Perseen leveys trafin mukaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja nixon, 20.11.2012.

  1. nixon

    nixon 3rd gear

    Kuinka levee penkki tarttee olla, että voi katsastuksessa ruinata neljättä paikkaa henkilöauton takariviin?
     
  2. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    1500mm ja hartiatilaa 1600mm pitäis riittää....
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikös tuon perusteella kaikki kolmen hengen takapenkillä olevat autot olisi silloin yli 3 metriä leveitä oma autoni on vain 1660 leveä eli kahden hengen peräkkäin istuttava?


    Oikeammin se taitaa olla jotain 40cm paikkeilta ja kahdelle 80 näin ainakin linja-auto palstalla sanoivat ja sen laskeskelin omasta henkilöautosta.

    Seat 1660mm leveä 3 X 400mm = 1200mm ja kolme istuinta takana eli jää about 25 cm per puoli ovelle mittaa joka on aika lähelle totuutta.
     
  4. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ai sori, olis siis pitäny vastata otsikon kysymykseen.....no tässä tulee vastaus:

    Eli ensimmäisen ja toisen perse on nelkytsenttiä leveä, kolmannen perse on kolkytsenttiä ja neljännen taas nelkytsenttiä.
    Noista edellisistä kolme on tasapaksuja ja yksi hartioista leveempi kuin perseestä. ei kuitenkaan leveempi kuin tasapaksut.


    Tossa sama lakitekstinä:

    61 §
    Istumapaikat

    1. Auton istumapaikkojen määrää laskettaessa on kutakin henkilöä varten varattava vähintään 400 mm x 400 mm istuinpinta ja 500 millimetrin korkeudella istuimesta vähintään 400 millimetrin levyinen hartiatila. Istuimen leveys mitataan 100 millimetrin etäisyydellä ja hartiatilan leveys 50 millimetrin etäisyydellä selkänojan vastaavasta kohdasta.

    2. Takaistuimen katsotaan 1 momentin vaatimuksista poiketen riittävän kolmelle henkilölle, jos sen istuinpinnan leveys 1 momentin mukaisesti mitattuna on vähintään 1100 mm hartiatilan ollessa vähintään 1200 mm.

    3. Vapaan korkeuden kuormitetun istuimen pinnasta, mitattuna selkänojan suunnassa 100 millimetrin etäisyydellä tästä, tulee olla vähintään 850 mm. Istuimen selkänojan korkeuden tulee olla vähintään 500 mm.

    4. Auton alkuperäisille istuimille ei tässä pykälässä tarkoitettujen mittojen rajoissa saa hyväksyä enempää istumapaikkoja, kuin mille auton valmistaja on sen tarkoittanut.

    5. Jolleivät matkailuauton istuimet täytä tämän pykälän säännöksiä, niiden tulee täyttää matkailuauton istuimista erikseen annetut määräykset.
     
  5. nixon

    nixon 3rd gear

    Eli tähän se tyssää. Leveys on suunnilleen 1500. Pitäsköhän puuhastella tohon lankkupenkki? :p
     
  6. atobee

    atobee Gearhead

    Tuossa puhutaan auton alkuperäisistä istuimista eli vaihtopenkillä luulisi onnistuvan.
     

Kerro tästä muillekin!