Palovammoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja asperiini, 11.3.2019.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Istuen kun kopissa hitsas viikkotolkulla niin sukat oli väh kerran viikkoon vaihtokunnossa ja jokapäivä niskasta alas kimpoili knöölejä. Huppu ois varmaan ollut jees. Maskissakin pari kertaa hyppi, ei onneks silmiin.
     
  2. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei oo enää vihkisormusta ku hitsailin aikoja sitten jotain Galvanoitua putkea ja sula sinkki klöntti tietenkin ruiskaisi sormille ja sulatti sormuksen. Lähti suht äkkiä se loppu kaari sormuksesta jonnekkin......
    Töissä noita palovammoja tulee mennen tullen kun erehtyy nojailemaan kuumaan putkeen.
     
  3. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Töissä melkein jokapäivä jotain pientä. Parhaat saatu hiilestämällä. Se on kyllä paskaa hommaa, mutta aina voittaa rälläköinnin.
     
    Rotten tykkää tästä.
  4. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Toimiiko kello?
     
    SauliK tykkää tästä.
  5. Holley

    Holley Gearhead

    Mulla on kanssa sivullisen mielestä ehkä koomisetkin kuppisuojaimet hitsatessa korvissa, kun hitsaan jotain alahelmaa tms. mutta tosiaan jos on hitsauskipinä korvassa vaihtoehtona, niin tingin cooliudesta vähän.. Joskus myös lyönyt pään ensin auton pohjaan ja sitten lattiaan ja melkein edelleen siihen autoon ja siinä vaiheessa muuten alkaa ärräpäät kuulua kirkonkylälle asti muutaman kilsan päähän. Lohdullista kuulla, että muillekin sattuu ja tapahtuu, vaikkei vastoinkäymisiä kellekään sinänsä toivo!
     
    Norri, Jussi289, DX ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. mopo-ukko

    mopo-ukko 3rd gear

    Tuo on kyllä parhautta kun kipinä särisee korvassa,tuntee olevansa elossa.Kerran syttyi housut tuleen mutta siitäkin selvittiin,kai....
     
  7. xarper

    xarper Gearhead

    Joskus istualtaan hitsailin kans jotain, ihmettelin kun rupes maskin alla lämpiämään jostain syystä, nostin maskin ylös ni haalarit munista tulessa :poff:
     
  8. Make.S

    Make.S Gearhead

    Ite olin hetken valimossa töissä, ja olihan niitä "hauskoja" hetkiä. Kerran senkkiä kannatellessa roiskas vähän rautaa ja tottakai kipuna lens pipoon. Kaveri huus pari kertaa että.- Make, pipos on tulessa. Meikä naureskeli sille vitsille, mutta sit kun se veti avarilla hauliin niin että savu pöllähti, pitihän sitä uskoa.
    Uuniukot oli niitä arpisia kavereita, vissiin märät raudat oli joskus roiskautellut takaisin päin.
     
    Holley, riviera56 ja Rotten tykkäävät tästä.
  9. Rotten

    Rotten Gearhead

    Työkaverilla vuonna jotain 2002 suhahti tulitikku rasia ns enkelinpieruna, rintataskussa.
    Ilmeisesti sytkäri taskussa on käynyt pahempaakin, jotain huhuja kuulin samaan aikaan!?
    Onko kukaan näitä asioita ottanut huomioon??
    Mie en, tuurilla menny, ku autuaasti unohtanut koko homman ja enkä ajatellut sen jälkeen, mitäpä jos.....
     
  10. Smirkelimies

    Smirkelimies 2nd gear

    Sikatoimialallakin voi itsensä polttaa. Isävainaa läksi joskus -80 luvulla sikatalouskerhon "poikien reissulle" kanarialle. Vaikka sikaisännät ei pahemmin auringonottoa olleet harrastelleetkaan, oli joku keksinyt että otetaanpa het alkuun kunnon lomarusketus. Ei ole vaikea arvata että lomahörtöjäkin ukkelit olivat jo maistelleet. Ennen kalpeahkon isukin sijaan kotiutuikin kirjavan punaselkänen iskä. Äitee sitä selkää sitte rasvaili, iskän ilme oli aikas tuskainen, kauhee tilitys "kyllä minä sitä vähä aattelin".

    Lapset oltiin aika vahingonilosia kun ei maalaisperheissä tuohon aikaan käyty koko perheen voimin ulkomailla. Ei me päästy ku serkkujen luo Pieksänmäelle. Toisen kerran iskä oli hassun värinen kun emakko pääs puremaan oikein kunnolla käsivarteen, koko käsi ihan sinivioletti.
     
    Rotten ja riviera56 tykkäävät tästä.
  11. asperiini

    asperiini Gearhead

    Joo kello toimii vielä, jäi siihen hihnaan jälkiä mutta ei varsinaisesti mikään ole rikki
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onkin pitkä aika kun viimeksi oon tuleen syttynyt

    Kipinä korvassa on koettu, ei ollut kivaa
    hitsaus nööli kengässä molempiin on pitäny kokeilla, sit molemmissa hanskoissa on ollut

    Joskus kattelin et on se lähellä ollut, kun munat näky haalareista istualtaa hitsailun jäliltä

    Yhtä mersun raatoa hitsailin ja aloin kattelemaan, et ny on maskin alla liikaa valoa, maski ylös ja taputtelemaan taskua sammuksiin
    Hyvä made in kiina takki, niskassa hienosti merkki fireproof, mut tasku ei tainnut olla


    Muutaman kerran tullut jerrykannun päällä istuttua hitsaillessa
    Ja akku kerran syttyny tuleen

    Sit perinteisiä kuumien rautojen koskettelua, huulessa on ristin muotoinen arpi, kun poron sarvi meni huulesta ikeneen asti läpi
     
  13. Jooli

    Jooli Gearhead

    10v tuli hitsailtua työkseen ni on kans monet sukat poltettu reijilleja ja korvasta kaiveltu kipinöitä.
    Se on inhottavaa kun sulaa rautaa tippuu haalarin kauluksesta sisään, eikä se mitään niin kauan kun se vierii vaikka selkää pitkin, mutta sit kun se pysähtyy johonkin ni tekee aika höpöä :confused:
     
    Norri tykkää tästä.
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Setä oli maatalouslomittaja. Lehmä puski sarvella mahaan läävässä. Ei sekään heti menny lääkäriin. Lääkäri tuli sitten toteamaan kuolleeksi ku aikansa sinnitteli. Mikä lie verenmyrkytys tullu.
     
  15. z 900

    z 900 Gearhead

    Kello juttu ihan perusjuttu jäi lenkkiavaimen avulla akunapojen väliin ja metalliremmi suli melkein poikki.
    Joskus kauan sitten de soton alla maatessa rungon väliin käännetty bensaletku kääntyikin irti ja suoraan vanhan liiton roikkalampun päälle! Lamppu räjähti ja hetkessä lattia tulessa kun bensaa tuli letkua pitkin.Onneksi oli kaveri tallilla muuten olis tullu todella iso vahinko!
    Palovammojakin tuli.
    Sitten peräkontissa ruostesuoja-ainetta ruiskutellessa se kaasuuntui ja syttyi palamaan koska peräkontissa oli vanha halogeeni ilman sitä suojaa! Taas oli tuuria kun sattui olemaan sammutusvehkeet lähellä.
    Ja taas palovammoja.Ja tais kärähtää vähän karvojakin!
     
    Muokattu: 11.3.2019
  16. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Holleyn viestiä yritin lainata, mut ei taas onnistu täl vintage puhelimel, vitu uudistunu oodee... Jälkeepäi toi aina naurattaa ku pelaa flipperiä omalla päällänsä, lattia pohja lattia pohja... Tallikaverit kans joskus ihmetelly miks hitsaan auton alla kuulosuojaimet päässä. Tos kun hitsasin alla runkopalkkii pitkää saumaa ni laitoin viel peltilevyn rinnan päälle, se vast dorkalta näyttiki! Mut ei enää kiinnosta sätkiä kipinöiden takia ja sen seurauksena taas pelata kuupalla pinballi...
     
    Holley, Norri, Karpov ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Ei saatana!! Tän topicin kun joku viherkuher tai lähihoitaja tai lääkäri lukis!
     
    Norri ja xarper tykkäävät tästä.
  18. passerby

    passerby 3rd gear

    Aika hengästyttävää lukemista täällä!
    Itellä ei mitään pahempaa, perus hitsiroiskeita vaatteista läpi ja iholle polttamaan mut ei sentään korvaan.
    Kerran oli läheltäpiti tilanne kun työnnettävää ruohonleikkuria tankkasin työn lomassa, ihan kuuma kone siinä. Jotenkin onnistuin läikyttämään bensaa tulikuumalle moottorille ja hölmistyneenä vaan katoin kun se sihisi ja kupli siinä kuin vesi keittolevyllä... :oops: Ei se syttynyt mutta huhhuh..
     
  19. Smirkelimies

    Smirkelimies 2nd gear

    Joskus oli jossain lehessä juttu miehestä jolla osu samanmoinen hydrauliöljysuihku jalkaan. Lääkäri ois amputoinut mutta äijä yritti sitkutella. Jääneekö öljy pysyvästi lihakseen tms.
     
  20. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Taannoin kerhotallilla kaveri pesi bensalla osia pesualtaassa ja toinen alkoi rälläköidä vieressä. Kipinäsuihku osui pesualtaaseen joka tömähti tuleen ja pesijän pitkät hiukset ja parta kihartuivat pikkupikku syheröksi...
     
    LPV, stana, xarper ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!