Paras materiaali auton suojapeitteeksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja itkonen, 21.8.2015.

 1. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Auton säilytystallissa on kaikenlaista touhua ja pölyä ja roskaa riittää. Mistä materiaalista saisi parhaan suojapeitteen autolle? Sellaisen että maalipintaa vasten olisi hyvin pehmeä mutta pintapuolelta suojaisi ettei pöly mene kankaan läpi tms? Voihan sen kahdestakin kankaasta tehdä, joku muovipintainen päälle mutta mikä alle maalia vasten?
   
 2. ip

  ip 3rd gear

  Vanhoista lakanoista alapinta ja siihen normi autopeite päälle on hyvä kuivassa tilassa!
   
 3. f34

  f34 Double Gearhead

  Hyvä idea. Yhden auton maalipinnan pilanneena tavallisella autopeitolla. Auto oli avokatoksessa, mutta tuuli heilutteli sen verran peittoa, että samentumaa tuli. Jos vaan pölyä ja roskaa, niin pelkkä lakanakin riittää sisätiloissä.
   
 4. DX

  DX Double Gearhead

  yk touhuissa jossain afganistanissakos ne oli, peittelivät veropieruautojensa sisätilat valkoisilla lakanoilla ettei aurinko polta, ulkopeite olisi ollut pölyn ja just ton tuulessa hieroontumisen takia lasi- ja maalipintojen surma
   
 5. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Kuiva ja lämmin sisätila kyseessä joten tuuli ei ole ongelma. Mutta ajattelin että olisi parempi saada joku peitto joka estää pölyn ja roskan pääsyn kokonaan maalipinnalle. Mutta juuri se on ongelma että mikä olisi tarpeeksi pehmeä kangas maalia vasten ettei se hankaa? Vanha lakanakin kuulostaa "kovalta", olisikohan joku fleece tms riittävän hellävarainen jos sen päälle laittaisi sitten vaikka pressun?
   
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Olen joskus nähnyt ajoneuvon säilytyksessä viljelijöiden käyttämän harson alla, kovin kevyttä, eli pienikin tuuli vie mennessään, mutta hyvänä puolena, että voi nakata saunanpesään käytön jälkeen.

  Hantta
   
 7. f34

  f34 Double Gearhead

  Kulunut puuvilla lakana tai pussilakana on kyllä jo aika pehmoinen.
   
 8. Aako

  Aako 1st gear

  Noissa lakana, ym peitteissa kannattaa huomioida myös, että ovatten melko tulenarkoja, jos joku kipuna sattuu lentämään sopivasti kohilleen...
  Eräässä tallissa kävi palotarkastaja ja ei tykännyt lakanoista :)
   
 9. DX

  DX Double Gearhead

  ohkonen solumuovi, sellanen mitä laitetaan mm. laminaatin alle askelvaimentimeksi, eikös noi oo jotain ep-muovia ja joka ei pala?
   
 10. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Juuri näin!
   
 11. peedro2

  peedro2 1st gear

  harsovaahto.
   

Kerro tästä muillekin!