Pakumuutos vaatimukset vuonna yksi ja kaksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 4x4_76, 2.8.2007.

  1. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Millaiset vaatimukset on ollut vuonna -90 2+3 pakuksi rekisteröimisen suhteen? Onko ollut mitään kantavuus, tai tilavuusvaatimuksia?

    Ajattelin lyhentää Suburbanista perän ylitystä 35-40cm, mutta katsuri ei osannut sanoa että mitkä ehdot pitää täyttä että homma pysyy laillisena. Sanoi vain että pitää täyttä pakumuutoksen ajankohtana voimassa olleet ehdot.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Muistaakseni tavaratilan pituus pitää olla 180cm ja aika kumma katsoukko jollei tollasesta osaa selvää ottaa.
     
  3. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Liekkö ollu kiire tai muuten vaan huono päivä. Eikös tollasessa 2+3 vehkeessä se tavatila katsota alkavaksi etupenkkien takaa?
     
  4. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Omamassa on oltava yli 1800 kiloa, vrt. jenkkifarkku pakut.
     
  5. Jolly

    Jolly 1st gear

    Kyllä
    Miten muuten Blazer ja Jimmy ei vois olla pakuja lisäpenkillä.
    Suburban on varmaan katsastettu painon kanssa ei tilavuuden
    pakuksi.
    Aikoinaan vaadittiin vielä että etupenkkien takana oli oltava tavaraeste
    korkeus jotain 25cm.
     
  6. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Soitin uudestaan konttorille. Kiireisiä olivat, täti sanoi että soita a-katsastuksen tekniseen neuvontaa. Siellä kerrottiin että määräykset muuttuivat osittain juurikin vuonna -90 kesäkuussa. Toi mun kampe on rekattu 2.5 -90 joten vanhat säännöt pätevät siihen. Kertoi että 3 kuutiota tilavuutta, 1,3 metrin sisäkorkeus ja kantavuus 525kg.

    Tosin jäi mietityttämään että miten nuo Blazer/Jimmy on saatu pakuksi kun ei niissä taida ihan riittää tavaratilassa kuutiot??
     
  7. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kuten ylempänä on mainittu, niin 185 (?) cm tavaratilan pituus + min. omapaino 1800kg , niin kuutioilla ei ollut merkitystä kesäkuuhun 90 saakka.

    En siis sinuna keventelisi alle 1800 kg painoon tai lyhentäisi perää enemmän, kuin että etupenkin takaa takaluukkuun jää se 180/185(kumpi noista oikea?) matka (tilapäisistuin on siellä "tavaratilassa"). Muuten voit päästä maksamaan 10-15 000€ oppirahaa.
     
  8. rrauta

    rrauta 3rd gear

    se tavaratilan pituusvaatimus koskee vain avolava pakuja. ( ja on nykyään 175cm )
    eli suburbanin ollessa umpinainen sitä koskee se omamassavaatimus. (tai tavaratilan tilavuus ja korkeusvaatimukset, joita se ei todennäköisesti edes täytä)

    noi on juuri ne uudemmat vaatimukset (vieläkin voimassa), mitä ei subbe taida täyttää.

    sillä omamassa yli 1800kg ei tavaratilan koko vaatimusta pykälällä.
     
  9. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kyllä se pituusvaatimus oli sen painovaatimuksen rinnalla aina vuoteen 1990 kesäkuuhun piilofarkkujenkin kohdalla. Usopois. Se mitattiin etupenkin takaa. Siksi osaan piilofarkuista alussa vaadittiin sellainen kiva vaneri takajalkatilaan etupenkin taakse.. Yhdessä alussa vaaditun 90 asteen penkin kanssa se teki istumisesta takana hmm..

    Nykyään toki se pituusvaatimus koskee vain avolavoja, mutta katso vanhat säännökset. sieltä löytyy. Jos tuota pituusvaatimusta ei olisi ollut, niin jenkkisedaninkin + 1800 kg olisi saanut verotta lankkupenkeillä, kun olisi väittänyt tavaratilan alkavan etupenkkien jälkeen.. ja olevan kahdessa osassa..
     
  10. Antti P

    Antti P Gearhead

    Josko vaihtaisit auton lyhyempään 2+3 pakuun?
     
  11. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Ei vaaraa että tulisi liian kevyt, ja pituutta jää non 210cm etupenkkien takaa mitattuna.

    Höh, sehän olisi liian helppoa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!