Palovammoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja asperiini, 11.3.2019.

 1. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Kaikenlaiset silmälasit, jopa muoviset riittää hitsuussa uv suodatukseen, niin ettei silmät "pala". Mä en oo koskaan migin kanssa koppaa käyttäny, enkä varmaan enää siihen opikaan. Vaan nyt ku ei enää nää mihinkään, niin tulee kurkittua lasien yli, niin jopa tulee hiekkaa silmiin.
   
  xarper tykkää tästä.
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Kerros lisää onko tyyppivika toi karasta vuotaminen?

  Ja minkä mallinen kahva?
   
 3. xarper

  xarper Gearhead

  Tää "opetettiin" meille hitsauskurssilla kans et silmälasien/piilarien kaa ei tuu koskaan tota ongelmaa.
   
 4. Rotten

  Rotten Gearhead

  Tätä ketjua lukiessa tuli mieleen, tuo miun tapaturma ketju, missä ei tyyliin kenellekään tapahtunut ikinä mitään! :rotfl:
  Kyl työ ootte ihan yhtä osmoja, kun rupeette avautuu!:p
  Pikkusen ihmettelin, miten vähällä MUKA ootte päässeet!
   
  Nikuzai, FuryIII '71, Camino'79 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Ei vaan voi avata ihan kaikkee.
   
  Norri tykkää tästä.
 6. Rotten

  Rotten Gearhead

  No, mie ymmärrän, ku siun mieltymystä huomasin, et avattavaa riittää! :poff:


  .
  No okei!
   
  Gary Grand, Nikuzai ja FuryIII '71 tykkäävät tästä.
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Mulle yks kertoili et piilarit aina pois hitsatessa, ne saattaa sulaa silmiin kiinni ja sit ei taaskaan ole hauskaa

  Mikähän lie se totuus, vai voisko olla kyse kertakäyttö piilareista et ne päässä ei sais hitsata
   
 8. Rahikainen

  Rahikainen Double Gearhead

  Kurssilla sanottiin että piilarit pois jos on. Liekö sitten vanhentunutta tietoa.

  Mulla on palanut silmät ihan liian monta kertaa, vaikka on lasit kokoajan päässä. Mukavin oli kun automaattikasetissa oli vika ja se tummui just sen verran myöhässä ettei huomannut, mutta silmät kyllä paloi.
   
 9. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Kokkeilin piilareita muutama vuosi sitten, kysyin että voiko niitä käyttää valimossa, sanottiin että kyllä ne sen kestää minkä silmäkin.
   
 10. xarper

  xarper Gearhead

  Oisinko melkein 10 vuotta käyttäny pelkkiä piilareita nyt ja käytännössä aina hitsaan ilman maskia eikä oo onkelmia ollu.
  Käytänkin vielä väärin näitä yötä päivää useemman kk, kyl sen huomaa kun ne on huonoks menny.
   
 11. julmajari

  julmajari Gearhead

  Mulla kanssa kun tässä kattelee niin ranteet ja nilkat täynnä arpia hitsuskekäleistä ja muista vaurioista. nykyään oon jo älynny laittaa pitkävartiset kengät ja jonkulaiset hanskatkin...
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 12. J.J.

  J.J. Gearhead

  Saatanan automaattimaskit lensi kyllä meikäläisellä pitkälle mettään. Mennä talvena itekin tyytyväisenä juotin puikolla traktorin takalätkää ja eihän se tanan maski pelannut. Tyytyväisenä vaan hitsuutin että näkeepä hyvin tällä maskilla, ei yhtään pistänyt hälytyskelloja soimaan.
  Jatkossa omat räkimiset menee tuo ukkovainaan oranssi vanhanliitonkuuppa päässä.
   
 13. Rotten

  Rotten Gearhead

  [​IMG]

  Miulla oli joskus deluxe mallikin, pitempi leukalippa ja levitykset sivulla, mahtu niska sangoilla kuppikuulosuojat olee!
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Oranssi vanhan liiton kuuppa on jees, ny tosin hienostelen ja käytän uudempaa missä on kurkistelu linssi alempana, et näkee asetella kolvin kohdilleen
   
 15. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Hitsausknöölien kanssa myös lähes kaikki edellä mainittu hauskuus kans koettu. Tämän lisäksi kerran leikoin hydrauliprässistä sylinterin korvaa irti isolla rälläkällä miehekkäässä rokkitähtihaara-asennossa sillä ajatuksella että kipinät menee jalkojen välistä menojaan. Nooh tietäähän sen miten siinä kävi. Alko munia kuumottamaan jossain vaiheessa ja kun lämpöä tuli riittävästi niin maltoin vihdoin kurkata alaspäin maskin välistä. Hienosti verkkapöksyt palo kassien kohdalta.

  Sitte vähän eksoottisempi. Intistä kotihoidossa keuhkokuumeen takia ja nukuin sohvalla öljytäytteinen patteri vieressä lämmittämässä. Aamulla ihmettelin kun helkkarinmoinen kupla nilkassa, mutta ei mitään kipuja. Olin tautitokkurassa lykänny jalkani patteria vasten ja se oli sitten paistanu nilkkaa koko yön. Kypsää tuli ja syvälle. Parani ihan pirun hitaasti, mutta kyllä se siitä sitte lopulta
   
  Norri tykkää tästä.
 16. hra47

  hra47 3rd gear

  Kaksteholaseilla ei kurkistelu toimi, sauma menee minne sattuu mutta automaattimaskilla pystyn vääntelemään lähinäön kohdilleen. Ja varrelliset nahkaiset työkengät on hyvät ja nahkahanskat. Yllättäen Lidlin työhousut, sellaset mustat tuntuu kestävän hyvin rälläkän suihkua.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 17. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Mulla on muuten tuommoinen öljytäytteinen patteri, ja sen ku laittaa täysille, ni jumalauta että se lämpiää. Pystyis varmaan ruokaa tekemään ku heittäis pannun siihen päälle. Ja pienestä koosta huolimatta lämmittää kyllä isommankin kopin, jos ei ihan täys läpiveto käy.

  Ja ite aiheeseen, noiden kaikenmaailman knöölien tanssimisen kengässä, korvassa ja palleissa, lisäks erittäin maukkaalta tuntuu myös ku käy makuulle tulikuuman hitsaussuuttimen päälle hihattomassa paidassa.
   
  LPV ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 18. juha745

  juha745 Gearhead

  Ei onneks sen kummempaa käyny ja suurimmalta osin OT, mut kerron kuitenkin tän jutun millä pääsin hyvin harrastamisen makuun. Eli sijoittuu aikaan, jolloin mulla ei ollu vielä omaa tallipaikkaa ja olin sopinu kaverin kanssa, että saan käydä hitsaamassa pinkkiä ruumis-Coronettiani sen tallilla. No lähtö kävi perinteiseen tapaan, eli raadosta loppu bensa heti parkkiruutuun, jerrykannukin oli tyhjä. Eipä auta kun lähteä toisella autolla hakemaan ainetta pönttöön. Siinä sitten sateessa jollain epämääräisellä suppilolla kaadoin ainetta tankkiin ja kirosin mielessäni, kun myöhästyin sovitusta aikataulusta, kun joutu neljän ruuhkassa ajelemaan edestakasin. No sitten pääsin tallille ja sujahdin takapyörän kotelon kulmaa auton alle hitsaamaan. Ihmettelin kun yhtäkkiä oli pirun lämmin. Jaaha paita tulessa (onks jollain muka erikseen remonttivaatteet?). Tais ihan hyvä satsi hujahtaa bensaa syliin kun autoa hermostuksissaan tankkas, eipä semmosta asiaa vaan muistanut tuossa kohtaa... Onneks ei käyny kuinkaan, mutta jäipähän mieleen miten hyvin bensa ja kipinät käy yksiin.

  Ainii ja kerranhan otin varmuuden vuoks kiinni putkesta, johon olin just vetäny sauman. Lääkäri ei voinut ymmärtää miksi joku tekisi niin. Siis hitsaisi putkea. "Siis mitä olit tekemässä!!!?:mad:o_O "
   
  Norri, Nikuzai ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 19. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ei niitä voi hitsatessa pitää, ääni pitää kuulua, se on oleellinen osa hitsuutapahtuman onnistumisen arvioinnissa.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 20. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Tuossa tuo kahvojen tyyppi onkin eli AGA X21.....ei tuo tyyppivika varmaan oo .....hana vanhemmuuttaan jäykkenee eli kara siellä hanan sisällä ja kun avataan ja suljetaan niin hanan runko alkaa pyöriin mukana ja vuotaa leikatessa happea.Yleensä oikea kätinen vielä pitää kiinni juuri vasurilla siitä hanan kohdalta ja oikealla itte pillien kahvasta....tulis aina tarkistella ennen kuin avaa leikkaus hapen ettei hanan runko aukea mukana....ja sitä kautta vuoda hihaan happea...onneksi en kerennyt kuin muutaman tangon pilkkoa ettei koko hiha täytttynyt hapesta...jysäys olis ollut vielä isompi....nyt on rasvalaput ja siteet ranteessa ja visva valuu ....kipua on muttei tuskaa....eletyn elämän jälkiä vain....vituttaa ku ei pääse talliin eikä saunaan....no kalja sentään maistuu.
   
  Dataviilaaja, Norri, Nikuzai ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!