Pari kysymystä (Dart 1975)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja Mr.Speed, 21.8.2007.

  1. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    Dartin eturipustuksista kuuluu apukuskin puolelta ihmeellinen narina/rutina kun ajaa pieneenkin monttuun. Ajattelin että se johtuu vaan paskoista etuiskareista, mutta nyt kun nekin on vaihdettu ääni kuuluu edelleen. Onko hyviä ideoita mistä ääni voisi olla peräisin? Ei nimittäin meinaa löytyä vikaa vaikka tutkittu on.

    Toinen kysymys liittyy mittaristoon ja lähinnä nopeusmittariin. Aiemmin nopeusmittari ei toiminut ollenkaan ja samalla kun avasin mittariston huomasin että nopeusmittarin vaijeri ei ollut kiinni mittariston päästä. Laitoin sitten vaijerin kiinni ja mittariston takaisin nippuun, jonka jälkeen oli vuorossa koeajo. Koeajolla nopeusmittari toimi vähän turhankin hyvin, eli viisari pomppi ihan miten sattuu ja mittarin sisältä kuului hirveä "surina" ihan kuin joku olisi pyörinyt tyhjää. Selvisi siis miksi vaijeri oli ilmeisesti joskus otettu irti mittarin päästä.

    Onko ideoita mistä vika voisi johtua? Tuolla ei luulisi olevan vaijerin kanssa tekemistä vaan ilmeisesti mittarista on jotain hajalla?

    Ajattelin kysellä vaan vähän ennakkoon, että onko tuota järkeä korjata vai ostanko jostain toisen mittarin.
     
  2. Keke

    Keke 3rd gear

    Ylä- tai alatukivarren puslat ovat loppu tai nivelissä rasvan puutetta. Nopeusmittarin pomppiminen yleensä johtuu siitä kun vaijerin pyörittämä magneetti ottaa kiinni viisaria liikuttavaan "rumpuun", koska viisarin akseli on kulunut väljäksi.
     
  3. jaketin

    jaketin Gearhead

    narina kuulostaa niveliltä. itse aikoinaan vaihdoin darttiin uuden alapallon ja laitoin sinne rasvaakin. jonkin ajan kuluttua alkoi narisemaan. selvisi, että rasvaa ei mene palloon, vaikka mitä tekis. se oli jotenkin tukossa :eek: :eek:
     
  4. A-kuuppa

    A-kuuppa 1st gear

     
  5. signet

    signet Gearhead

    Nopeusmittarin hilluminen voi johtua myös rispaantuneesta vaijerista.
     
  6. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

  7. L.P.

    L.P. Gearhead

    Omassa samaa vikaa tuon natinan kanssa. Mahoton rutina kun ajaa teräviin monttuihin.

    Laitoin kesällä rasvaa kaikkiin niveliin mihinkä sain menemään. Osassa oli rasvanipat aika huonona ja vuotaa takaisin kuulaventtiilin läpi. Millä kierteellä mahtavat rasvanipat olla? Oletettavasti UN-kierteellä, muttei näytä 3/8 ". Näyttäisi pienemmältä, mutta en ole missään liikkeessä tärmännyt moisiin kokoihin. Joku hävinnyt koko tai sitten USA:lainen keksintö?

    Mitäs minä sitä kokoa kyselen kun voihan sieltä yhden irroittaa ja mitata...
     

Kerro tästä muillekin!