Paljon melua tyhjästä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 19.7.2020.

 1. Ylellä on anal yysi moottoripyörien melusta:

  Analyysi: Moottoripyörien melu on valitusten kestosuosikki – mitä, jos meluava ajaminen kiellettäisiin tietyillä katu- tai tieosuuksilla?

  Melu on hukkatehoa. Moottoripyörästä ei teknisistä syistä tarvitse lähteä kovaa ääntä. Valtaosa liikennekäyttöön hyväksytyistä moottoripyöristä on tehtaalta lähtiessään varsin hiljaisia.

  Lähes kaikilla moottoripyörillä voi myös ajaa hiljaa. Mitään teknistä syytä moottorin korkeimpien kierroslukujen käyttöön tavallisessa tie- ja kaupunkiliikenteessä ei ole.

  Moottoripyörän ääni oli pitkään tehon symboli. Oikeanlainen ääni on ollut valmistajan lupaus oikeanlaisesta pyörästä.

  Mutta kaikille tavallinen ei riitä. Moottoripyöriä ei Suomessa tarvitse katsastaa, joten suureen osaan moottoripyöriä on vaihdettu alkuperäistä kovaäänisempi pakoputkisto.

  Pienellä osalla uskottavan äänen tavoittelu on mennyt liiallisuuksiin. Huomiota haetaan ja sitä myös saadaan. Jo pelkkä pyörän käynnistäminen saa linnut lähtemään puista.

  Kova ääni onkin yleensä tärkeä vain kovaäänisen pyörän kuljettajalle itselleen. Harva ulkopuolinen pystyy samaistumaan kuljettajan kokemaan ääninautintoon. Usein kuljettaja ei itsekään nauti, vaan korvista löytyvät korvatulpat.

  Toimittaja ei taida olla mopopoikia..
   
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Ylläolevaa lukiessa tulee ensimmäiseksi mieleen VMP.
   
  PilsnerBil tykkää tästä.
 3. hantta

  hantta Gearhead

  Kakarana tuli 4- tahtiseen prätkään laitettua ihmeellisiä pakoputkiviritelmiä, mutta ennen autonajokortinikää kyllästyi tuohon helvetilliseen pärinään, mutta sitä en ymmärrä, että meidän lähiössä kaiketi aikuinen kansalainen ajaa kesät 1- sylinterisellä katuenskalla, pärinästä päätellen n. 500 cc, ja aivan tyhjä torvi. Ymmärrän lähes kaikki polttomoottorin äänet, jenkkiautot, kutosbemarit, harrikat, mutta tämä papatus vuodesta toiseen kellonajasta välittämättä kyllä oikeasti risoo, tämä sankari herättää taatusti joka yö koko lähiön, ja luultavasti on ihan aikuinen, pyörän koosta päätellen.
   
  cdv70 ja JYR tykkäävät tästä.
 4. Nostin tän aiheen sen takia, että jossain menee jokaisella raja. Siihen vaikuttaa aika paljon, miten asuu. Kaveri asui joskus vilkas liikenteisen kadun varrella ikkunat kadulle päin. Ei se erityisesti kiitellyt ohi meneviä harrikoita.

  Itse asun siten, että ikkunat ei ole kadulle päin eikä katu ihan vieressä. Ei mua äänet haittaa, vaikka joskus viereisen moottoripyörän kerhon äänet joskus hiukan kuuluukin. Mutta asenteeni saattaisi olla toinen, jos olisin ihan vieressä kuuntelemassa aamusta iltaan.
   
  hantta tykkää tästä.
 5. hantta

  hantta Gearhead

  Joo, meilläkin oma valinta, kämppä risteyksessä, makkari kadullepäin, ja kesällä pakko pitää ikkunaa auki, mutta se, että jätkä vetää keskellä yötä hanat kaakossa pyörällä, jossa on maailman rumin ääni, ei meikältä peukkuja saa. Olen jopa oppinut sietämään variaattorivetoisia mopoja, jotka kiertävät sen 10 k, mutta tämä enskakuski lienee ihan aikuinen, ja vetelee tässä 40 alueella sen, mitä se kasa kulkee kolmosvaihteella punarajalle ;)
   
  cdv70 ja JYR tykkäävät tästä.
 6. saresks

  saresks 3rd gear

  Satuin kerran "säätämis"reissulle lähtiessäni kuulemaan, kuinka se yksi saatanan simpanssi taas tulee kilometrin päässä hana auki joskus uutena mopoksi rekisteröidyllä kaksipyöräisellä, missä ei taatusti ollut kuin sentin putkennatsa pakokanavan jatkeena. Käännyin sen perään ja seurasin näkyvästi liiterin parkkikselle jossa sanoin, että asentaa siihen pakoputken vaimentimineen tai sitten minä autan. Ei tullut kutsua talkoisiin, eikä sen koommin tuota ääntä kuulunut.
  Mutta ei tuota pienmoottorien mölyä voi voittaa. Aina kasvaa uudet apinasukupolvet, uutena vitsauksena mönkijät. Missähän perhanan valtiovallan erityissuojeluksessa nuo pienkinnerit ovat. Kun menee pihalle pienkaupungin taajamassa kesäiltana, niin äänimaailma on kuin Ahveniston ajoissa ja tulee koko taivaankannen täydeltä dolby 5.1:nä.

  Tässä yksi päivä kummastelin jalkaisin ollessani, kun ohi sihisi joku japsipyörä. Oli autokoulun merkit takana. Tosi omituinen tapaus. Kuin jokin ei olisi sopinut kuvaan. Et kai se totta on.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Meillä on lähiössä 1 kpl. mönkijää, 1 kpl. jalkapallokenttää, ja se idiootti kuvittelee, ettei kukaan arvaa, kuka on vetänyt koko kentän täyteen paskaympyrää mönkijällä :)
   
  Norri tykkää tästä.
 8. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear

  Siinähän ois mallia näille Kauhavan mummoille,jotka radan melusta valittaa,sinne vaan kaikki mopot,skootterit,piikit ja muut 2-tahtiset viritetyt,mitkä pitää kunnon melua.Ajamaan kesällä ja varsinkin yöllä,eiköhän kiihdytysradan äänet ole kohta mukavaa kuultavaa.
  Mikä siinä onkaan,kun mopoa virittää ja sitten ajaa taajamassa...niin se on aina kaikki mitä koneesta lähtee,tuntuu,että se ainut mäntä tulee jostain pihalle.
  Eikö mopolla voi ajaa hiljempaa?
  No,ehkä sitä itsekin aikoinaan.....
   
 9. hantta

  hantta Gearhead

  Omasta mopoajasta on kulunut melkein 50 vuotta, mutta muistan, miten hieno se teharin pärinä oli, joten en jaksa näytellä nyrkkiä pikkujätkille, kun ohi pyyhältävät mäntä soikeana ja variaattori punaisena :d
   
  LPV, xarper ja mikke88 tykkäävät tästä.
 10. Tuosta voisi ilmoitella virkavallallekin. On siinä junnujen kiva pelata futista, kun yksi idiootti on pilannut kentän.

  Itse muistan, kun PV-Suzukissa oli suht hyvä putki vakionakin, niin harva sitä vaihtoi mihinkään tehoputkeen. Vakioputki ei herättänyt niin paljon huomiota eikä pitänyt ääntä.

  Toista se oli hantalla..Mikä sulla oli alla Pappa-Tunturi?
   
  hantta tykkää tästä.
 11. hantta

  hantta Gearhead

  Pyrkijä, Solifer 4 speed, pappisTunturi, Tunturi sport, ja näitä kaikkia yhdisti se, että mitä kovempaa ääntä ne piti, sitä laiskemmaksi ne myös muuttuivat, ja sama koski Honda cb 125; tta, imuilman vaimennus ja änkkärit poistettuna kulki vakion 120 sijaan 115 km/h :d
   
 12. multsi

  multsi 2nd gear

  Ymmärrän jotenkin, että 15+-vuotiaat huudattavat mopojaan, mutta kun tätä näkee välillä ihan aikuisilta miehiltäkin.

  Joilllakin on ärsyttävä tapa esimerkiksi valoissa kaasutella siten, että se ääni ihan oikeasti sattuu korviin ja mummot pelästyvät. Miksi? En tiedä kasvaako kaasuttajan kikkeli, mutta ohikulkijoissa toiminta herättää lähinnä myötähäpeää.
   
  Norri tykkää tästä.
 13. hantta

  hantta Gearhead

  Taitaa olla geeneihin jäänyt toimintajäänne, kun prätkissä ei vielä ollut tyhjäkäyntiä, sillä ei ole mitenkään ikäsidonnaista kaasutella liikennevaloissa, tosiaan jopa aikuiset äijät, vaikka olettaisin, että nykytekniikalla joutokäynti olisi jo stabiili :d
   

Kerro tästä muillekin!