Pellille hiominen

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 12.9.2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mikä on paras (nopein ja hermoja säästävin) tapa auton pellille hiomiseen. Ihan vaan epäkesko koneella jykyttämään vai jollain maalinpoisto aineella.... onnistuuko ns. neekerin tukalla vai lähteekö pellitkin mukaan...
   
 2. Transam

  Transam 1st gear

  Epäkeskolla saat kyllä hinkata viikon että saat pellille :) Rälläkkään teräsharjalaikka, sillä lähtee aika buenosti. Harja ei syö peltiä. Nitromors syö maalit mutta ei muistaakseni kittiä.
   
 3. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mun nähdäkseni nopein ja halvin on kulmahiomakoneeseen kiinnitettävä 180mm joustava kumialusta ja 60 paperi.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Osta porakone versio siitä neekeristä / harmaa 3M tahna-negro laikka, kahdella tollasella siivoaa sitten jo koko auton ja jos käy laiskottaan poista maali ensin nitro-mors mömmöllä ...

  8) 8) 8)
   
 5. Karva

  Karva Gearhead

  Tökkis ....

  Unehtuipas tuo kirjautuminen, niin sillä harmaalla-tahna-negroilla laskee sitten kaikki pellin reunat, kourut jne eikä se hupene silmissä kuin normaali neekeri ...

  8) 8) 8)
   
 6. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ite oon hionut epäkeskolla muutamaan otteeseen 80 paperilla. Päivän homma, ei viikon. Ekaks tarvii vetää liki pellille ja lopuks sitten viimiset pois, muuten paperi tylsyy noepasti ja sitä joutuu vaihtamaan jatkuvasti.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Rälläkkä mallin neekerin tukka isoille pinnoille ja porakone malli ahtaampiin paikkoihin.Oikeella taktiikalla ne rälläkkä laikatkin kestää kauan.Mä oon muutaman auton vetänyt noilla pellille ja homma hoituu aika nopeesti myös fullsize pirssien kanssa.
   
 8. Transam

  Transam 1st gear

  Jos maalin alla on sentin verran pakkelia niin sitten kestää sen viikon :rotfl: Nojoo, mulla on kyllä niin pieni kompura että siksi ei homma oikein epäkeskolla toiminut.
   
 9. Karvanoppa-Elvis

  Karvanoppa-Elvis 1st gear

  Se "neekerintukka" on hemmetin hyvä maalin- ja ruosteenpoistoon. Vetää kaiken paskan pois mutta ei syö peltiä. Tosin kannattaa varoa ettei jyystä liikaa yhtä kohtaa, pelti voi lämmetä niin että menee laineille.

  Teräsharjalaikka jättää oudon pinnan, semmoisen tumman "kalvon" jonka huomaa vaikka sormella pyyhkäistessä.
   
 10. PPPLinkWR

  PPPLinkWR 1st gear

  Itselläni on kuudet eri maalikerrokset ja kitit niiden alla. Nopein tapa ja tapa, jota olen käyttänyt on ollut, että ensimmäiseksi somaalilaikalla (neekerin tukka) ja sen jälkeen epäkeskolla. Hyvin on lähtenyt ja eikä pitäisi olla pitkäkään homma. Nitromorssilla ei valitettavasti lähde kitti pois, siihen ei auta kuin epäkeskolla hiominen..
   
 11. Karva

  Karva Gearhead

  Yhä edelleen ... parhaaksi olen havainnu sen tahna-neekerin eli 3M neekeri-laikka joka on väriltään harmaa ja eroaa tavallisesta neekeristä siinä jotta se on ikäänkuin kiinteämpi ja tavallaan täytetty, sillä hiomalla voi laskea surutta pellin reunat, kourut jne paikat joissa normaali neekeri tai paperi viimeistään hajoaa ...

  Yhdellä laikalla putsaa koko auton, mutta mikähän sen oikea myynti nimi on, ja käy kiinni tavaliseen porakoneen tellinkiin, kannattaa kokeilla se on just niin helppoa kuin kuullostaam jä mömmöt ja rälläkät toiseksi, yhtä paskasta hommoo se on kuitennii ???

  8) 8) 8)
   
 12. Transam

  Transam 1st gear

  Yhdellä teräsharjalaikalla saapi melkein huoletta vetää koko auton pellille... Voipi sitten hinkata jollain hienommalla lopuksi. Pakkelit ainakin lähtee tuolla näppärästi.
   
 13. Kristian

  Kristian 1st gear

  Olen kuullut väittämän (automaalarilta) jonka mukaan "neekerintukka" jättää pellin pintaan rikkioksiidikalvon joka oksidoi maalin jos ei ole hyvin putsattu jälkeen(kevyt paperi yms. hionta/liuotinpesu). "Neekerintukka" on alunperin tarkoitettu ruostumattomalle/haponkestävälle.
   
 14. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Myös tuo teräsharjalla maalin pois ottaminen ei ole niin soveliasta, koska se samalla tavalllaan kiillottaa pintaa. Ehkä tällä menetelmällä pitäisi jatkaa vielä hiomalla pinta käsin.
  Neekerintukka laikat ovat olleet hyviä maalin poistoon.
  Nitromorsilla maalia poi ottaessa täytyisi kuulema pelti puhdas auto pestä vielä raa'asti vedellä.
   
 15. Kristian

  Kristian 1st gear

  Joo Nitromorsilla puhdistettu pinta tulee pestä tosi huolellisesti. Kokemusta on huonosti pestystä pinnasta(sekä puu että metalli). Jos ei heti rupea uusimaali kuplimaan niin vuodensisällä kuitenkin. Näin ainakin meillä rakennuksilla.T:Rakennusmaalari
   
 16. 2camaro

  2camaro 1st gear

  Kyllä mä noita 3m tahna neekereitä sain Camaron pellille hionnassa kulumaan kokonaiset 3 kappaletta, eikä siinä ollut edes pakkelia ja etulokarit+konepelti tuli soodapuhallettua. Vähän taas jää vaikutelma että nuo 1 laikka per auto sankaritarinat on aikalailla paskapuhetta.
  Sori, oli pakko avautua, vitutti niin raskaasti lähteä laikkojen(kalliiden)ostoon kesken hommien. :mad:
   
 17. Toope

  Toope 2nd gear

  Kuumailmapuhallin ja teräslasta,viimeistely negrolla.(kuluu se yks laikka ehken puoliks).
  Ja se negro kiinni pikku kulmurissa,ilman tukilaikkoja,suojalasit kuitenkin hyvä olla päässä.Kokemuksesta kestää 12000 rpm kevyesti,mätänetin halpis laikatkin. 8)
   
 18. soppa79

  soppa79 3rd gear

 19. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen 3rd gear

  Joo, juurikin noita.
   
 20. cama73

  cama73 1st gear  noilla on tullut omakin auto hiottua, tai vielä ois vähän jäljellä.

  Onko porukalla kokemusta lasimurskapuhalluksesta, että miten pelti käyttäytyy, venyykö yms...
   

Kerro tästä muillekin!