Pellin puhallus leivinjauholla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja jankinnu, 29.1.2007.

  1. koivusaari

    koivusaari 1st gear

    Blast Awayn kaveri ilmoitteli, jotta soodapuhallusvehkehet ovat myös vuokrattavissa. :D
     
  2. laakkius

    laakkius Gearhead

    kannattaa purkaa, tosi veemäistä putsata kaikista kojelaudan sopukoista ja johtosarjoista. Meillä oli siis kojelaita paikallaan puhalluksessa= virhe.
     
  3. pro

    pro 1st gear

  4. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    "Nozzle Size (in.): 1/8" No ei tuolla vielä kuuhun mennä....
    Voipi mennä hermo, jos koko autoa lähtee putsaamaan.

    Kannattasko googlettaa Ameriikan Joen kokemuksia tuommosista pöntöistä?
     
  5. pro

    pro 1st gear

    joo koitin googletella ja löysin kokemuksia vain noista eastwoodin pienemmistä pöntöistä, saahan noihin isompia suuttimia, ihan mielnkiinnosta minkäs merkkinen puhallin sulla on rässi66 ? hinta taitaa vaan olla x10, mikäköhän toi laatikko tossa acen versiossa on ?
     
  6. palontie

    palontie Double Gearhead

    Miten onnistuu aluvanteiden puhdistus ja hapettumien poisto soodalla!Onko kova homma puhalluksen jälkeen saada kiiltoa vanteisiin?
     
  7. v 100

    v 100 1st gear

    Luulisin en ole kokeillut, mutta ei se alumiiniin puhallettu pinta koskaan minkään puhalluksen jäljiltä mikään peilkiiltävä ole eikä voi ollakkaan ku taottu on, mutta puhdas varmaankin että ei muuta ku laikka kätehen jos
    meinaat kiiltävää saada.
     
  8. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Hapettumat ei lähde oikeen kunnolla soodalla, hieman liian hellävaraista kunnon kupalle.
    Muuten pinta jää tasaisen samettiseksi, varmaan hyvä aloitus kiillotukselle.

    Pro: meijän pytty makso rahteineen kymppitonnin, jenkeistä tuli.
    Laatikossa mahtaa olla puhalteensyöttöventtiilli.
     
  9. Jarmo Y

    Jarmo Y 1st gear

    Tääläkin olis raju soodapuhalluslaitteisto, toki hiekkapuhallusta myös, eli hiekalla ruosteet, soodalla maalit, kompura 6 kuutiota/min. soodalla suutin taisi olla 9mm ja siitä alaspäin.
    Paikanpäällekin tullaan puhaltamaan jos tarvis.
     
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    Paahan yhteystietoo, tarviis letukan lava hieman tohotusta
     
  11. solar4

    solar4 2nd gear

    Voipi olla että asiasta on juttua ollut mutta on mennyt ohi.. Eli miten soodapuhalletut osat pitäisi putsata ennen maalausta? Tarkoitus kun on puhalluttaa vain osa autosta, keulan pellit näin aluksi, ja suojata osat hiontapohjamaalilla. Kukaan vaan ei tunnu osaavan ottaa kantaa että miten palikat pitää putsata. Riittääkö se perinteinen tinnerirätillä pyyhkäisy?

    Eräs maalari ei innostunut kun kyselin osien maalausta ja sanoin että meinasin puhalluttaa soodalla. Täytyy sanoa että meni kyllä ohi miksi, pelkääkö joka raosta perinteisesti tulevaa pölyä vai mikä hänellä pointtina oli. Kenelläkään vastaavia kokemuksia tai maalareilla huonoa sanottavaa?
     
  12. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Kuumalla vedellä huolellinen pesu.
    Tinnerit saa olla pullossa.
     
  13. Eliteblast

    Eliteblast 1st gear

    Soodapuhallusta

    Pistetään nyt joukkoon vielä yksi soodapuhallus-mainos. Suoritamme liikkuvalla kalustolla soodapuhallusta pääasiassa Etelä-Suomen alueella (myös muualla tarpeen vaatiessa). Pienemmät osat voidaan hoitaa Lopella, mutta ensi keväänä vasta tarkoitus siirtyä suurempiin tiloihin. Eli suurempia hommia varten ajellaan sitten kohteen luokse.

    Mahdollisuus puhaltaa myös hiekkaa, jos on erittäin ruosteinen tapaus kyseessä.

    Soodapuhallus Eliteblast Oy
    www.eliteblast.fi
    040-1418162
     
  14. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Olikos toi sooda nyt sit emäksistä....?

    ihan noin ajatellenhan ,jos vetää ensin happomaalin niin se tavallaan neutraloisi sen??

    nämä ihan vaan ajatuksia liekö edes oikeita, jotkut maalanneet heti puhalluksen päälle ja maali pysynyt kiinni ihan ok,
    osalla kuulemma taas ei.

    eli vesipesu ei varmaan ole Huono idea.
     
  15. Eliteblast

    Eliteblast 1st gear

    Kyllä on emäksistä. Vähän erilaisia versioita kuullut, siitä mikä olisi paras käsittely juuri ennen maalausta. Kuumalla vedelle pesu pitäisi riittää ja kuivaus perään. Etikkaa voi lisätä joukkoon, jolloin se neutralisoi soodakalvon pinnasta. Myös tinneriä käytetään. Tuntuu, että hyviä keinoja on yhtä paljon kuin on tekijöitä :D.

    Myös soodan laadulla voi joissain tapauksissa olla merkitystä, joihinkin soodalaatuihin sotkettu ilmeisesti jotain jatkeaineita, jolloin maali ei tartu erilaisiin pintoihin tarpeeksi hyvin.
     
  16. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    No minä tunnen itse perskohtaisesti ainakin yhden tapauksen, että pelkällä tinnerillä pyyhkimällä saatiin kivasti irtoileva maalipinta.
     
  17. aira

    aira 1st gear

    tännekkii tulee laitteet parin viikon sisällä. elikkä liikkuvalla kalustolla tapahtuvaa soodapuhallusta tarjolla parin viikon kuluessa. yritys tulee virojoelle, mutta toki kurvataan minne vaan tilataan :eek: :D
     
  18. Jarmo Y

    Jarmo Y 1st gear

    Parikymmentä vuotta autopelti/maalaushommis olleena oon huamannu sen että vaikka pesis millä auton pintaa ei auta jos se tehdään väärin eli siirrellään vaan likaa peltipinnalla muttei poisteta sitä.
    Sama syy vois olla soodapesuskin jos jotkut onnistuu ja toiset ei samoilla aineilla..
     
  19. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Tarjouksia eri puhallus menetelmistä voi laittaa tulemaan YV:llä.

    Kyseessä A-mallin chopattu Coupe Ford,josta pitäisi puhaltaa muut paitsi tulipelti,takapyörien aukot,takaluukku ja sen alaosa.Eipä tossa katossakaan paljon puhallettavaa ole.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Auto on maalissa ja kittiä on varmasti siellä täällä ympäri koria, ja näyttäisi siltä että ruostetta ei ole just tarjolla.
    Keko ois Tuusulassa.Tarvittaessa roudaan sen kohtuullisen matkan päähän,jos on kiinteet laitteet kyseessä.
     
  20. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Näitä kokemuksia minäkin haluaisin tietää. Jos koko auton aikoo puhalluttaa niin siinä tuhannen miljonaa onkaloa ja sopukkaa minne et pääse millään harjoilla ja räteillä kaiken kattavasti. Ainkin yksi autovärimyyjä ei suosittele soodapuhallusta pohjiksi. Jonkun lentokoneen olivat puhaltaneet (niitä ei kai saa hioa) ja konetta on nyt 3 kertaa yritetty maalata ja kaikki konstit on käytetty. Alumiinille ei puhallus siis ainkaan käy :-?
    Sitten sanotaan että vesipesu riittää ja toisessa lauseessa, että kestää taivasalla ruostumatta kuukausia.. :-? Vähän ristiriitaista. Jos se vahamainen pinta vesiliukoista olisi niin kyllä sen sateet irrottaisi.
    Olisi nimittäin tosi v-mäinen pieti sitten kun valmiista autosta alkaa karisemaan maalit irti. Päällipellit ei varmaan niinkään koska ne kuitenkin hiotaan mutta kaikki luukkujen takapinnat, tavaratila, konehuone, alusta jne.
     

Kerro tästä muillekin!