Peräkärrystä juttua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Vermilion, 27.4.2020.

 1. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  1.Uusimman säädöksen mukaan peräkärryä saisi jatkossa vetää 100km/h.
  Minulla lukee kärrynotteessa että 80km/h +/- 10% (valmistajan ilmoittaja arvo). Eikö valmitajan arvo ole se mikä on raastuvassa se voimassa oleva vai jyrääkö tuo uusi säädös senkin?

  2. Minulla olisi peräkärryn renkaissa vähän kulahtamista havaittavissa ja meinasin vaihtaa uusiin.
  Muistalisin, että jossain oli myynnissä HD renkaita vanteineen. Onko kellään tietoa tuosta? (Siis kestää isompaa kuormaa kuin 475kg/rengas.) Pääasissa näin isoja kuormia kevyt peräkärryllä edes kuormata, mutta ajatelin että jos jostain saisi.

  3. Peräkärryissä taitaa normaalisti olla pulttijakona kaikissa se 4x100? Siis sama kuin Opelissa jossain vanhoissa malleissa eikö?

  4. Onko nykyään myynnissä jatko-aisalla olevia ulkomitoiltaan "pieniä" peräkärryjä? Nykyään tuntuu että noi Muulit yms. on ihan hervottoman isoja ja niissä ei ole pidennettävää aisaa, että saisi kuljetettua venettä/pitkää puutavaraa. Itsellä on vanhassa peräkärryssä juuri jatkettava aisa, jolla saa tuotua noin 5m tavaraa laillisesti. (Metrin takaylityksellä punaisella nauhalla).

  5. Saako kevyt peräkärryyn mitään kevyitä hyviä korotuslaitoja? Jos kuljettaa heinää/lehtiä niin lisälaidat olisivat poikaa.

  6. Onko uusissa peräkärryissä millaisia kiinnityspaikkoja kärryn ulkopuolella? Sisäpuolellahan uusissa on niitä sellaisia upotettuja lenkkipaikkoja johon saa hyvin kiinni, mitä vanhemmissa ei ole missään.
   
 2. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  3. tarkista ET, voip olla että mahtuu pyöriin tai sitten ei. Ite laitoin seatin vanteet, mahtui just hyvin pikkukärryyn mutta isompaan ei
   
 3. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Itsellä Juhta 650 peräkärry. Taitaa olla ainoita tollasella jatkovarrella, tiedä sitten käykö Puuilon 60€ rengas/vannepaketit. Se ois varmaan halvin vaihtoehto kuitenkin.
   
 4. -tl-

  -tl- Gearhead

 5. Roberto

  Roberto 3rd gear

  Ittekkin miettiny monta kertaa tota (peräkärryn) aisan pidennystä. Onkohan se mitenkä laillista muokata itse?
  Silloin harvoin kun hakee puukaupasta yli 5 metristä tavaraa, niin olis aika messevää, kun olis pidennettävissä.
   
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Aisan pidentäminen - siis niin, että hitsataan tai pultataan jatkokappale - on taatusti laitonta. Pidemmän aisan laittaminen riippunee ainakin kärrin iästä ja valmistajasta - vanha omavalmiste on aika vapaata riistaa, teollisesti valmistetuissa saatetaan vaatia valmistajan hyväksyntä.
   
 7. Nimimerkki

  Nimimerkki 1st gear

  2. Mulla ainakin 2000kg kokonaismassaltaan olevassa 2aks. kärryssä max load single 600kg renkaat. Jotkin Hankookit koossa 155R13. Löytyi ihan paikallisesta rengasliikkeestä hyllystä.
   
 8. -tl-

  -tl- Gearhead

 9. hla

  hla Gearhead

  Muokattu: 27.4.2020
 10. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Jee, nää on ne mitä olen ettinny. se extra +100kg per rengas on jo ihan hyvä.
  Tuossa ei ole ns teleskooppiaisaa pitkälle tavaralle.
  https://www.copart.fi/en/lot/50037488
  Samaan kärryyn kuuluu mukana tullut.
  https://www.juhta.fi/en/tuote/boat-equipment/

  Tuossa on se malli mikä itsellä, jatkettavalla aisalla. Tosin tää on joku romu/kolaroitu malli tms.
   
 11. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Nyt selvis, siis jos peräkärryn otteessa lukee se 80km/h niin sitä kovempaa ei saa ajaa vaikka trafi lähettikin lapun että sais muka jatkossa ajaa 100km/h.... kuinkahan moni vanhemman kärryn omistaja jatkossa ajaa 100km/h.... vaikka kärryn rakenteellinen nopeus onkin 80km/h. Onkohan kaikki uudet kärryt 100km/h rekisteriotteessa?

  Niin selvisi että minun omaan Juhtaan ei käy 4x100 pulttijako vaan 4x98... ja siihen ei saa mistään rengas/vannepaketteja.
   
 12. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Kyllä ne voi erikseenkin ostaa ja saa todennäköisesti ostopaikassa myös asennettua valmiiksi.
   
 13. isalmela

  isalmela Gearhead

  Eikö tuo 4x98 ole Fiatin jako? Luulisi löytyvän? Ja tämä mitenkään viisastelematta. Tällä palstalla on aivan tarpeeksi viisastelijoita muutenkin.
   
 14. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Vannetukku saldo pyöreä nolla sopivaa vannetta!

  4x98 jako 5" leveä ja 13"
  https://www.vannetukku.fi/-c-24_166...&et-max=--&rim_width=--&category_depth=search

  https://www.vannetukku.fi/vanteet-a...&et-max=--&rim_width=--&category_depth=search

  Oisin niin helppoa että ostais vaan. Nykyiset vanteet punaisessa ruosteessa ulkopuolelta, toki jos ottaa renkaat pois ja vie hiekkapuhallettavaksi ja sitten maalauttaa ja asennuttaa uudet renkaat niin silleen ne saa mutta mahtaa maksaa 300€ tai enemmän.

  Soitin paikalliseen rengas liikkeeseen Rengasteamiin vastasivat että rengasta saa vanteita ei saa tuolla koolla. Uudet renkaat asennettuna 150€ (2 rengasta)

  https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10116930 Silleen vaan jos vertaa tuohon....

  Googlettamalla 4x98 5x13" löytyy vaan venäjän kielisiä sivuja... tarvis olla joku siellä asioiva että sais näköjään vanteita. Jollain 50€ /kpl saa uusia vanteita venäjältä jos oikein ymmärsin ruplan kurssin..


  Edit: joo Fiatissa on sama jako mutta ei taida olla 13" vannetta, 15-17" löytyy.... alumiini vanteet on vissiin liian hienot...
   
 15. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  meil on ollu 2 kpl 13 98 jaon vanteita, tsekkaan iltasella jos ovat vielä...
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  4kpl 13" alumiini slot vanteita 4x98 jaolla löytyisi, jos löytyisi 4x100 tilalle.
   
 17. Turbiini

  Turbiini Gearhead

 18. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  isalmela tykkää tästä.
 19. Seuran hämärä juttu ranualaisesta Pasi Luokkasesta, joka aikoo nukkua kuomulliseen peräkärryyn tekemässään sopessa vuoteen 2023 saakka.

  [​IMG]
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!