Paniikkinappulaa on jo painettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 30.9.2008.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Niin ja kuten joku jo lisäsi sen tulleen jo 80 dollariin.

    No sitä nimitetään: Öljynhinta laskee, laski, on laskenut. (preesens, imperfekti ja perfekti kieliopin mukaan)

    Missä on se sahaus liike? Ja kuten kaikki ovat jo todenneet tämän, että laskusuhdanteessa energian hinta laskee ja noususuhdanteessa se nousee.
    Öljyn hinta toimii tässä mielessä indikaattorina talouselämälle mutta ei tosinpäin tässä tilanteessa aiheuta itse tätä finanssi markkinoiden kriisiä.
    Siellä ei siis ole sitä pahaa ARABI-finanssi neroa sitä hintaa painamassa :)
     
  2. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Jumalauta ku tässä maassa ois edes tonki vertaa järkee.

    Vissiin olis taas työttömätkin poissa.

    Soitin tunti sitten ameriikkaan ja kerroin että tiedän ketä minä
    äänestäisin. :eek:
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Aika hyvin täälläkin on paniikki joillain päällä :rotfl: kannattais kaivaa ne vetelät pois housuista ja jatkaa elämää :odroll: .
     
  4. human62

    human62 1st gear

    Eli tästä voi vain päätellä että öljy on aiheuttanut monelle kaikenlaista päänvaivaa ja kriisin. :lol:
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    Memphisissä tulee bensan hinta alas aika rajusti, kolme viikkoa sitten oli vielä melkein 4 taalaa gallona mutta eilen illalla sai jo 2,99 gallona!!
    Kai se suomessakin laskee??
     
  6. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ei laske, koska bensan hinta ei ole millään tavalla riippuvainen öljyn hinnasta... :poff:
     
  7. herrakani

    herrakani 1st gear

    Meillä on ainakin pudonnu takas 1,3nn nurkille.

    Kandee muistaa kun puhutaan IT-kuplasta ja dotcomeista niin silloinhan firman valuaatio pörssissä laskettiin suht puhtaasti liikevaihdon mukaan. Jos tämä arvio perustuu sopivaan ajanjaksoon jolloin kauppa on käynyt poikkeuksellisen hyvin, sanotaan vaikka tuplasti, firman arvo on rutkasti suurempi kuin todellinen arvo. Tällaisen valuaation mukaisella hinnalla ostetun yrityksen tuotteen kysynnän lasku vaikka puoleen normaalista putoaa firman reaaliarvo huonona tarkastelujaksona äkkiä 10 kertaa huonommaksi -> sijoittajat myyvät osakkeet pilkkahintaan -> yhtiön arvo putoaa ronskisti -> arvoton firma putoaa jäljellejäävien syliin.
     
  8. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Pumppuhintaa laskettiin ennennäkemättömän kriisin takia.Joskus v.2004? Bushin hallitus antoi rajun kevennyksen SUV-autojen veropolitiikkaan-(alensi),saadakseen porukat ostamaan turvallisia suuria,kulutukseltaan "kohtuullisia",uusia autoja.
    Ja perimmäinen syy oli saada tuki öljyherruudelle lähi-idässä sodan ja valloitusten myötä,kansalaisten tuella,jotka oli ostaneet SUV:t halvan hinnan ja bensan takia.Äänestäjäthän voi vaikka muuttaa puoluetta :rotfl:
    Senhän herra Bush varmaankin tiesi jo antaakseen helpoituksia? :eek:
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    ei vaan öljyn hinnan sahaaminen. Tänä aamuna kun heräsin krapulassa lompakko tyhjänä, laitoin sen öljyn hinnan sahaamisen piikkiin.
     
  10. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    En tiedä mihin tuo lasku nyt perustuu,mutta paikalliset punaniskat uhoaa nyt,että "kansan ääni" pakottaa päättäjät toimiin. Täällä päin joka jätkällä pitää olla ja on jäähallin kokoinen pick-uppi. Bensan hinta on ollut ainut puheen aihe viime aikoina, kukaan ei ole jaksanut edes voivotella hellettä :) Kahden viikon aikana on mennyt 3-4 melko isoa dealer shippiä nurin tässä lähialueella. Pienet autot menee nyt kaupaksi. Hummeria ja isoja truckkeja saa ihan pilkkahintaan.
     
  11. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Pientä liioittelua ehkä, mutta periaatteessahan se on aivan oikein! Terve ihminen tarvii jenkkipickupin, eihän siinä ole mitään ihmeellistä.

    Se että niiden kulutus 10-12 litraa satasella matka-ajossa ja 20 litraa kaupunkiajossa ei ole mikään sensaatio, mutta siihen pitää vain sopeutua. Tai ostaa lujitemuovista tehty mopoauto...

    Mun mielestäni mopoauto on huono keksintö sikäli, että kuitenkin paljon teillä liikkuu raskasta kalustoa, pickuppi edes jotenkin toimii niiden kanssa jos sattuu jotain pikku tössähdystä.

    Hummerin kohdalla ei sitte kantsi puhella vissiin mitään H3:sta...? Ilmeisesti.
     
  12. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    Joo en mä sillä, itekkään en pidä 15 litraa sadalla minään ongelmana. Meinasin vaan sitä,että täkäläisille tuo truckki on jonkunlainen status symboli. Kenellä on korkein, kellä isoimmat pyörät yms. Ja nyt ovat paniikissa kun se työmatka-auto/kauppakassi ei ookkaan enään "minkään" arvoinen ja liian kallis ylläpitää. Nää ei oo tottunut maksamaan bensasta näin paljon.
     
  13. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Niin, autoa ei saisi ajatella statussymbolina, se on leimaavaa. Harmittais ajella jollain sinänsä mukavalla ajopelillä jos kaikki pitäis vaikkapa suuruudenhulluna perverssinä. Joutuu liikaa selittään ettei oo...

    Paniikkinappulan painamisesta...olikin kuvaava kuva lehdessä, nyt ne taas nauraa niin että hyvä ettei hampaat lennä suusta, kun pörssipelimerkkejä taasen piisaa:
    [​IMG]
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Toivottavasti "taantuma" ei mene näin helpolla ohi... Jota kyllä epäilen. Otettiinko krapulaan vähän vain loivennusta ja taas tuntuu ihan hyvältä?
     
  15. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Vähäsen on seemmonen kutina että ilmeet vakavoituu vielä, paitti tietty munlaisilla jokka naureskelee vaikkei ois oikeen mitää naurettavaakan... :lol:
     
  16. yoko1

    yoko1 1st gear

    No niin Kuva on otettu Iltasanomista ja irrotettu asiasta
    Älkää uskoko nyt ihan mitä vain
    Pohjois-Korean johtajakin nähtiin ja muistaakseni myös LondonBus in MOON
     
  17. human62

    human62 1st gear


    JUURI NÄIN! Ilmeisesti meillä on hinnat noussut ravintoloissa ym. kun viinan kuljetuskulut on noussut :D Juuri tätä olen tarkoittanut, se mitä polttoaine on halventunut nyt on vain väliaikaista eikä sitä siirretä kuluttajahintoihin ainakaan merkittävässä määrin.

    mitä noihin 15L sadalla vieviin autoihini suhtaudun, niin aina oon ostanut vaan samalla rahalla Bensaa eli viidelläkympillä... :eek:

    Ai niin nykyään kuulemma säästää paljon enmmän jos on ajamatta... :poff:
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Loistava pointti !!!

    Meidän perhe on säästänyt ihan valtavasti menneenä kesänä kun on olleet isoruokaiset autot poissa liikenteestä. Eli ehdottomasti kannattaa vaihtaa kallis bensa halpaan olueen, suosittelen.
     
  19. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Heh, no ei sentään uskotakaan, moni ei usko edes vaikka näkisi ja kokisi... :rotfl:

    Mutta semmonen juttu koetteli uskoani tänään, että Porissa ilmeisesti joku oli painannu paniikinappulaa ja soittanut pelastuslaitokselle - pelastuslaitoksen porukka oli käynyt sitten imastointihormiin lentäneen varpusen pelastamassa. Tilannehuoneen rapostissa ei ollut mainintaa montako yksikköä oli paikalla ja ehdittiinkö naapurikunnista kutsua jo apua. Käydessäni paikallisessa Mötönetissä, oli sen poiahlla poliisiauto ja toinen tuli vastaan kun sieltä lähdimme... Mitä se sitten tarkoittaa, saamme varmaankin lukea iltamapäivämälehdistämä...
     
  20. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Ei bensa enää ole kallista, tankkasin hinnalla 1,39 per litra just äsken, oli melkein naurettava ääneen siinä lorotellessa menovettä tankkiin, kun niin helpotti... :D
     

Kerro tästä muillekin!