Photorally, aihe: Kiitos kaikille aikojen saatossa osallistuneille!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.7.2012.

  1. ata

    ata Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Sade. Äänestysaika 23.-26.3.

    Ihmetytti tuolla tosiaan muutaman kuvan aika korkeat klikkausmäärät... verrattuna suurimpaan osaan muista kuvista. Olisiko joku klikkaillut "urakalla"?

    Kun ainakin sääntöjen mukaan jokaisen äänestäjän olisi toivottavaa klikata kolmea kuvaa tähtimäärillä 5-2-1 jolloin se klikkausten määrä pitäisi olla vähän tasaisempaa? Näin ihan vain tilastollisesti ajateltuna. Tai sitten jotkut klikkailee omien sääntöjensä mukaan, esim. vain yhtä kuvaa tai sitten samaa useasti jos sellainen on mahdollista.
     
  2. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Sade. Äänestysaika 23.-26.3.

    Joo, ois yks mahdollinen juttu mikä aika helppo toteuttaa(mulle helpompi) ja siinä ei voi kuin kerran äänestää, testasin eilen hätäisesti. Mä katon jos saisin jonkin toisen systeemin seuraavaan äänestykseen.
     
  3. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Re: Photorally, aihe: Sade. Äänestysaika 23.-26.3.

    Joo, kyllä tohon joku tolkku olisi hyvä saada. Uutta systeemiä odotellessa. :)
     
  4. OPM

    OPM Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Sade. Äänestysaika 23.-26.3.

    Mä kans kerran laskin, kun ei ollut montaa kuvaa kisassa, et voittajakuvaa oli äänestetty jotain 180 krt ja kaikkia muita kuvia yhteensä noin 100 kertaa, jotenkin tuo suhdeluku ei tuntunut olevan ihan kohdallaan.. Mutta leikkimielinen "kisahan" tämä on, joten ei oteta tästä liikaa paineita.
     
  5. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Re: Photorally, aihe: Sade. Äänestysaika 23.-26.3.

    No johan paukahti.

    Piste-ennätyksiä pukkas aivan huikeesti. Voidaan sanoa että hetken melkein tuntuu että ny on fuskattu ja rankasti.

    1. kautsi

    [​IMG]

    2. Fileeraus

    [​IMG]

    3. Putte

    [​IMG]

    Onnittelut voittajille!

    Ekalle huikeat 468p., tokalle 404p. ja kolmannelle 296p.

    Seuraava aihe on...?
     
  6. OPM

    OPM Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Nyt kyllä voitti hieno kuva! Onnittelut Kautsille!
     
  7. ata

    ata Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    No joka tapauksessa paras kuva voitti onneksi... :)

    Itselläni oli tällä kertaa mukana vauhtikuva Ahvenistolta Historic Grand Racesta muutaman vuoden takaa kun kovassa sateessa Camaro ja Corvette ovat radalla Roadsport V8-luokan kisassa.

    Huvittavana pointtina oli kisassa se, että kuvani ei ollut ainoa mukana ollut kuva Ahveniston moottoriradalta, jossa esiintyy Camaro ja Corvette... :) jollain muullakin oli samat automallit ja sama kuvauspaikka, vain eri päivä ja tilanne ja eri yksilöt... :)
     
  8. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    No onpas paukkunut pointseja, onhan toi nyt aika hanurista jos hupitähtiä tulee, kiitos kuitenkin "äänistä".
    Toivon mukaan äänestämiseen tulee jotain tolkkua myöhemmin.

    Kuva otettu kesäkuussa 2009 Lahti cruisingissa, muistan ton illan hyvin kun siitä tuli ihan farssi. Ajelin Espoosta ekaa kerta Lahden kruisia katsomaan ja vajaan tunnin kerkesin olemaan paikalla, kun taivas yhtäkkiä tummeni ja koko paikka vaihtoi väriä jännän kellertäväksi. Eikä aikaakaan kun rupes tulemaan ihan helvetisti vettä. Siinä ei kauaa mennyt kun piha tyhjeni porukasta ja meikäläinen jäi yksin sinne puun alle kameran kanssa kekkuloimaan. Kyllä oli hienoa ajella Espoosta vajaan tunnin fiilistelyn takia ja lähteä läpimärkänä kohti kotia.
    No saipahan sadekuvia kerrankin. 8)

    Huono keksimään aihetta, kokeillaan jos ei olis liian vaikea arkistoaihe.

    Huoltoasema
     
  9. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Eikös tämän pitäny olla leikkimielinen kilpailu? Jos joku haluaa klikkailla omaa, tai jotai muuta kuvaa useamminkin niin, hmmm....

    Siinä vaiheessa jos meikäläisen harvoin lähetetyt täytekuvat (ja kukas muu sitä lupas jumbosijaa pitää) voittaa tän, ny kyllä silloin on harrastettu jotain vilunkia..
     
  10. esmi

    esmi Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Lahest! melkein jo huoltamo kuva!
     
  11. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Onnittelut täältäkin kärkikolmikolle.
    Itse ainakin äänestin juurikin tuota Kautsin kuvaa voittajaksi kuvan itsensä takia ja vain yhden kerran :D
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Täytyy sanoa, että vaikka itsekin lähetin kuvan tuonne, niin suorastaan hävettävän huonohan se on tuohon voittajakuvaan verrattuna. En ole itse asiassa koskaan äänestänyt näitä, mutta juuri nyt teki mieli äänestää tuota voittanuksi valittua kuvaa, kuva on TAIDETTA.
     
  13. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Kuten myös, voitto meni ihan oikeaan osoitteeseen vaikka joku pilailija olis iskenytkin... Ei tarvi kuin yksi kahjo pilaamaan kaikkien muiden huvin, niin se vaan on. Jos se kahjo iski nyt, niin onneksi oli edes hyvä maku kuvien suhteen.

    No niin, onnittelut voittajille ja ei muutaku arkistosta poimimaan huoltsikka kuvaa... En kyllä muista että mulla olis yhtäkään, edes niin huonoa ettei oikeesti kehtaa lähettää, mutta katsotaan. :D
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Onnittelut Katsille ja Fileeraukselle "palkintosijoista". Vaikean aiheen Kautsi keksi, ei tule arkistosta heti mieleen edes yhtä huoltoasemakuvaa, mutta pitää katsoa tarkemmin.

    Oma kuvani on parin vuoden takaa Motoparkista, kun SPS ryhmän autot jäivät line upippiin sateen iskiessä.
     
  15. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Onnea Kautsille ja toivottavasti jaksat pysyä tässä kisassa mukana kuvia laittamassa :) . Ton kuvan hienous ei auennut mulle ihan salamana, piti katsella piiiiidempään niin alko näyttää kuin jostain elokuvasta olisi napattu ja kohtaus alkoi pyöriä päässä :D . Emäntä taas tykkäs tosta kovasti heti ja sillä on visuaalista silmää enempi ku mulla. Itte jään kiinni liian paljon pikselinviilaukseen monesti.. :oops: ja mietin et laittaisinko seinälle roikkumaan tms.

    Kakkosessa en nää kuin märän mussen keskellä ruutua, terävä kuva sentään, mut tausta kovin tylsä ja ylivaloittunut. Koko pointti hukassa musta, ilmeisesti äänestetty autoa :-? .

    Puten ääniä en taaskaan tajunnut ollenkaan, tuntui et pääkohteena oli kottikärryt. Tätä piti kattella ihan *tosi* pitkään ja yrittää ymmärtää, mistä äänet tuli. Ja sit tais aueta, huumori! Toihan on ihan loistava tilannenäpsy, missä kottikärrytkin on kuin etukenossa menossa radalle omalla vuorollaan tai jotain muuta vertailua noihin kiihdyttimiin "aisoineen" :D . Eli ehkä tajusin siis mistä ne äänet tuli ja miksi juuri tämä kuva lähetettiin. Tai sit se riittää, että kuvassa on drag racea et 5 tähtee tulee heti ja aina?

    Oma suosikki kaikessa sympaattisuudessaan jäi toiseksi viimeiseksi, tosin sadetta ei näy missään kuin uhkana taivaalla.. (vaan eipä tuo viimeks Varjo aiheessa haitannut voittoa ettei ole varjoa missään). 1 vahvoista kuvista joka herätti heti huomion. Olisin suonut korkeamman sijoituksen edes.

    Oma kuva oli komeesti 11:sta. Kiitos äänestäjille, niillekin 19 jotka nostivat sen edellisen "avautumisen" aikana tai jälkeen noin arviolta alle tunnissa enintään kolmen tähden kuvasta noin neljään ja puoleen :lol: . Ihan sata pinnaa ei menny rikki, mut henk kohtanen piste-ennätys varmaan silti.

    Eli mitään kannuksia mulla ei ole arvostella muiden kuvia, toivottavasti kukaan ei nyt pahoittanut mieltä. Se ei ollut tarkoitus. Mun päässä tää leikkimielinen sekoittuu joskus läskiksvetämiseen ja oma kynnys lähettää mitään kuvia minnekään on välillä aika korkee. Liian korkee.. luultavasti sanomani kuitenkin ymmärretään väärin ja saan tästä kuraa, mut se on sit sen hinta et voisin omaa kuvausharrastustani kehittää eteenpäin ja nähdä omat tuherroksini eri silmin jatkossa. Palautetta varsinkin rehellistä ilman sokeria saa nykyään niin hiton vähän.

    Ja sit kattelemaan löytyykö huoltiskuvia :) . Tiedän et Kautsilla on niitä paljon ja ihan saatanan hienoja joten turpaan tulee jo lähtökohtaisesti. Kova haaste, mut se on vaan hyväksi. Mut pitää yrittää kaivaa se leikkimielisyys sitten jostain tai tyytyä vaan äänestämään.

    Lopuks vielä vatulointi et painanko "lähetä" -nappia tälle kommentille vai poistanko koko tekstin.. mut painetaan ny sit :poff: .
     
  16. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Tää oli kai minun, kiitoksia kehuista. Ehkä jaksan jatkaa, vaikkei pisteitä herukaan.

    Ei mun kuvat kyl tosiaan mitään voittaja-ainesta ole, mutta koittanut keksiä jotain hiukan kätkettyä tunnelmatekijää, joka varmaan useimmilta menee ohi.

    Tosin edelleen kaivertaa, ettei mopsikuvalla päästy palkinnoille, siinä oli oikeesti vaivaa ja yritystä.. Pikkuauto-Challe jonka taustalla 70-luvun Lego-huoltis ja saman ketjun öljykannu. Tein tosi kauan töitä alustan ja valaistuksen sekä tarkennuksen kanssa. Ja vielä twisti että Lego oli ollut helisemässä Shell-kontakteistaan uutisissa.

    Olis varmaan pitäny laittaa Koffin kaljapullo taustalle-- :wink:

    Seuraavassa kuvassa pienet legosoturit kaiversi yön pimeydessä salaa reikää helmapeltiin, kunnes tulivat valokuvaajan yllättämiksi. Tai sellaisen naaman koitin niille piirtää. No se ei kyl kuvana onnistunu yhtään. Nokkosetkin pisteli kuvaajaa, kun sunnuntai-iltana saunan jälkeen kylpytakissa kyykistelin heinikossa. Ei jaksanut tehdä vaan töitä että kulma ja valaistus onnistuisi.

    Nyt on sitten vähän väsähtänyt yrittämään mitään erikoista. Mainittu Legohuoltiskin on jo kerran käytetty idea.
     
  17. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Tässä kun keski-ikäistyy vinhaa vauhtia niin autojen ruuvaus vähenee uhkaavasti sekä kiinnostus moiseen.. sitä kiinnostunu lähes fanaattisesti kuvaamisesta, ihan sama millä laitteella. Kunhan se miellyttää omaa silmää ja näyttää edes netissä ookoolta. Kuvaaminen on hauskaa, äärettömän tärkee henkireikä mulle ja nykyisin se ykkösharrastus. Ja nimenomaan harrastus, penniäkään en tällä havittele tekeväni tai osaavani tehdä. Omiin tarpeisiin lähinnä kuvailen ja nysvään koneella minkä muulta puuhalta ja elämältä kerkiän.

    Mitä vittua mä tässä länkytän taas.. itse aiheutettu migreeni katoamassa pikkuhiljaa onneks :eek: .

    Jatka ihmeessä Sämpy siinä missä muutkin :) ja eipä kestä. Otan kyllä perusteltua kritiikkiä mielellään itsekin vastaan nyt ja aina enkä vedä herneitä. Kunhan antaa sit parannusvinkkejä tai kertoo että mikä siinä mättää.

    Toi kahden mustan Camaron kuva (Sadetta) oli otettu -12 ja käsittelin hitusen uusiks, rajausta mietin mut jätin sit senkin koskematta kun joku oma ajatus siitä ois ehkä kadonnu. Jotain vesipisaroita siinä hyppii konepellillä (näkyy kyllä huonosti ja toteutus ontuu) ja taustalla joku hemmo sateenvarjon alla kauppatorilla. Lähinnä räpsäisy siinä sateessa, mut omaa silmää miellyttää vielä -15. Tulipa silloin ainaki sateenkestävää kittilinssiä testattua vähän, nykyisin sitä on niin pikselirunkkari että kaivaa terävämpää lasia repusta monesti mieluummin. Omia 2010 kuvia mä en pysty kattoo enää ollenkaan.. karseita ja syystä.

    Swap meet kuvaa tuli väännettyä sit pitkään uusiks ennenku miellytti, mut ei sekään miellyttäny sit yleisöö.

    Mut ei nää panostukset nettikuvassa näy eikä juuri ketään lopulta kiinnosta. Mun oma sairauden laji on vielä pientä verrattuna noihin kamerafoorumeiden kurkoihin, siellä sitä vasta osataankin vääntää asioista, joita ei edes lopputuloksesta pysty havaitsemaan kuin kerrostalon seinän kokoisesta printistä jos siitäkään.. :eek: :D

    Oishan se ees kerran viel kiva voittaakin vaikka toi aiheenvalinta on vähän hankalaa.

    Kuvien tarinat on taas oma sairaan kiinnostava juttu, jos sellainen on tai edes keksii sille sellaisen. Kautsin tarina oli mainio eikä kuvassakaan häiri kuin sähkötekniikan sallimat juttuset, mut siitä turha vääntää tässä enempää. Sämpyn kuvassa oisin viel viilannu rajausta. Mut ittekin vasta opettelen sitä vielä.

    Kunhan nyt ees säännöistä pidettäs jatkossa kiinni tän leikkikilipailun kanssa, ei oo mitenkään mahdollista tällä kuvamäärällä et kaikki saa noinkin tasaisesti tähtiä tai edes ääniä ylipäätään jokaikiselle kuvalle.

    Elkylle viel kysymys et onko toi photorally jaettu kuvayhteisöön Kuvat.fiissä? Joskus oli ainakin yhden kilpailun osalta ja mun piti silloin murahtaa mut unohin.. Se yhteisö kun ei sääntöjä tiedä eikä varmasti noudata. Jotenkin toi räjähtäny suosio on saatava ehkä kuriin.

    Ja nyt Mielensäpahoittajaa tästä vuokraamaan ja syömään, heipat! :D :rotfl:

    Lisäys: Elkylle kiitos kun jaksaa tätä ylläpitää. Tuli tuossa sellainen mieleen, et oisko ideaa et kuvat olis kaks päivää tms vain katsottavana ja äänestys avattas vasta sitten, kun jengi on katsellut kuvia vähän pidempään..? Toihan ois helppo toteuttaa, pari lisäklikkausta tosin ylläpitäjälle muistettavaksi.
     
  18. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Raivolle ihan pieni ystävällismielinen muistutus tän topicin aloitussivulta:

    Kuvia voi kevyesti muokasta ns. perusmuokkaukset mutta jos sitä ny muokkaa niin hyvä ois liittää mukaan myöskin alkuperäinen kuva, kun idea on kuitenkin se kuva eikä kuvankäsittelytaidot.

    Ja jatkakaa vaan Sämpyn kanssa hyvien kuvien ottamista, niitä on aina mukava kattella.

    Ite äänestän aina semmosta kuvaa, josta tulee parhaat fiilikset. Niin yksinkertainen juttu se varmaan meille useimmille tavallisille pulliaisille on, eli kuvan antama tunne ensin ja tekninen arvostus vasta sitten...
     
  19. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Juu siis vaikka nimimerkki antaa varmaan raivohullun kuvan niin ei tää niin vakavaa :wink: . Mää kun innostun aiheesta niin kirjotustyyli ja puheet antaa helposti mahdollisuuden väärinymmärryksiin :oops: :-? . Ajattelemisen aihetta oli tarkoitus antaa ja saada ittekin sitä palautetta, kuvista lähinnä.. :wink:

    Ja hiljaisuudesta päätellen sanainen arkku aukes vähän turhan varomattomasti, mut tottunut puhumaan yleensä suoraan ja suun puhtaaks jos asiaa omasta mielestä on.. harvemmin on. Pyydän anteeksi jos ja kun joku/jotkut loukkaantui jorinoistani. :(

    Kuvien muokkaamisesta: Jos nyt tän kertaisesta ensin, niin orkkis on nähtävillä tuolla, http://mopar63.kuvat.fi/kuvat/2012/Stad ... +7.9.2012/
    Mitään perus muokkauksia enempiä siinä ei ole tuohon originaaliversioon ja eron nään ehkä vaan minä.

    Sen swap meet kuvan saa ettiä kuka haluaa tuolta sivuilta, oli joku LU iso cruisingeista. Siinä muuttu rajaus vain ja värilämpötila, sekä muita liukuja vaan väännelty oman maun mukaan lightroomissa. Photoshoppia en käytä kun en edes osaa kunnolla eli mitään taustoja en koskaan vaihda.

    Mikä on sitten originaalikuva ja mikä liian muokattu? Ite kuvaan raakakuvia vain ja ainoastaan eli käytännössä negoja mistä tehdään vaan eri versioita miten halutaan. Kuvatessa en siis päätä tuleeko siitä vaikka mustavalkonen vai mikä lie. Ei mulla ole koneella mitään täyskokosia jpegejä joka kuvasta. Teen sellaisen jos tarvitsen. Tai joku muu tarvitsee.

    Kameran jpeg, onko se alkuperäinen jos on vaikka valinnut jonkun tehosteen kamerasta päälle? Kenelle kunnia kuvan hyvyydestä silloin kuuluu? Kameran tekemässä jpegissä on ihan samat asiat insinöörin valmiiksi päättämänä, joissakin kameroissa niitä voi säätää itse, mutta vain hyvin rajoitetusti. Ja koska se pakataan katoaa siitä säätövaraa paljon jota ei saa takaisin.

    Kuvien ottamista jatkan tottakai, tuntuuhan noi ainakin photorallyn ulkopuolella joillekin kelpaavan. Kiva niinkin ja paras palaute lieneekin kuvapyynnöt ja kommentit niiden yhteydessä. Lämmittävät mieltä.

    Kuvasta tulevat fiilikset.. niin se onkin vaikeempi asia ja sitäkin kyllä rivien välissä sanoin vähän samaa itsekin tuolla aiemmin mielestäni, mut hukkui omaan tekniseen paatokseeni. Hyvä kommentti ja näin se varmasti on. Itte kun heittää suttuja roskiin ja yrittää ottaa tai löytää paremman läjästä niin sitä kattelee mieluummin ensin sitä teknistä puolta ja sitten jos fiilistä ei löydy tehdään sitä vaikka värimaailmalla joka miellyttää omaa silmää. Kohina-allergiaa mulla ei ole, kunhan se ei ole värillistä.

    Mut täs on kehittämisen paikka ja kiitos vielä vinkistä :) . Pitäs antaa emännän valita jatkossa kuvat mitä lähettää, eikä vain kysyä et onko tää hyvä.

    :pinup:
     
  20. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Re: Photorally, aihe: ???. Arkistoskaivuuaika 27.3-5.4.

    Jostain on tullut värejä hiukan trimmattua (talvikuva helposti pelkkää sinistä) sekä käytettyä kameran neulansilmäefektiä. Kamera on ihan vaan pokkari ja varsinaista photoshoppia ei ole.
    Ehkä joku sharpening eli koko kuvan terävöittäminen tms voisi olla itelle jo liian muokkaavaa? Toisaalta voisi olla värilliset suotimetkin mutta ei ne kumminkaan ole muokkausta, joten omasta puolestani ihan sama, kunhan ei aleta hävittämään kuvasta kohteita kliinimmän ulkoasun vuoksi.
    Juu tuo fiilis on aika vaikeasti mitattava. Yleensä kai kuva muistuttaa silloin jostain mukavasta. Jollain se voi olla kruisinki, jenkki, populaa (ja kalja), itellä inspiroi erikoisemmat käyttöautot ja rauhallinen tunnelma ilman liikaa ihmisiä. Jokainen tavallaan.
    Vaan on täällä aika taidettakin ollut. Muistuu mieleen se varaston seinusta, jossa yksinäinen Aspen niin pienenä, että hädintuskin erottui.
     

Kerro tästä muillekin!