Pakoputkien vaikutus tehoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 63impala, 7.3.2004.

  1. 63impala

    63impala 1st gear

    Voiko putkisto pudottaa tehoa koneessa kymmeniä hevosvoimia? Naputtelin nimimauton koneen specsit Engine analyzeriin ja sain seuraavia tehoja:
    Headersseilla 476HP at 6500RPM, TQ 437lbsft at 5000RPm
    Mutta sitten 2,5 tuuman tuplaputkilla ja mufflereilla:
    407HP at 6000RPM, TQ 381 at5000RPM.

    Teinkö jotain väärin vai pitääkö ruveta ajeleen avoimin sarjoin????
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Voi ja pudottaa.. Vaimennin vaaditaan 1957 ja udempiin autoihin..
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä voi! Isolle moottorille ei riitä 2,5" tupla putkisto.
     
  4. drako

    drako 1st gear

    Onhan sitä jossain vanhemmissa 1,8-litrasissa kipoissa jo 2-2,5-tuumasia putkistoja ihan vakiona ja tehot on vain jossain puolentoistasadan tuntumassa. Eli nopeasti päätellen 3,5 litraa ja 2,5-tuumaset tuplaputket.
     
  5. 63impala

    63impala 1st gear

    Tiedän, ettei isolle koneelle riitä 2.5`` putkisto, mutta kun toi mun kone on vaan 350cid, eli ei niin kauheen iso. Silti, yli 50 hepoa putkistoon on mun mielestä pirusto. Ilmankos putket lämpeneekin...
     
  6. jaszu

    jaszu Gearhead

  7. jaszu

    jaszu Gearhead

  8. drako

    drako 1st gear

    jaszu: Juu kyllähän se putken ja pönttöjen tukkoisuus tietysti on ratkaisevasa roolissa. Tahtoo vaan se mölyn määrä lisääntyä paremmin virtaavissa, kun reiän koko pysyy vakiona (ensimmäisessä linkissä oli noita mittailtu). Isommalla röörillä saanee hiljasemman samalla virtauksella.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei nuo putket ainakaan Dyno 2003:sessa vaikuttanut kuin 15hv pikkulohkossa. Tosin siinä ei kyllä putkikokoa määritelty, muuta kuin on tai ei.
     

Kerro tästä muillekin!