

    putki saa tulla melkein mistä vaan näkyviin kunhan ei haittaa näkyvyyttä /metelöi liikaa tai polta ohi vaappuvien kottaraisen helmoja tai partakarvoja. :rotfl: eli vanhassa ryökyssä se putki voi tulla vaikka lokarin kyljestä läpitte....se on hyvä ja helppo keino saaha hiiliprintti nopeasti... :poff:
     
  7. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Viime katsastuksessa tuli korjauskehoitus, koska putket loppuivat vähän ennen taka-akselia auton alle. Kysyin että miksi, niin vastaus oli että "pitää olla alkuperäisen kaltainen" ja "takapenkkiläiset kuolee häkään". Katsotaan seuraavassa katsastuksessa mikä on tuomio..
     
  8. GMies

    GMies Gearhead

    Vaikka täällä "suomistoliitossa" on mitä "pöllömpiä" määräyksiä, niin kumpikaan noista ei sivua mitenkään mitään lainsäädäntöä. :rotfl: :rotfl:
     
  9. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Minäkin luulin että saa päättyä putket nuin, koska aiemmin ei olllut mitään sanottu. No, samanlailla ne putket siellä edelleen on. :poff:
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jos ei ole päästömitattava auto saa päättyä alle, ei ole mitään perustetta hylätä. Mut kumisee pirusti ja jos on pohjassa reikiä niin käryt tulee sisään.
    Kohti rengasta tai bensa/jarrulinjoja ei vissiin saa kuitenkaan puhaltaa.
     
  11. Maxis-80

    Maxis-80 Gearhead

    Mulle katsumies tuumasi jotta jos päättyy auton alle on nokat käännettävä osoittamaan alaspäin ettei puhallus vaan osuisi mihinkään auton rakenteeseen.
     
  12. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Tuntuu olevan tapauskohtasta. Itellä loppu putket ennen takaakselia(-87 rek. Camaro) ja niistä kahdesta katsastuksesta meni läpi missä niillä putkilla käytin, ennen uusien tekoa. Eikä myöskään kumissut, vaan oli sisälle todella hiljanen.
     
  13. mmM

    mmM 3rd gear

    Re:

    Höh, eihän niistä sitten ole mitään hyötyä! :D :D

    Aloin suunnitella että pitäisi saada pakoputken päät sivulle ennen takarenkaita, jotta saisi paremmin kuuluville ne äänet, joiden takia tuli auto ostettua :)

    Mutta ehkä täytyy hoitaa vielä muutama peruskorjaus kuntoon, ennen kuin alan kikkailla...
     
  14. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    vedä sisälle niin kuuluu paremmin
     
  15. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Kyllä tänä päivänä saa tulla aika vapaasti putket melkein miten vaan ku joku järki vaan on, meillä puoliputket yhdessä ollu monet vuodet ja vielä suunnattu viistoon renkaan alareunaan päin eikä kukaan koskaan sanonu mitään, ja täällä vielä tutkinu semmonen inssi mikä hylkää helposti ja varmasti tietää nyky säädökset, samoin noi sivuputket menny läpi ilman sanomista.
     
  16. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Re:

    Tuossa seikassa, että koskaan aiemmin ei ole mitään sanottu, on paljon totta: et ole ensimmäinen, joka on käynyt useamman vuoden ajan määräaikaiskatsastuksissa samalla autolla ja yllättäen annetaankin hylkäys/korjauskehotus asiasta, joka on ollut autossa olemassa aikaisemminkin. Kirjavaa on käytäntö.

    Mutta kaatopykälänä on tietenkin se, että pitäisi tietää...
     
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    itse jouduin siirtämään sivu putkea aikoinaan n.5cm taaksepäin koska tuli oven takareunan kohdalta ulos ni oli vaara myrkyttää takapenkkiläiset. tosin nuorempi inssi sano samantien että sivuputkea ei saa capricessa olla!! aikani kun intin ni vanhempi inssi tuli ja sano että saa olla, mutta pitää siirtää se 5cm. eli voi olla, että se vanhempi ei vaan halunnu kokonaan kieltää nuoremman päätöstä. ja uusinta leimas oli vanhempi joka löi leiman paperiin putkea katsomatta. totes vaan, että se on varmaan ihan hyvä 8) eli eikait se pidä alkuperäisen kaltainen olla :eek:
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllä minulle on katsuri sanonut että nykyään ei ole mitään lakia mihin tai kummalle puolelle putki loppuu.

    Nimim. katsastanut kaikenlaisilla putkilla autoni.
     
  19. cuda69

    cuda69 Gearhead

    jep,mun vallussa loppuu putket etuovien takareunaan ja loivasti alaspäin,ei ongelmia konttorilla
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Lukekaa ny sitä perkeleen katsastajan käsikirjaa, googleki on tossa oikeessa yläreunassa kaikissa vehkeissä melkee nykyää.
     

Kerro tästä muillekin!