Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Saa myös nyt käytössä olevat mustina
   
 2. Littlerocker

  Littlerocker 1st gear

  Tjaa... Kävis se tuo nykyinenkin tunnus mustana, täytyykin käydä konttorilla kyselemässä.
   
 3. human62

  human62 1st gear

  No ei saa tilata etukäteen,vaikka auto hyväksytysti katsastettu. Pitää olla tullipäätös ja sitten tietty se maksettuna. Näin sanoivat Helsingin katsastusCenterillä Malmilla.
  Ihmettelin vaan kun numerohan on sattumanvarainen ettei sitä voisi etukäteen tilata kun sanoi että "ei voi ennakkoon tietää mikä kilpi siihen tulee... :) " tai tarkoittiko sitten että kone antaa sen numeron ja sitä ei voi tietää eikä voi siis tilata ennen autoveron maksua...
   
 4. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Numero osa oli muistaakseni 319. No onhan se lähellä jos viimeinen edes sattui oikein. Kyseisen Corollan taistelupari jäi yhtä aikaa eläkkeelle vuosia sitten ja olin kuskaamassa heitä silloin Fordillani. Kun nuo molemmat olivat hypänneet kyytiin laitoksen pihassa, niin paikalle ajoi just yksi partio ja naispoliisi siitä tuli onnittelemaan hääparia. Pikkaisen meinas pokaa pettää silloin.
   
 5. Hai

  Hai Double Gearhead

  Nykyään kun tunnus määräytyy vasta ensirekisteröinnin yhteydessä, niin ennen sitä ei voidakkaan tietää. Aiemmin tunnus määräytyi (tai se vapaa tunnus joka ko. konttorilla oli hyllyssä)jo rekisteröintikatsastuksessa ja siten se oli tiedossa jo ennen kuin "oikeaa" rekisteröintiä päästiin tekemään.
  Vanhakaan systeemi ei sitonut siihen tunnuksee/konttoriin, jonka rekisteröintikatsastuksesta sai, vaan auton pystyi rekisteröimään muualla toiselle tunnukselle missä oli omasta mielestä parempi tunnusvalikoima.

  Nyky systeemissä kone antaa konttorin hyllyssä olevista tunnuksista sen oikean. Tarkoittaen, että jos katsuri on merkannut LTJ:hin että tämä auto tarvitsee lyhyen tunnuksen (korkaekilpi + pitkäkilpi 5-merkkiä) tai pitkän tunnuksen.
  SE että saako valkata hyllyssä olevista kilvistä on puhtaasti konttorin palveluhalukkuutta tai sen puutetta.
  Ensimmäiset kilvet on siis nykyään aina finni kilvet, lyhyet tai pitkät tunnukset.(paitsi jos jossain on vielä vanhoja finnittömiä hyllyssä. Omasta kokemuksesta ainakaan Pääkaupunkiseudulta ei ole pariin vuoteen löytynyt.)
  Rekisteröinnin jälkeen asiaks voi tilata saamansa tunnuksen finnittömänä ja 1972 ja sitä vanhempiin myös mustapohjaisena ja vaikka ilman reikiä
   
 6. tuomo.leva

  tuomo.leva 2nd gear

  Vähän lisää offtopicia mutta löytyi tällainen mielenkiintoinen artikkeli rekisterikilvistä:
  http://64.233.183.104/search?q=cache:cK ... =firefox-a

  Artikkelin luettuani tajuan viimein miksi jenkeissä on melkein poikeuksetta "N" tai "J" alkuiset kilvet.

  Pitääpä poiketa jossain välissä katsastusasemalle kysymään kilpien vaihdosta.
   
 7. Littlerocker

  Littlerocker 1st gear

  Ilman napinoita tilasivat mustat kilvet meidän -62 pontiac:iin nykyisillä tunnuksilla (ei alkuperäinen tunnus). Riittää kunhan auto on otettu käyttöön ennen vuotta -72. Maksoivat sen 8€/kpl. ja toimitusaika n. pari viikkoa. Ei ole minusta iso raha siitä että saa enemmän aikakauteen sopivat laput.
   
 8. JVN-63

  JVN-63 3rd gear

  Tossa just aamulla velipojalle oli sanottu Lohjan autokatsastuksessa ettei lyhyitä kilpiä saa enää mistään, viimeksi olivat johonkin musseen saaneet tilattua jostain Ylivieskan konttorilta...

  Tässä taitaa nyt olla terminologia-ongelma, luulen...
  Jos kyselee/pyytää lyhyitä kilpiä, konttori käsittää sillä termillä vanhanmalliset 3-5-merkkiset ei-EU-kilvet, (joita ilmeisesti ei enää olekaan juuri missään) eikä edes tajua tarjota näitä "lyhyitä" max. 5-merkkisiä EU-kilpiä (neliö+pitkä) jotka voisi sitten tilata vanhanmallisena ja jopa mustana.

  Jos haluaa autoonsa lyhyet kilvet, pitää siis osata pyytää max. 5-merkkiset EU-kilvet, niin konttorin setä/tätikin ymmärtää mistä puhutaan...

  :lol: :mad: :rotfl: :poff: :argue: :soosoo: :wc: :eek:
   
 9. pas2

  pas2 Gearhead

  Totanoi, Akekin puhuu ns. lyhyistä kilvistä jotta pitäs kai konttoreilki tajuta... Mutta siis rekisteröitäessä sanotte että autoon tulee lyhyet eli max. 5-merkkiset kilvet. Ja homma kantsii tehdä heti maahantuontikatsastuksessa, niin ehtii tilaamaan "lyhyet kilvet ilman eu-läpyskää"
   
 10. asperiini

  asperiini Gearhead

  Ei muuten onnistu ainakaan Espoon A katsastuksessa.
  Kerroin jo ensimmäisessä rekisteröintikatsastuksessa haluavani sitten ne lyhyet 5 merkin kilvet koska tulen ne mustiin vaihtamaan.
  Tästä huolimatta sain 6 merkin kilvet jotka sitten kyllä mutinoitta sain tilattua mustina.
  A katsastus väitti kivenkovaan että vähemmän merkkejä sisältävät kilvet saa vain joko museokatsastettuun autoon tai maksamalla tonnin.
  Että silleen.
   
 11. pas2

  pas2 Gearhead

  No älkää vaatiko oikeuksianne.
   
 12. asperiini

  asperiini Gearhead

  No mitäs siinä olis sitten pitänyt tehdä jos ja kun täti tiskin takana sanoo ettei niitä lyhyitä kilpiä heillä ole eikä tule.
  A) lähden pois ilman kilpiä ja en sitten aja autolla
  B) nostan kamalan rähinän ja pallaan kohtaan A
  C) otan mitä annetaan ja kiroilen vain ittekseni mutta autolla ajo onnaa
  D) jokin muu mikä ei nyt mulle tullut tuossa mieleen
   
 13. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Double Gearhead

  Kilpiä ei voi tilata maahantuontikatsastuksessa, koska autolla ei vielä silloin ole rekisteritunnusta jonka mukaan voisi tilauksen tehdä.
  Tunnus annetaan vasta silloin kun auto rekisteröidään.
   
 14. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Double Gearhead

  B

  Ja sitten menet papereittes kans toiselle konttorille, mistä sit pitäis löytyä niitä lyhkäsiäkin tunnuksia.

  ja sen jälkeen voitkin palata takaisin ja jatkaa kohdasta B, mutta ilman paluuta kohtaan A
   
 15. pas2

  pas2 Gearhead

  Kaikkee kimuranttii. No rekisterööönniiin yhteytes siis sitte tiukkana nii. Joo.
   
 16. Hai

  Hai Double Gearhead

  Joo ja ei.

  Siis kyllä, nykyään tunnus määräytyy vasta rekisteröitäessä ja siksi sen "korvaavan kilven" voi tilata vasta sitten kun auto on jo rekisteröity jollekkin tunnukselle.
  Rekisteröintikatsastuksessa sensijaan määräytyy kilven tyyppi.
  Silloin pitää katsurille kertoa, että pannaan se maks 5 merkkinen, niin sitten asiasta ei tarvii keskustella kenenkään tädin kanssa, kun järjestelmä suoltaa automaattisesti lyhyttä ja korkeaa. (+se toinen pitkänä)
   
 17. xp

  xp Gearhead

  Mutkun nyt uudet lyhyt+korkeat tulee 6 merkkisinä. Joillain asemilla voi olla vanhaa 5 merkkistä vielä jäljellä.
   
 18. stangrider

  stangrider Gearhead

  Noinhan se on mennyt, kuten Hai asian ilmaisi.
  Katsuri katsoo mitkä kilvet mahtuu ja ne tilataan ensin Eu-merkeillä ja sitten voi tilata maksua vastaan samat tunnukset ilman niitä Eu-merkkejä (lyhyinä kilpinä).

  Mutta voihan olla kuten XP kirjoitti, että tässäkin asiassa on tultu tietokoneitten orjaksi, kone arpoo jatkossa tunnukset vain 6-merkkiä olevista kilvistä, jos ei ole konttorin varastossa, eikä auta mikään, ei voi syyttää konttorin tätiä eikä setää, ellet maksa 1000e..
   
 19. Damned

  Damned Gearhead

  Jaa no pistän tuuli- ja takalasin taa tai paalinarulla roikkumaan puskureiden alle kilvet. Ei nimittäin mahdu pitkät kilvet missään muodossa alkuperäisille paikoille. Jos sinisiä tonttuja harmittaa niin voin pittää käestä ja sannoo että "ei se mittään, itkettään yhessä" :cry:
   
 20. chevystw

  chevystw 1st gear

  Noniin, nyt noita hirvityksiä näkyy jo viikoittain, meinaan vanhoja usa-autoja "hienoine" eu-kilpineen :poff: Mustana menis paremmin nekin mutta kun sit ei mahdu enää koloonsa...

  Ei siinä mitään, täytyy vaan huolehtia ettei päästä koskaan irti omista kilvistä :D tai eihän se enää haittaa kun on aken tiedoissa 5-merkkinen tunnus... senhän saa aina takaisin vaikka joskus kilvet palauttaiskin...
   

Kerro tästä muillekin!