pienismallin maalinpoisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja fe427, 18.5.2004.

  1. fe427

    fe427 Gearhead

    En tiedä jos kuulu tänne mutta olisko jollain jotain kikka kolmosta millä sais maalin irti pienoismallista ilman et se sulaa, ja jarrunestettä vois kokeilla mutta pelkään et tolpat tai jotkut ohuet osat sulaa paskaks, vai?
     
  2. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    joo jarrunesteeseen vaan ei sulata polystyreniä 1-2 vrk nesteessä ja vedessä hammasharjalla maali pois

    toimii
     
  3. -TH-

    -TH- Gearhead

    käytä kodinputkimies -lientä, taisi olla oranssissa pullossa. se ei tee muoviosalle mitään ja on helposti huuhdeltavissa mallin päältä pois. lähtee värit,pakkelit ja kromit.

    leikkaa vaikka tyhjä lasinpesukannu halki ja liota osat siinä.

    alumiini vuoka sulaa tuohon liemeen.
    litkun voi käyttää useasti joten esim. kankaan läpi suodattaen liemi talteen pulloon ja uutta kertaa odottamaan.
     
  4. Pienoismallimies

    Pienoismallimies 1st gear

    joo, kodin putkimies auttaa ehkä kaikkein parhaiten. Paitsi jos malli maalattu 2K- automaaleilla.. kloridi toimii myös melko hyvin, akryylimaalit ovat joskusmyös todella tiukassa,maalinpoistoa nopeuttaa, jos hioo maalipinnan "auki", eli pintakiillon pois.
    Aika riippuu maalityypistä ja -kerroksista.
    Suosittelen kyllä kannellista astiaa höyryjen takia, jos aiot tehdä operaation sisätiloissa.
     
  5. Osku H

    Osku H 1st gear

    Täältä myös ääni tuolle Kodin Putkimiehelle. Jarrunesteistä sen verran että ainakin Korrekin neste syövytti myös muovia jonkin verran. Nimimerkillä tulipahan koitettua ja v...iksi meni.

    -Osku
     
  6. fe427

    fe427 Gearhead

    pitääpä kokeilla putkimies kikkaa, kiitos vinkeistä..
     
  7. Sumu

    Sumu Gearhead

    Hitto. Tuotahan(KP) täytyy kokeilla. Vanhat kopat onkin joskus maalailtu jo useampaan kertaan...
     
  8. penkkeli

    penkkeli 1st gear

    tärpätti on hyvä irottaa maali
     
  9. Tupperware

    Tupperware 3rd gear

    Putkimiehelle ääni lisää. Irtoaa juu kromit ja pikaliimatkin. Jättää tosin liiman syövyttämiä kuoppia mutta puhtaaseen osaan on kiva kitata. Alumiiniosia EI kannata puhdistaa putkimiehessä menee hyvin ikävän näköseksi..
    -kokemusta on-
     
  10. Camaro^

    Camaro^ 1st gear

    Itse en ole koskaan joutunut maalia poistamaan, kun vasta muutama pienoismalli tehty, mutta voiko tärpätillä ottaa maalia pois, kun jostain oon kuullu, että joku olis ottanu tärpätil...
     
  11. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Tinnerillä ei ainakaan kannata kokeilla... Itse kokeilin yhden corveten kattoa putsata ja se oli sen corveten katon menoa... Onneks oli kaverin corvettesta ettei oma osa menny pilalle... :D :rotfl:
     
  12. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kodinputkimies ja jarruneste on ne hyväksi havaitut keinot liottaa maali pois. Ei kannata kokeilla tinnerillä tai jollain muulla liuottimella.
     

Kerro tästä muillekin!