Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. Miniucco

  Miniucco 1st gear

  AKE palveli minua kertomalla suoraan löytyykö lähialueen konttoreilta lyhyitä kilpiä. Löytyihän niitä.
   
 2. chevystw

  chevystw 1st gear

  Tilannetta helpottaa vähän kun ake pisti moottoripyörien kilvet uusiks...

  http://www.ake.fi/AKE/Ajankohtaista/Vuo ... Moottoripyörien+ja+mopojen+rekisterikilpiin+muutoksia.htm

  Katsotaan nyt, ens kesänä pitäis taas kilvittää yks lyhyet kilvet vaativa peli... kuin äijän käy. (yli)pitkiä kilpiä en ota, siitä lähdetään.
   
 3. chevrod

  chevrod 1st gear

  Jyväskylän konttorissa kertoivat saaneensa AKElta ohjeet jotta mustia kilpiä ei sais kuin vanhoihin "suomi autoihin" ja uustuontivehkeisiin ainoastaan valkopohjaisia :eek:
   
 4. Bätmobiili

  Bätmobiili 1st gear

  Alkukesästä kilvitin 57 lincolnin ja vein konttorin toiseksi viimeiset lyhyet eli 5 merkkiset kilvet. Toinen oli moottoripyörä malli, mutta kuulemma uusia ei enää tule vaan ovat 6 merkkisiä myös moottoripyörä mallina. Niitä oli jo hyllyllä, mutta onneksi sain lyhyet kun sanoin hakevani kilven mustaksi heti kun sen käteen annatte. Paikoillaan on nyt mustat 5 merkkiset kilvet, mutta seuraavaan autoon joutuu ilmeisesti maksamaan aika paljon lyhyistä kilvistä...
   
 5. welran

  welran 1st gear

  Kovasti näyttää tuossa lähimmällä katsastuskonttorilla nuita vielä olevan.
  Rouva kysyi jotta haluanko vanhanmalliset ilman eu tunnusta, ja mikäs sais olla viimonen numero..
  Halutulla numerollakin löytyi parit kilvet joista valita.
  Tämä siis tikkurilan katsastusasemalla.
   
 6. Ck

  Ck Gearhead

  Kyllä tuossa paikallisella katsastusasemalla niitä oli vaikka kuinka paljon. Tosin niitä pitää erikseen pyytää. Rekisteröintikatsastuksessa annettiin vielä sellaiset joissa viimenen numero oli kyseisen katsastuskuukauden numero.
   
 7. RB-440

  RB-440 1st gear

  Viimeksi eilen näin uudehkossa kuorma-autossa 5 kirjaimisen kilven. Ei vissiin kahden ja puolen metrin matkalle mahtunut pitempi :wink:
   
 8. human62

  human62 1st gear

  Vanhoja käytöstä poistettuja ei mielellään anneta, koska kilpien historia näkyy poliisin haussa ja sekoittaa ja aiheuttaa turhia autojen pysäytyksiä, varsinkin jos kilvet on joskus ilmoitettu varastetuiksi tai perässä on edellisen veroja (5 vuotta voimassa, jolloin vanhentuvat)
  Vanhan kilven käyttö siis tavallaan sekoittaa, esim. jos kilvet olleet joskus veronkiertofarmissa, löytyy siitä edelleenkin netistä lista montako henkilöä autossa saa tilapäisesti kuljettaa...


  Otetaan vastaan paaluun menossa olevia tms. V8 Chevyjä elintenluovuttajaksi, mahdollinen nouto riippuen tapauksesta
   
 9. Mokaman

  Mokaman Double Gearhead

  Kannattaiskohan muuttaa tikkurilaan... Tänään piti ajaa 90 km/sivu viismerkkisten perässä. :wc:

  Ja jos aikoo tulevina aikoina muitakin uustuontikotteroita rekisteröidä, matka tulee todennäköisesti pitenemään... Ja jossain välissä näitä ei löydy enää edes Inarin katsastuskonttorilta. :wc: :wc:

  Terveisiä Aken herroille jotka ovat päättäneet että valtava pino tyhjiä, lyhyitä rekisterilaattoja jää ikuisiksi ajoiksi käyttämättä ja että pitkät kilvet on sovitettava autoon kuin autoon rekisterikilvelle varatun paikan pituudesta/lyhyydestä huolimatta. :wc: :wc: :wc:
   
 10. vauhtipete

  vauhtipete 2nd gear

  multa vapautuu kohta vanhan malliset 5-merkkiset kilvet, tilalle tulee mustat 4-merkkiset 8) 8)
   
 11. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  tampereen rantaperkiön asemalla oli vielä 3kpl 5-merkkisiä
   
 12. TompSa

  TompSa 2nd gear

  Mää katsastin suoraan museokilpiin kun näytti niin huonolta saada muuten lyhyitä kilpiä... :lol:
   
 13. flw-65

  flw-65 3rd gear

  Menee vähän off-topic , mutta montako merkkiä kilvessä pitää vähintään olla ? Mun systerin Datsunisssa oli aikoinaa kolmimerkkiset kilvet: OP-1 . Oli muuten entinen autokoulun auto :rotfl:
   
 14. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  muistaakseni rahallakaan et saa alle kolmea merkkiä. siis tonnilla saa vain kolme merkkiä, kaksi kirjainta ja yhden numeron- MUTTA kilpi on silti täysmittainen (6-merkin mittainen). että pellissä ei säästellä...
   
 15. rb

  rb Double Gearhead

  Edellä luetun perusteella syynä on siis, että vanhoja max viisimerkkisiä kilpiä ei haluta laittaa kiertoon syystä että kilpi joka on ollut käytössä viimeksi vuonna 1970 saattaa sotkea tietojestelmää????

  Ei voi olla noin vaikeeta pyyhkiä iänikuisia tietoja pois päiväjärjestyksestä muualla kun valtion virkakoneistossa. Miten helvetissä ne pärjää maissa joissa on yli kymmenen kertaa meidän asukasluku omien tietokonejärjestelmiensä kanssa!!!

  V.....ttu kyllä tässä massa saadaan mikä tahansa asia tehtyä vaikeaksi kun oikein yritetään. Täytyyhän byrokratian ruokkia itseänsä ja samalla tehdä kansalaisten elämä vaikeeksi.

  Oikeesti tuo vaikuttaa hieman tekaistulta koko juttu. Nyt ei ihan pää riitä laskemaan mutta käsittääkseni kahden tai kolmen kirjaimen sarjasta yhdistettynä yhden viiva kolmen numeron sarjaan saadaan aikaan aika monta eri variaatiota joten siitä ei luulisi asian olevan kinni.
   
 16. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  munkin kilpi oli pois rekisteristä vuodesta -67. sitten kun pari kertaa hain sen varaukseen konttorille, mut en lunastanut sitä eli katsastanut autoa niin se kilpi annettiin mopoon. mut katotaan nyt kesällä, viitinkö edelleenkään katsastaa/rekisteröidä autoa. :-?

  ainiin, tuli tossa mieleen kun viime kesänä hain puuhakilvet niin täti sano konttorilla että voithan katsastaa auton museorekisteriin tai ostaa ne 1000€ kilvet vai mitä ne nyt maksaa, että saa lyhyet kilvet. :odroll:
   
 17. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  ainoastaan ongelma siinä, että ei auta ahtaan kilvenkolon ongelmaan- vaikka tonnilla ostaisit haluamasi kolmimerkkisen tunnuksen, ovat kilvet silti 6-merkkisen mittaiset! go byrocrazy go, vai lieneekö ajatus kustannussäästöstä, ei tarvitse tehdä kuin kahden kokoista peltilappua, pystyä ja vaakaa 6-merkkisen pituisina.
   
 18. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  pitää ostaa iillä alkavat ja ykköseen loppuvat niin voi taittaa kaksinkerroin ne päät :)
  6 merkkistä on 2 pituutta: 397 mm vanhan mallinen ja 442 mm EU-kilpi.
   
 19. GMies

  GMies 3rd gear

 20. capri30S

  capri30S 1st gear

  Kilpi on kuuden merkin mittainen vain eurotunnuksella, jolla kaikki uudet kilvet tulee, mutta kilven voi tilata vanhan mallisena jolloin se on sellainen normaalin kokoinen. Muutenkin ärsyttää ne eurotunnukset vanhojen autojen kilvissä ihan älyttömästi, kustannus on pieni jos kilvet tilaa vanhanmallisina, 8 euroa /kilpi..
   

Kerro tästä muillekin!