Paripyörällinen k3500 "hypyttää"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Röllykkä, 6.12.2006.

  1. weripuo

    weripuo Gearhead

    eipä noista ihmejutuista ole mitään iloa.miksi keksiä kallis korvike tasapainokoneelle.
    renkaat saa "tasapainoon" vaikka olisivat kulmikkaat, mutta kun ne eivät ole pyöreitä niin eipä ole muuta mahdollisuutta kuin myydä ne hyväuskoiselle naapurille, pyöritellä vanteella muutama tunti ja saada niistä niin pyöreät kuin mahdollista tai hionta eli sutii ne pyöreäksi tunkin avulla
     
  2. PJS2000

    PJS2000 3rd gear

    Siis JOS paripöyriä lähdetään painottamaan, niin se pitäisi saada koko nippu kerralla painotettua, ja siihen on harvemmalla rengasliikkeellä enään nykyään tarvittavia vehkeitä. Eli toisin sanottuna ne pitäisi päästä painottamaan auton alla. kyllähän se jollain tapaa onnistuu pyörä kerrallaanki mutta hyvää siitä ei tule, koska pyörät menevät samalle navalle ja kummassakin renkaassa on oma painoheitto, eli se voi jopa pahentaa tilannetta kun pyörät kiinnitetään autoon. Helpoin vaihtoehto tilanteesi saattaisi olla tas.pain.hiekka.

    T: KUMIAPINA (rengasasentaja)
     
  3. Röllykkä

    Röllykkä Gearhead

    Kyllä tässä pikkuhiljaa alan tulla siihen tulokseen, että noissa gummeissa on pystyheittoa. Auton kun nostaa perästä ylös, ja vaihde päälle, niin pystyheittoa on joka pyörässä sentin parin luokkaa.

    Tuskin niin huono tuuri on, että kaikki neljä takapyörää ei olisi noussut vanteille. Täytynee odotella asfaltin esille tuloa, ja sorvailla niitä pyöriä sitten pyöreiksi. Muuta konstia ei taida pystyheittoon olla.
     
  4. xp

    xp Gearhead

    Pyörän navan ja vanteiden toisiaan vasten olevat pinnat on tietenkin puhtaat. Ei likaa, ruostetta jopa maalikin olisi hyvä hioa pois.
     
  5. Rytari

    Rytari Gearhead

    mulla on ainakin blazessa juuri toi "hiekaksi" kutsuttu muovirouhe renkaissa, ja senverran on jo ajokokemusta että painoja en enää tommosiin renkaisiin tuhlaa, niitä saa olla puoli vannetta ennekuin on edes välttävä, mutta tolla jauheella pelaa vaikka olis puoli vannetta lumeesa ja jäässä, ei vielä kertaakaan ole mun persukseen tuntunut vipatusta, (tosin en tossa ihan pieniä huomaakkaan ), ja säteisheittoa multa löytyy kanssa, mutta ei nitä paripyöriä.... :)
     
  6. Röllykkä

    Röllykkä Gearhead

    Saako tuota taikajauhetta Suomesta jostakin, vai meneekö vetten yli tilailuksi? Eipä taida olla haittaakaan kokeilla.. Tuttaa pikkuhiljaa toi vapina. Kun vesikauhuisella ajokilla ajelis.
    Ja tasan just siinä nopeudessa, jota edellä ajava aina ajaa. kele
     
  7. PJS2000

    PJS2000 3rd gear

    [quote="Röllykkä

    Saako tuota taikajauhetta Suomesta jostakin.[/quote]

    Hyvin varustetuista rengasliikkeistä pitäisi löytyä.
     
  8. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Eipä tuo taikajauhekaan muotovirheisiin auta, tuntuu vaan uskomattomalta jos kuuden renkaan sarjasta neljä olisi muotovirheellisiä JA lisäksi ne osuisivat KAIKKI samalle akselille...
    Jos asentaneessa rengasliikkeessä homma ei onnistu, menisin seuraavaan rengasliikkeeseen kysymään onnistuuko syyn selvittäminen?

    Itse lähtisin siitä, että:
    - saavatko vanteen tasapainokoneeseen oikein kiinni
    - onko rengaspaketti varmasti pyöreä
    - jos ei, onko vanne suora (tässä tapauksessa ilmeisesti näin kuitenkin on)
    - onko rengas asettunut vanteelle oikein ja ilmeisesti ei, joten painetaan reunat alas, rasvataan uudelleen hyvin ja ilmat sisään (täytetään 4 bar ja sitten käyttöpaineet)
    - jos edelleen on pystyä, kokeillaan tuota renkaan kääntöä vanteella

    Tuota "ei paripyöriä tasapainoiteta" en ymmärrä, kyllä meillä ainakin kevyen ka-kaluston paripyörät painoitetaan. Kyllä niihinkin saa uskomattomia painoheittoja aikaan, kun kaikki osuu samalle kohdalle.
     
  9. Rytari

    Rytari Gearhead

    kyllä sitä renkaan jauhetta tosiaan saa melko monesta rengasliikkeestä, silloin ne ei paljo pyöriä tasapainottele, pyöräyttävät koneessa ja kattovat suurinpiirtein että kuinka heittää, ja jos paha on niin kääntävät sitä gummia vanteella, jauhe tekee lopun ajaessa.
     
  10. Röllykkä

    Röllykkä Gearhead

    Niin, kait sitä pitäisi vielä johonkin kolmanteen pyöräpuotiin koettaa..
    ..On vaan tullut sellanen turhautumis/sopeutumis ilmiö tähänkin hommaan.

    ***Editoin jo oman tekstini*** ( Turhaa kiroilua ja ttuilua tekemättä jääneistä asioista maksaville asiakkaille.. :D )

    Siksi ajattelin jo näitä taikajauheita ja renkaan hiomisia.
    Kyllähän se mustakin tuntuu kornilta, että kaikki takapyörät vippaa pystyheittoa, mutta kun rengas-ala on mulle yhtä tuttu kun kalalle polkupyörä, niin ei auta kinata asiantuntijoiden kanssa.
     
  11. Impala71

    Impala71 1st gear

    Joo hieman kädettömiltä kuulostaa rengasliikkeen toiminta jos eivät saa renkaita tasapainoon tai edes selvitettyä missä vika on. Tuo vian selvittäminen ei nyt pitäisi olla hommansa osaavalle rengaspuljulle kovinkaan iso homma.
     
  12. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ongelmanahan ei ymmärtääkseni ole tasapainoon saaminen vaan pystyheitto. Renkaan saa periaatteessa tasapainoon vaikka se olisi kolmikulmainen ( tosin eihän se silloin ole pyörä...) mutta muotovirheisiin tasapainoituksella ei ole vaikutusta.
    Edelleen epäilen tuota vanteille asettumista, en jaksa uskoa että kuudesta renkaasta neljä olisi viallista JA osuisivat kaikki samalle akselille...
     
  13. PJS2000

    PJS2000 3rd gear

    Oletkos nostanut auton perää ilmaan ja "ajanut" silmät tiivisti pyörien kulutus pintaa tapittaen?
     
  14. dart -66

    dart -66 Gearhead

    On se näköjään tehty jo ekalla sivulla
     
  15. PJS2000

    PJS2000 3rd gear

    joo houmasin het kun olin oman postannu... :oops:
     

Kerro tästä muillekin!