Paniikkinappulaa on jo painettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 30.9.2008.

  1. WTF

    WTF Gearhead

    Tuli vaan mieleen tuo yks sähköposti... :odroll:

     
  2. No H2O

    No H2O Gearhead

    No niin jos ei mene Islannissa hyvin niin ei sitä mene muuallakaan... :-?

     
  3. Jza

    Jza Double Gearhead

    Varmaan siinä, että asuntolainaa ei ole zlotyakaan ja joka kuukausi tilistä jää jotain plussan puolelle säästöön.
     
  4. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No mutta ymmärrät varmaan yskäni, että jos hänen talon arvo nyt olisikin 400 tonnia tai vain 100 tonnia, niin ei se tuohon lainaan tai säästöön jäävään rahaan vaikuta ollenkaan.
     
  5. rrauta

    rrauta 3rd gear

    mullakaan ei ole lainaa zlotyakaan, mut eipä tunnu silti säästöönkään jäävän :rotfl: :rotfl:

    niin...onkos noissa valuuttalainoissa pienemmät korot...vai? :rotfl: :rotfl:
     
  6. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    No juu, muistanpa siis väärin. Lähtökohta näyttäs olevan niinkin vähäinen kuin se 10 miljardia euroa ja lopputulos 1995 n. 70 miljardia euroa eli noin 400 miljjarttia markkaa...

    Aika näppärästi se homma hoitui. :oops:

    Edit: Eli ennustus...nyt otetaan kohdakkoin velkaa lisää ettei rojahda koko järestelmä, viiden vuoden kuluttua valtionvelka on hypännyt 300 miljaarttiin euroon, josta sitten nousukaudella raakasti lyhennellään yks kymppi poies...
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Vaikuttaa aika radikaalistikin, jos myy ten torpan hittoon ja lähtee vaikka etelään.
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Etpä varmaankaan tee väärin. Näinhän Soros ja Roope Ankkakin opettaa, osta silloin kuin muut myyvät ja myy kun muut ostaa. Varsinkin myyminen oikeaan aikaan on se a ja o. Virtuaalirahalla kun ei reaalimaailmassa rahvas tee mitään.

    Topicin aloittaja Human62 on monesti vannonut öljyn käytön kaikkivoipaan merkitykseen. Nyt ilmainen sijoitus vinkki:
    Kun nesteen kurssi lähenee 10 euroa niin kannattaa alkaa jo ostamaan.
    Tippunut yli 2/3 vuoden 2005:n huipusta. Pe luku vähän päälle 6
    Maksaa 1,5 euroa osinkoa (15% jos ostaa kympillä)
    Osake ei ole "paskapaperi". Riskit tietysti on, että hukkaavat rahansa Venäjän kaasukentillä tms. seikkailuissa mutta osakekurssi voi taas äkkiä korjausliikkeen ylöspäin kun maailman talous alkaa nousemaan.
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Ai joo, no nythän mä vasta hokasinkin! voihan se myös myydä juu ja asua hotellissa Puerto de la Anus Openiitossa. Empäs muistanut seitsämää kertaa myymisestä mainita. Siellä etelässä ne säästöt sitten vasta karttuvatkin ja näppärä työmatkakin :lol:
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    En tiiä sun laskutavasta, eikä mun varmaan tarttekaan. Mun laskukone kuitenkin näyttää enempi rahaa, jos myyn 400 tonnin kokonaan maksetun torpan pois, verrattuna sadan tonnin tölliin.

    Mutta jos sun mielestä pois maksettu laina ja asunnon viisinkertainen hinnannousu sinä aikana, ei eroa parinsadan tonnin lainasta ja kämppien putoavista hinnoista, niin aika omituinen laskutikku sulla on. Tai sitten se on sulla väärinpäin kädessä. Tai neuvostovalmisteinen. :rotfl:
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Eiköhän toi Hämäläinenkin ole kaivettu esiin vakuuttamaan ihmisille, että hyvin menee, mutta menköön.
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Noissa lainoissa on tietysti mukana myös asuntolainoja, mutta enenemässä määrin myös kulutusluottoja. Toisilla on paha tapa ostaa kaikki mahdollinen luotolla, kun eihän toi lyhennys ole kuin 50 egee kuussa, mutta kun sulla kohta on noita lyhennyksiä se 50 kappaletta niin sitten onkin jo housuissa, kun lyhennykset yhteensä ovatkin 2500 kuussa.

    Ei noissa asuntolainoissakaan korkotason heittely ole niin paha kuin asunnon arvon realisoituminen. Ylihintaan ostetuilla asunnoilla on joku vakuusarvo ja kun markkinat pudottavat hinnat alle tuon vakuusarvon, alkaa pankeille tulla kiire saada joko lisä vakuuksia tai rahaa ja silloin asuntomarkkinat ylikuumenevat ja hinnat tippuvat entisestään ja ylisuurten lainojen ottajat ovat vaikeuksissa.

    Elämä on raakaa ja ahnetta se kohtelee erityisen raa´asti.
     
  13. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tuo taustapeili-ohjelma on vähän kieli poskessa tehty ja muistaakseni Hämäläinen on siinä aikaisemminkin kommentoinut näitä maailman menon ihmeellisyykiä. On siinä Raakel Liekkikin usein kommentoimassa.
     
  14. human62

    human62 1st gear

    Talon arvolla ei ole loppujen lopuksi muuta merkitystä kuin myydessä. esim. jos on kiinnityksiä (jotka on haettu "ylihintaiselle" talolle) talossa ja talon arvo reilusti pudonnut...jää tappiolle rankasti.
    Tulevaisuudessa Talojen hinnat nousevat uudelleen ja vielä kovemmaksi kuin nyt, kun tämä lama on ohi. Öljyn hinta kuitenkin pitkällä áikavälillä on tasaisen nouseva ja se tulee myös jatkumaan mikä taas vetää mukanaan koko muuta taloutta, kuten nostamalla kuljetuskuluja, ja niiden kautta ruuan hintaa jne...ja palkansaajajärjestöt vaativat taas lisää liksaa vedoten nousseisiin elinkustannuksiin..
    Inflaatio siis kiihtyy vaikka taas tullaan siihen että vaikka talosi arvo voi olla tulevaisuudessa miljoonan, et silloin sillä rahalla saa kuitenkaan sen enempää kun kaikkien muiden tuotteiden hinnat ovat myös nousseet.... :D

    paitsi muuttamalla jonnekkin halpa-maahan.. :-?

    ja kaikki on lopulta lähtöisin maailman kysytyimmän tuotteen hinnan sahaamisesta, joka vaikuttaa kaikkeen. :D
     
  15. jviirret

    jviirret 1st gear

    Koita nyt jo päättää, johtuuko se hinnan noususta vai sahailusta? Ja miksi talouskasvu hyytyy edelleen, vaikka hinta on laskenut jo 4kk?
     
  16. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Höpöhöpöjuttuja nää 'faktat' että toi johtuu tuosta ja tuo tuosta. Jos joku tällä palstalla tietäisi tarkalleen miten asiat menee, ei kirjoittelisi täällä enää.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Vekkuli KÄPPYRÄ öölin hinnasta melko pitkällä aikavälillä. Kyllä toi vähän sahaakin muistuttaa :poff: .

    Näyttäis että silloin kun täällä viimeksi töllejä kaatuili niin ööli oli aika halpaa ja hinta maailmalla laske edelleen. Sääli ettei toi käppyrä näytä tätä päivää niin vois paremmin tsiikata mikä vaikutus tolla nyt on oikeastaan mihinkään.
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    On muuten harvinaisen oikeaan osuva kannanotto :D Paras tähän astisista.

    Maailmantalous on niin komplexinen ja moniuloitteinen asia täynnä sumeaa logiikkaa. Maailaman johtavat analyytikotkaan, joilla taloustieteiden korkeimmat opinnot ja kokemus takanaan, eivät ole yhtämieltä kaikista asioista ja ja heidänkin sanomansa on pelkkää skenaariota. Oikeasti viisainkaan ihminen ei osaa sanoa miten tässä nyt tulee tulevaisuudessa käymään.

    No sitten tulee itseoppinut humaani ekonoomi, jolta vissiin jäänyt nuo kauppamaantiedon tunnit aikoinaan väliin, julistaen ainoaa totuutta, että kaiken takana on arabi finanssi nerot jotka sahaa (ensin pelkästään nostivat) öljyn hintaa ja josta johtuu pörssienuskottavuuden meneminen ym ym. Hänen teoriansa on tosin täynnä ammottavia mustia aukkoja joihin hän ei edes yritä vastata vaan laatii listan asioista mihin öljyä käytetään :rotfl:
     
  19. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Edes niinkin yksinkertaista asiaa, kuin että sataako huomenna vai ei, eivät pysty ennustamaan...

    Kyllähän on mahdollista ennustaa jotain, kuten esimerkiksi että jos lyön vasaralla sormeeni, niin todennäköisesti se ei ole viimeinen kerta kun lyön vasaralla sormeeni. Vai miten se oli... :D
     
  20. fordv628

    fordv628 1st gear

    onse pienen ihmisen elämä aika pienestä kiinni jos "mustassa" pörssissä sanotaan että nyt on paska homma ja korot nousee.

    pörssitkö tätä maailmaa pyörittää? siis ihmiset jotka myy paperilappusia toisille kalliimmalla kuin ovat ostaneet?

    mun asuntojen arvot saa laskea vaikka nollaan mutta en niistä luovu, koska kohta on taas uusi nousukausi edessä ja myyn hienon rivarin ok hintaan.
     

Kerro tästä muillekin!