pienoismallit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Anonymous, 25.10.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    mistäs löytys eurooppalaisia 60-70lukuisia koottavia, 1/43 löytyy mutta 1/24 ei oo sattunnu vastaan.
     
  2. osse78

    osse78 Gearhead

    mitä maaleja olette käyttäneet kynäruiskussa ja paljonko olette ohentaneet?
    Mä kokeilin mastonin modena maaleja. Ne on ihan ok ja kuivuu nopeasti mutta ruisku meinas mennä tukkoon. pitää laimentaa ihan mehuksi.purkki spraylläkin tulee hyvää jälkeä, paitsi aina se yks karva kerkeää lentämään keskelle kattoa.
     
  3. Tupis

    Tupis 3rd gear

    70 luvun malleista tulee mieleen ainakin Escin valmistama välikoppa Escort ralli versio (Haluan tällaisen) ja 450 SLC Mersu. Löytyypä omasta hyllystä 600 Fiat. Muistaakseni se on Hasegavan valmistama koneeellinen malli vanhasta kunnon kusiaisesta. Tamiyalta löytyy Mini, VW kupla 66 ja Karmann Ghia. Revellillä on 300 sarjan Bemari(1:25), josta löytyy uusinta julkaistu malli. Lisäksi Fujimilla on monta mallia porscheista tuolta ajalta.
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Nämä mallit ovat Bemaria lukuun ottamatta mittakaavassa 1:24.
     
  5. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Olen käyttäny ruiskussa ihan humbrol ja revell maaleja. Niilläkin pärjää. Ohennus ruiskuohenteella, ohennetta >1:3. Tamiyan ohenteena tavallista lasolia.

    Vesa
     
  6. Fastback

    Fastback Gearhead

    mulla on kanssa n.30 1:24/25 malleja kotosalla '90-luvun alun mallisarjoista. Aikalailla jenkki ford voittoista, mutta joukkoon mahtuu myös kiihdytysmopareita ja muskelimoppeja. Ilahduttavaa nähdä ettei kaikkia malleja enää edes valmisteta, joten arvo senkun nousee...

    Porukat nyt kertoilee mitä on työn alla, niin meikäläisellä on työn alla '70 429 Boss jo vuodesta '94. Lähes kymmenen vuoden rakenteluajalla ei ole mitään tekemistä esim. huippudetaljoinnin kanssa vaan auto on maannut lähes 10v pohjamaaleissa laatikossa...
     
  7. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kaikkea ei enään ole saatavana, mutta onneksi silloin tällöin tulee uusinta julkaisuja vanhoista hyvistä malleista. Kuulema Johanin malleja on tulossa taas pieninä valmistus erinä, valitettavasti cadillacin muotit on tuhoontuneet, paitsi ambulanssi malli.
     
  8. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Aiemmin oli puhetta kuvien jakamisesta. Miten overdrivessa olisi mahdollista laittaa kuvia jakoon. Joissakin viesteissä kuvia on näkynyt, mutta onko isommalle määrälle jokin parempi vaihtoehto. Siis tällainen keskustelupalstatyyppinen, jossa jaetaan projekti-ideoita, vinkejä mm kuvien kera.
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Samoin. Lisäksi olen käyttänyt Testorssin maaleja.
     
  10. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    yksi tapa saada omat räpellykset muiden nähtäväksi on kirjautua johonkin webbi-kuvapalveluun esim. Webshots joka on ilmainen, tosin kuvan laatu kärsii ,mutta kyllä niistä selvän saa, sitten viestiin linkki josta muut pääsevät tsekkaamaan kuvia
    esim:
    http://community.webshots.com/user/bonne389
     
  11. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Erityisesti noi junkyard kuvat kolahti.
     
  12. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Jostain kumman syystä tuo Crown Victorian kuva kiinnosti kovasti. Pitäisiköhän ruveta tekemään itse vastaavaa? Hyllyssä olis pari uusinta julkaisua siitä.
     
  13. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Tupis, tätä minä vähän epäilinkin, en pelännyt. Hienohan se on ja kaapissa alottamattomana. Pitää vielä harjotella "rupu" malleilla.
     
  14. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kun tarvitset detaljointi vinkkejä 55-57 foordiin niin pistä viestiä tulemaan tai saahan sitä tulla katsomaankin 1:1 esikuvaa.
     
  15. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kuopiossa olis tänäin perustava kokous uudelle pienoismalli kerholle. Pohjois-Savon Pienoismallarit ry. Jos jotain kiinnostaa niin saa ottaa yhteyttä 050 5691180 , niin kerron missä. Kokous alkaa 19:00. Suurin osa porukasta on lentokone ja military harrastajia, mutta auto malli harrastajat ovat erittäin tervetulleita.
     
  16. osse78

    osse78 Gearhead

    Onko tällähetkelle 3.gen (82-92)pontiac firebird gta:ta millään mallifirmalla tai gmc vandura 2500:aa. Ois mukava koota niitä malleja jotka on itellä ollut autona oikeasti. Vois detaljoida ittensä makaamaan mallin alle naama yltäpäältä öljyssä.
     
  17. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    Ja minä kun luulin että ainoastaan mulla jää melkein puolet ostetuista pienoismalleista kokoamatta :lol: heti tulee mieleen kesken jääneistä ainakin:`70 Boss 429 mustang Pro Street,´66 Chevelle "Street Machine",`55 Chevy Gasser projekti ja `70 Chevelle SS 454 ikuisuusprojekti..
     
  18. Tupis

    Tupis 3rd gear

    82-92 Pontiac Firebirdin malleja on ollut ainakin Monogramin ja ertl/mpc/amt:n valikoimissa melkeimpä joka vuosimallista. Itselläni on rakennettuna 89 juhlamallin takaluukulla varustettu malli kasikoneella. Rakentamattomina löytyy 92 Formula(305TPI) ja 89 GTA(Turbo V6).
    GMC vandurasta pitäisi löytyä myös vielä malli.
     
  19. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kirjoitin aikaisemmin tuosta Fiat 600 mallista, mainitsin sen olevan Hasegavan tuotantoa, mutta se on sittenkin Gunse Sangyon malleja. Osamäärä noin 70 + etsiosat.
     
  20. vekasiini

    vekasiini 1st gear

    Laitahan tupis siitä savon kerhosta lisätietoa, kun sellasta on saatavilla.
    Kaappiin kerääntyy kieltämättä ikuisuusprojekteja ja malleja jotka ei inspiroi. Onneksi löytyy aina joku toinen mallari, joka on kiinnostunu jatkamaan projektia. Vaihdossä tulee sitten jotain kiinnostavaa tai lohdutonta mallitavaraa.
     

Kerro tästä muillekin!