Parhaat ajat Euroopan radoilta vuonna 2020

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Rami_Vaan, 25.8.2020.

 1. GS

  GS Gearhead

  Kukin on toki vapaa kutsumaan mitä tahansa autoa/autoaan ”katuautoksi”, mutta sitähän se ei voi teknisesti olla mikäli sitä ei ole suomen lain mukaan kadulle hyväksytty.
  Eli jos leima on paperissa ja vakuutukset maksettu, silloin on ainakin edellytykset ”katuautoksi”. Jos sitten joku muu kuin suomen laki/Trafi määrittelee katuautolle joitan ”erityisehtoja”, kyse on puhtaasta spekulaatiosta.
  Raja sinällään on varsin selvä ja kiistaton, eikä sisällä mitään jossitteluja (jos, kun, ehkä, melkein ja kuka vain).
  Olisi siis kiva tietää mikä on oikeasti nopein leimatulla katuautolla suomessa ajettu aika?
   
 2. Masa71

  Masa71 Gearhead

  " moottoria ei saa vaihtaa, jos ajoneuvon omamassan suhde moottorin nettotehoon on muutoksen jälkeen pienempi kuin 7 kg/kW; jos vertailumoottorilla suhde on enintään 10 kg/kW, saa suhde kuitenkin pienentyä 30 %, mutta ei pienemmäksi kuin 5 kg/kW; "

  "Muun kuin ahtimella varustetun moottorin muuttaminen vaihtamalla kaasutin, asentamalla polttoaineen suihkutuslaitteisto tai muuttamalla sitä, muuttamalla sytytyslaitteistoa, muuttamalla puristussuhdetta, muuttamalla moottorin ohjausyksikön ohjelmistoa, vaihtamalla nokkaakseli, muuttamalla venttiilikoneistoa ja siihen liittyviä kanavia sekä vaihtamalla imusarja ja pakosarja on sallittua ehdolla, ettei kohdassa 2.1 määrättyä ajoneuvon omamassan ja moottorin nettotehon suhdetta aliteta."  Eiköhän toi pykälä määrää aika tarkasti mihin semmonen "oikea" katuauto pystyy.

  Nii ja unohetaan ne ilokaasurt ja ahtojen nostot, eihän se suljettu alue muuta sitä "oikean katuauton" määritelmää eihän?
   
  Inlinee tykkää tästä.

 3. Niin niin, tässä se nähdään tämmöisen vanhentuneen ajatusmaailma on jämähtänyt kekkosen ajalle eikä osaa nähdä näitä nykytyylinmukaisia systeemeitä. Ois kiva tietää tosiaan kuka on nopein muidenkin kuin oman muijan mielestä ja ois kiva tietää milloin niitä rahasäkkejä alkaa tippumaan taivaasta että pääsee ajamaan kilpaa ilman ilm.maksuja. Sitten määki ostan semmosen "kovan oikean katuatuon" kun homma on kaikilta osin ilmaista. Se on se katuautomiesten unelma se.

  Ei vittu, pitää mennä välillä tekemään polttopuita ulos ja miettimään tuota katuautomääritelmää.

  ah
   
 4. JuhaKuu

  JuhaKuu 3rd gear

  Hei, elkää jaksako taas aloittaa tätä jankkaamista. Tästä ei tule loppua.

  Hudiksvallissa on myös ajettu kovaa, Robert Arthursson 2jz Camarolla 1/8 3,96/305. Ensimmäinen 3 sekunnin 4to6 auto Euroopassa.
   
  supo, jknR, chevy 2 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Kiitos...

  Juuri tällaisia 'ennätyksiä' etsiskelin kun loin tuon alkuperäinen viestin.
   
  Muokattu: 27.8.2020
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Samoin, faktaa alkaa tulemaan mutkien kautta :)
   
 7. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Niin, itse aloitukseen. Tämmöisenä Vittujen Keväänä-Kesänä- Syksynä ratoja ei ole tietty tehty samalla intensiteetillä eikä laajuudella (esim.Tierp) kuin normaalisti. Siinä mielessä Suomi Finland Kauhava vois olla helposti #1 armon vuonna 2020. Ja muutenkin siellä kuulutaan onnistuneen tänä kesänä mainiosti. Hieno homma ja hatunnosto rataryhmälle.
   
  Muokattu: 27.8.2020
 8. hantta

  hantta Gearhead

  Ehdotukseni myös katuautojen parhaista vedoista ei ollut tarkoitettu provoksi, mielestäni katuautojen laillisuudesta voidaan keskustella vaikka itse kisapaikalla katsastuksen yhteydessä, kivaa olisi lukea yhdestä paikasta Suomen ja Euroopan nopeista katuautoista, ilman, että hommaan sekoitetaan jotain pistelaskua. Tiedän, että nettiä selaamalla tietoa löytyykin, mutta jos joku paremmin ulkomaankieliä osaavatörmää tämmöiseen nippelitietoon, olisi se mukava lukea yhdestä paikasta, siinä samassa, kun muitakin, virallisia aikoja ryhmittäin on näkyvissä ;)
   
 9. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Tierpin radalla ei päästy ajamaan tänä vuonna ollenkaan sen radan omistajan (myynti)päätöksen vuoksi.

  Santa Pod on tietysti täysbetoniratana se suurin uhka Kauhavan ykkösasemalle...

  - Toisaalta täytyy todellakin nostaa hattua Anssi Pinolan rataryhmälle, joka mielestäni on tehnyt paljon parempaa työtä kuin viime vuoden Nitronatikoiden aikainen 'ruotsalais'-johtoinen ryhmä, joka pilasi alunperin hyvähkön radan...

  ... Eipä tästä sen enempää...
   
 10. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Onko tietoa Pro Mod autojen ajoista täydeltä 1/4 mailin matkalta?

  Paras näkemäni pro mod autolla ajettu aika on (ajoi kumminkin Comp luokassa Santa Podin STP Greenlight Nationals kisoissa, joten en tiedä pitäisikö laskea mukaan):

  Kev Slyfield, 5.9767 / 239.48 mph

  Ruotsissa on kumminkin PM autoilla ajettu tietääkseni vain 1/8 mailin kisoja/testejä Pro Extreme luokassa.

  - Ja Suomessa on ajettu PM autoilla TD luokassa (myös) 1/8 mailin kisoja.

  Todennäköisesti paras PM aika tullaan ajamaan Santa Podin 'Not the European Finals' kisassa, sillä siellä on jo nyt 6 PM autoa ilmoittautuneena...

  Myös TF:n, SSB:n ja FB:n puolella on mahdollista, että Santa Podissa ajetaan paremmat ajat.

  TFB:n puolella uskon että Kauhavan ajat jää (ainakin) Euroopan osalta parhaiksi (ellei Ian King päätä itse ajaa TFB:llä jossain Santa Podin kisassa syksyllä... Tuskin Fast Fil tulee Englantiin kisaamaan)

  - Luulen, että ainoan todellinen uhka TFB:n osalta on Gardemoenin kisa jossa ajaa Sverre Dahl.
   
  Muokattu: 28.8.2020
 11. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Nyt on päivittynyt Santa Podin “Not the European Finals" osallistujalista

  http://www.eurodragster.com/santapod/entrylists/2020nottheeuropeanfinals.htm

  Näköjään Antti Horto on toinen TF kuskeista (Toinen on tietysti Susanne Callin). Jos säät sallii, niin hyvin todennäköisesti saadaan parempi TF aika kuin Kauhavalla.

  TFB:n puolella on 5 osallistujaa, mutta tuskin he ajavat alle 6 sekunnin ajat.

  - Mielenkiintoista on nähdä, miten Marcus Christiansen ajaa päivitetyllä 'pro stock bike lookalike' Super Twin pyörällään.

  Funny Biken puolella Lorcan Parnell Storm 'compound turbo' funny bike pyörällään voi helposti ajaa alle Juha Ollikaisen ennätyksen. Samoin Stuart Crane jonka ennätys on 6.818, eli himpun verran parempi kuin Juha Ollikaisen paras 6.822.

  SSB:n puolella Steve Venables (Nykyisen Euroopan nopeimman ajan haltija) on ajamassa ja voi ajaa Ida Zetterströmiä nopeamman ajan.

  - Siinä spekuloinnit tässä vaiheessa.
   
  Muokattu: 31.8.2020
 12. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  FHRA Finals ei pettänyt: Lisää uusia Euroopan parhaita aikoja:

  FB:
  Juha Ollikainen: 6.813 @ 337.83 km/h... Uusi ennätys.

  Myös tämä on hieno PB.

  Kari Rautanen: 6.958 @ 335.02

  Ja sitten SSB:

  Vesa Ruhanen: 6.811 @ 356.22 km/h (= 221.34 mph... Taitaa olla ensimmäinen 220+ mph aika Euroopassa... Ikinä SSB Luokassa)... Mahtavaa nähdä Kawa vauhdissa.

  Autopuolella tuli useita ennätyksiä, jopa maailmanennättyksiä...
   
  JuhaKuu tykkää tästä.
 13. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Elisen jälkeen Kauhavan parhaat ajat on vielä lyömättä sekä Gardermoenissa, että Santa Podissa ... Katsotaan kestääkö myös tämän päivän.
   
 14. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Paras TF aika on nyt Antti Horton nimissä Santa Podissa... 3.875 a 298. 95 mph.

  - No onneksi se on sentään suomalaisen ajama.

  Nopeusennätys (ainoa yli 300 mph) jäi sentään Tommille ja Kauhavan radalle.

  ... Eli suomalaiset otti sekä aika, rtyä Nopeusennätykset tänä vuonna TF Dragstereilla.
   
  Muokattu: 13.9.2020
  jknR tykkää tästä.
 15. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  TFB:n osalta (ainakin Euroopan) nopein aika jäi Vesa Lipposelle / Kauhavan radalle, sillä sekä Santapodissa, että Gardermoenissa ei saatu 5:n aikoja... Muita kisoja joissa ajetaan TFB:tä ei ole enää Euroopan radoilla tänä vuonna.

  Myös nopeimmat FB (Juha Ollikainen) ja SSB (Vesa Ruhanen ja myös Ida Zetterströmin) parhaat ajat on vielä Kauhavan radalle, mutta Santapodissa ajetaan vielä National Finals kisat joissa on mukana sekä FB että SSB. Eli vielä ei ole lopullinen tilanne käsillä.

  PM luokan nopein aika ajettiin Santapodissa tänä viikonloppuna.

  Kev Slyfield: 5.9206 @ 238.71 mph.
   
 16. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Huom. Vaikka tänä viikonloppuna ajetaan myös jenkeissä Man Cup kisaa, niin siellä ei ole yhtään osallistujaa TFH / TFB luokassa... Eli ainoa kisa jenkeissä jossa voisi vielä ajaa TF ja TFT(win) pyörillä on Man Cup 2020 World Finals 18. - 22. marraskuuta (paikka: SGMP, Georgia, USA)...

  - Sekin riippuu siitä tuleeko kuskit ajamaan... Ei muuten tulleet tämän viikon kisaan.
   
 17. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Tänä viikonloppuna on vielä mahdollista parantaa Santa Podissa FB ja SSB ennätyksiä, vaikka epäilen sitä ainakin FB:n osalta. SSB:n puolella S. Venables pääsi jo 6.9:n puolelle viime kisassa, joten hän voi hyvinkin ajaa 6.8:n ajan ja jopa 6:7:n jos kaikki menee hänellä putkeen.

  - TFB:n osalta on vain näytöksiä ajamassa S. Woollatt joka voi ajaa erittäin hyvällä säkällä jopa 5 sekunnin ajan (enkka on jo nyt 6.062)

  Tuurilla Gainesvillen kisassa voi esim. Bob Malloy parantaa omaa TFH ennätystään, mutta tuskin pääsee 5 sekunnin puolelle...
   
 18. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Euroopan osalta Funny biken ja SSB ja TFB tämän vuoden parhaat ajat ajettiin Kauhavan radalla, sillä tänään ajetuissa Santa Podin National Finals kisoissa ei saatu parempia aikoja...

  - Uhkaavan lähelle pääsi kumminkin S. Venables SSB:n finaalissa, jossa hän sai 6.8801 ajan, joka on silti hitaampi kuin Vesa Ruhasen aika.

  HYVÄ SUOMI.

  - Nyt ainoa kisa jossa Kauhavalla ajettua TFB:n aikaa voi uhata on Man Cup Finals kisat marraskuussa.
   
  Muokattu: 27.9.2020
 19. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Man Cup Finals kisan TFB ilmoittautuneita on jo sangen monta... Eli jos ei tapahdu jotain ihmeellistä, niin siellä tullaa ajamaan kovaa...

  Luultavasti myös Pro Open (~ Funnybike) luokkaa ajetaan, ellei ne nopeimpien pyörien kuskit päätä mennä uuden säännön mukaan ajamaan yhdessä nitropyörien kanssa.

  Saas nähdä... Marraskuun puoleenväliin on pitkä aika.
   
 20. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Vihdoin on ManCup finaalit käynnissä...

  TFB:n puolella Spiderman ajoi myös virallisessa lajittelussa 5.8 sekunnin ajan. Testeissä ajoi aikaisemmin (Torstaina?) muistaakseni jo 5.6 sekunnin ajan!!!

  - Nitro Top Fuel Twinit loistivat poissaolollaan ainakin perjantain Q1:ssä.... Ajaakohan ollenkaan?

  Pro Stock Biken puolella Matt Smith täräytti heti 6.75 ajan (NHRA ennätys 6.72) ja nopeus oli 200+ mph.

  - Saas nähdä saako parannettua enkkaa (jopa 6.6 aika voisi olla hyvällä säkällä mahdollinen... Riippuu paljon siitä millaisena ilma jatkuu viikonlopun yli)...

  Tätä fixiä onkin odotettu...

  - Puhdas pätkien kiihdytyskisa on herkkua..
   
  FB236 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!