Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  tai sarana että kääntyis puskurin taakse :)
   
 2. GS RIVIERA 68

  GS RIVIERA 68 3rd gear

  Tuli haettua varmaan viimeset 5,merkkiset kilvet Rantaperkiöstä Tampereelta.Ainakin virkailijan mukaan :odroll: Samalla tilasin samat lyhempänä +16€ :wc:
   
 3. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Tänään rekisteröin Challengerin lyhyille kilville.

  Autoa maahantuontikatsastanut insinööri otti kilpiasian esille ihan omasta aloitteestaan ja kehoiti soittelemaan muille katsastusasemille, koska heillä ei lyhkäisiä kilpiä enää ole, mutta rekisteröivät autolle sellaiset, jos ne jostakin vaan saan tälle asemalle hommattua.

  Soitto Akeen, että missä niitä lyhkäsiä kilpiä on jäljellä ja ystävällinen täti siellä kertoi, että Suolahti, Rovaniemi jne. niitä mutamia vielä on ja haluanko myös puhelinnumerot ko.asemille. Otin muutamat numerot talteen.

  Soitin tuonne Suolahden A-katsastukseen, missä oli silloin 8 kilpeä jäljellä ja tuolta semalta lupasivat samantien lähettää sieltä ilman mitään ruinaamisia ja erillisiä korvauksia lyhkäiset kilvet Helsinkiin Konalaan tälle käyttämälleni yksityiselle asemalle, vaikka lupasin kyllä maksaa aiheutuneet ylimääräiset kulut. Valittelivat vaan, etteivät saa kilpiä matkaan kun vasta seuraavana päivänä, kun kello sattui olemaan jo yli neljän iltapäivällä.

  Kilvet tuli Aken ja Suolahden aseman saatteella kahdessa päivässä ja ooteli mun nimelläni varattuna Konalan aseman hyllyssä yli 2 kuukautta, mistä ne tänään autoveron maksun jälkeen autoa rekisteröidessäni sitten hain.

  Piti sihteerin asemalta vielä soitella Akeen ohjeita, millä ko. kilpiparin sai aseman kirjanpitoon. Kilvet menikin näppärästi erikoiskilpinä syötettäessä kilpijärjestelmään, mutta toki ilman tuota 1000 euron maksua.

  Tää kaikki oli minusta todella joustavaa palvelua molemmilta katsastusasemilta sekä myös Akesta.

  140 ekua katsastuksista, 40 ekua rekisteröinnistä, seisontaanlaitosta ja lyhkäsistä kilvistä. Ja hyvästä palvelusta.

  Ei tunnu kovinkaan pahalta. 8)
   
 4. mike-79

  mike-79 1st gear

  Itelle on myös varattuna viimeistä edelliset kilvet. Sama täti oli avulias kun jo etukäteen kyselin että mikä on meininki. Mutta nyt näyttää siltä, että ne kilvet oikeasti loppuu, tuossa edellä Ake kertoi tiedostavansa ongelman mutta eivät osaa sanoa tehdäänkö sille mitään, eikä sitä milloin tehdään jos tehdään.

  Veikkaanpa, että kilpien survominen alkaa piakkoin, onhan noita hirvityksiä jo nähtykkin kun tuontipeleihin on tungettu sitä mopomallin 6-merkkistä kilpeä vaikkei se mihinkään oikeasti käy, paitsi johonkin hummeriin ehkä.
   
 5. testaaja

  testaaja Gearhead

  clip

  Itte keväällä sain just tuollaiset helevetin pitkät ynnä mopokilven autoon.
  Eteen pitkä, tein rosteri neliöputkesta telineen ja taakse mopo-kilpi suoraan, ainoa ettei pensaluukku aukea ihan kokonaan tuon neliökilven takia.

  Ja jossain s**tanan jetoissa ja datsunin pikkupakuissa näkee lyhyitä kilpiä, perkeleenkö takia ne niihin on pitäny antaa? Saksassa ja japaniassahan on ihan saakelin pitkät kilvet, olishan sinne normit mahtunu.
   
 6. capri30S

  capri30S 1st gear

  vituttaa jo valmiiks, kun keväällä pitäis 66 musti rekisteröidä, siinä kun ne kilven paikat on oikeesti pienet.. Täytyyköhän sitä oikeesti investoida tonni lyhkäsiin, vai saiskos ne siihen mennessä jotain aikaan.. (tähän jälkimmäiseen en usko itsekkään, byrokratian rattaat on niin pitkällä välityksellä varustettu) :(
   
 7. ata

  ata Gearhead

  Ne tuhlasi niitä lyhyitä kilpiä tosi paljon muutamaan Mazdan pikkuautoon (323 tai joku sitä vastaava) ja niihin Nissanin pikkupakuihin ja oikeastaan ihan turhaan. Niihin tuli ne kaikkiin maahantuituihin yksilöihin. Ja nyt sitten moni auto johon niitä oikeasti tarvittaisiin ei niitä enää saa.
   
 8. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Minä muuten ostin Tamereen hot rod rock showsta kilvet. Mustat valkeilla numeroilla. Ovat muuten vielä vähän lyhyemmät kuin ne lyhyet suomikilvet. Ajelin koko kesän ja katsastinkin auton niillä kilvillä ja nou broplem.
  Tosin on mulla orkkiskilvet aina mukana matkassa jos joutuis niitä joskus tien päällä ruuvailemaan, mutta eipä nuo näy täällä itäsuomessa intohimoja herättävän liikenteenvalvojien tai katsurien mielissä.
   
 9. dodge71

  dodge71 Gearhead

  juu ite kun vein kilville oman autoni viime keväänä oli pelko persiis just lyhkästen kilpien kanssa.onneks oli lyhyttä eu kilpee ja siitä muuttamaan ne mustapohjasiks.on se ihme touhua nykyjään. :mad:
   
 10. mikkis83

  mikkis83 Gearhead

  Eikö mustapohjasia kilpiä saa siten, että käy ne hyvissä ajoin tilaamassa, ennenkuin on edes koko katsastustilanne edessä? Niin ei sit tarvitse kaksia eri kilpiä maksaa?
   
 11. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Ei ymmärtääkseni. Rekkaritunnukseksi annetaan joku konttorin kaapissa olevista kilvistä löytyvä tunnus. Ja ne kaapissa olevat tunnukset on jo syötetty tietojärjestelmäänkin siitä päätellen, että AKE:n täti näkee koneeltaan sen, että millaisia kilpiä konttoreilta löytyy. Maksettava on ne väärän väriset, kun ne jo on valmiiksi tehty.
   
 12. mikkis83

  mikkis83 Gearhead

  Joo, asian laita onkin noin niin kuin sanoit. Kävin tänään asian konttorilla setvimässä. Olin siis saanut virheellistä informaatiota.
   
 13. taifuuni

  taifuuni 1st gear

  Löysin omaani lyhyet kilvet Sodankylästä. Sinne jäi 3 kpl ja Suolahdessa on 6kpl. Nämä siis a-katsastuksen asemia. Muuten on vain 1 ja 2 kilpeä per konttori satunnaisesti ympäri maata (paitsi ruuhkasuomessa saldo kokolailla 0). Eli todella vähiin on käyneet.
  Konttoreiltakin on kuulemma lähestytty AKE:a lyhyiden kilpien tarpeellisuudesta. Ja AKE on luvannut selvittää valmistuksen uudelleen aloitusta, ajankohta vaan on herran hallussa...
   
 14. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Mitenkäs rekisteröinnin kanssa homma menee? Jos nyt tilaan lyhyet kilvet läheiselle katsastuskonttorille, miten pian auto pitää rekisteröintikatsastaa tilauksesta? Onko olemassa jokin aikamäärä minkä ajan konttori säilyttää tilattuja kilpiä?
   
 15. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Ollut ainakin täällä aika naamakohtaista ja jemmakilpiä löytynyt tutuille aika yllättäen. :D

  Itse koitin saada Sodankylästä kilvet Keminmaalle vihollisen omistamaan konttoriin, niin eivät suostuneet lähettämään. Omalle asemalle olis kuulemma lähtenyt samana päivänä.
   
 16. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Kiitoksia taifuunille vinkistä, Sodankylästä minäkin kilvet tilasin, eli jäljellä on siellä enää kahdet.

  Pikkuinen pakko oli ottaa ne kilvet lähimmälle A-Katsastuksen konttorille, koska tuskin olisi kilpailijalle lähettäneet minunkaan tapauksessa.

  Mitään takeita lyhyen kilven säilymisestä varastossa maailman tappiin saakka ei ole, koska mopoja ja moottoripyöriä rekisteröidään samoilla tunnuksilla, eikä rinnakkaisia tunnuksia saa enää muihin moottoriajoneuvoihin. Itselleni vuosia sitten ostamani tunnukset oli kaksipyöräisessä ja konttori palautti mun kilvet akelle. Eli varaushan on voimassa ainakin 3kk (vai onko?), mutta onko pidempään?
   
 17. DD6

  DD6 Gearhead

  Tilasin muutama viikko sitten lyhyet kilvet soittamalla suoraan AKE:lle ja kertomalla haluamani konttuurin, minne lähettävät.
  Kivuttomasti kävi, virkailija soitti perään kun oli kilpiä löytänyt. En muista, tulivatko Kemijärveltä vai Kittilästä.
  Tuolloin niitä oli satakunta koko valtakunnassa. Virkailija kertoi, että huhti- toukokuussa lienee tapahtumassa jotain asiassa, ovat varmaan teettämässä uutta satsia tms.
   
 18. jaketin

  jaketin Gearhead

  itsellä tuo projekti kesken, mutta jos kaikki hyvin menee, niin keväällä ajetaan :odroll: :odroll:

  voikohan noi kilvet varata etukäteen??
   
 19. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Voisi ainakin luulla, että kun sitä kysyntää esittää sinne AKEeen päin niin valmistavat sitten niitä lyhyitä kilpiä. Voisi myös virkamiehen luulevan että kun vuodessa rekisteröidään 80.000 autoa ja 99,9% menee nämä nykyiset kilvet niin muulle ei löydy kysyntää. Mutta kun tiedostavat että näitä lyhyiden kilpien tarvitsijoita on muutama sata joka kesä niin painavat niitäkin valmiiksi jos vaan tunnuksia riittää.
  Virkamiehistä kun on kyse niin saatan olla tässä aivan väärässä :lol:
   
 20. DD6

  DD6 Gearhead

  Virallisesti ei voi, mutta tunnustivat älyttömän tilanteen, joten käytännössä kyllä.
  En silti usko, että alkavat varaamaan kovin pitkiä aikoja.
   

Kerro tästä muillekin!