Paras pensseli tyyppi öljypohjaiselle maalille?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Motor & Parts, 10.7.2015.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Mikähän olis paras pensseli öljypohjaisilla maaleilla teräksen maalaukseen? Tarkoitan kun on synteettisiä, luonnon harjaksia ja sitten erikoiskäsiteltyjä. Tarkoitus olisi saada mahdollisimman tasainen pinta, ilman että maalaukseen jää pensselistä karvoja.

    Ruiskumaista pintaa ei pensselillä taida saada mutta tasainen pinta ilman valumista olisi jees. Ei ole mahdollisuutta käyttää maaliruiskua kyseisessä projektissa.

    Kiitos.
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Luonnon harjas ainakin kestää liuottimia. Semmonen pensseli kuin "tasoittaja" on vähän ohuempi ja kelpaa viimeistelyyn, mutta eniten on kiinni maalista ja maalarista kuin välineistä.

    Tietenkin motonetin halpapensselit on oma lukunsa, eli Sokevaa tai jotain muuta laatupensseliä kehiin.

    30-luvun peiliovia kun maalasin, niin oli Sokevan pensseleitä enkä lopulta tarvinnut tasoittajaa juurikaan, kun oli sen verta hyviä peruspensselitkin. Isoilla pinnoilla sitten tasoittaja varmaan tarpeen.

    Ja pääsääntöisesti mitä karkeampi harjas sitä karkeampi jälki. Jotain muovisia Ruottipensseleitä ollut, "släcker ingen borst" ei ei lähe kai karvoja, mutta olivat aika karkeeta synteettistä harjasta niin ei niillä saanut hyvää jälkeä.
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Etuakseliston, kaikki irtohilut ja iskarit maalasin ihan vaan Hammerilla ja pensselillä. Oli vielä joku halpapensseli. Ei ollut tarkoituskaan tehdä viimosen päälle, vaan estää jatkossa ruostuminen. Iskareiden tehdasmaali kun ei paljoa kestä ja oli jo valmiiksi katveet silmukoiden alla. Kaikki niveletkin maalasin samasta syystä.
    [​IMG]
     
  4. z 900

    z 900 Gearhead

    Itse kun ostan rautakaupasta pensselin niin yleensä kysyn myyjiltä mitä pensseleitä ammattimaalarit ostaa,yleensä on hyviä pensselit olleet,mitä
    ovat suositelleet,maalina yleensä pensselillä maalattaessa kannattaa käyttää
    puolikiiltäviä tai puolihimmeitä maaleja niin tulee ihan ok näköistä jälkeä.
     
  5. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Hitto kun en kuollaksenikaan muista millä nimellä niitä suteja kutsuttiin millä saneeraushommissa maalattiin väli ja kaapinovia. Niillä saa aika hyvää jälkeä.
     

Kerro tästä muillekin!