Pienoisrautatie

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Muki, 22.12.2004.

 1. Muki

  Muki Gearhead

  A-hem.

  Nyt on niin että asia kiinnostaa huolestuttavan paljon. Onko forumilaisilla tiedossa suomalaisia www-sivustoja pienoisrautatieharrastuksen puitteissa ?

  Kyllä on pää sekaisin kun tästä pitää kysyä.
   
 2. Tupis

  Tupis 3rd gear

 3. Muki

  Muki Gearhead

  Nonnih. Tää on menoa eikä meinaamista...huomasin tuossa että olis aika tilava ullakko...ja se yksi dokumentti mikä tuli taannoin tv:stä....jos aloittais ihan pienellä ja halvalla...kuten kaiken muunkin

  Kiitti vinkistä
   
 4. Wolfheart

  Wolfheart 1st gear

  Ite luen paljon pienoismallilehtiä, vaikken pahemmin mitään rakentelekaan. Kunnon pienoisrautatie olis kyllä unelma, mutta kun multa puuttuu A) taitoa, B) tilaa ja C) rahaa, niin ehkä on parempi vaan tyytyä unelmoimaan ja ihailemaan muitten taideteoksia... :cry:
   
 5. makke

  makke 1st gear

  Siirsin tän tänne :oops:

  Samalla otan puheeksi, että tämän palstan nimeksi voisi muuttaa ihan vaan "pienoismallit". (ei täällä, vaan meidän valvojien omassa osiossa)
  Itseäkin kiinnostais juttu purjelaivojen pienoismalleista, oon niihin ihan heikkona. Kiva niitä näpertää kun kaiken tekee viimosen päälle solmuja sun muita myöden, niin aikaa saa kulumaan satoja tunteja ellei enemmänkin. Hyvää sormijumppaa "sirkkeli modifioinnin" jälkeen.
   
 6. ESMCB

  ESMCB Gearhead

  Itelläni on pikkunen pätkä tuota H0 rataa... Unelmissa ois kasvattaa siitä vähän isompi mutta kun on aika sika kallista tuo junien harrastaminen... Ite sain junan ja vaunun viidellä markalla pari vuotta sitten yhdestä soto ja myynti liikkeestä kun se myyjä epäili että ei tuo varmaan edes toimine... Hyvin se toimi eikä ollut kallis... Kun junat maksaa sen 200€ melkein poikkeuksetta ja totta kai kalliimpiakin löytyy... Juna harrastus on kyllä tosi mukavaa ajella junalla ympyrää mut itellä ei oo vielä ollu varaa ku rahat menee automalleihin... Mutta ehkä vielä joskus...
   
 7. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Meillä on kans Märkliniä siunaantunu ties kuinka monen tuhannen euron edestä... Sehän alko siitä kun natiaisena sai joululahjaks semmosen alotuspaketin missä on veturi ja kaks vaunua. Nyt on vetureitakin lähemmäs 15. Sääli vaan kun ei oo tilaa tehdä kunnon maisemaa mihinkään. Nyt jos sais valita uudestaan niin ehkä valkkaisin Märklinin sijaan vaikka Fleischmannin, niissä kun ei ole kiskoissa sitä epärealistista virtakiskoa siinä keskellä. Mutta onhan Märklin pienoisjunien Cadillac, ja se näkyy myös hinnassa...
   
 8. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Muuta vaan palstan nimi yleisesti vaan "pienoismallit"
   
 9. Fiskis

  Fiskis Gearhead

  Haaveena on, että kun isot romut joskus tulevaisuudessa on saatu kondikseen ottaa esiin se lapsuuden Märklin-rata. Maiseman somisteeksi on kerätty HO-kokoisia amerikanautoja laatikollinen. Aika moni tuntemani jenkkiharrastaja omistaa/harrastaa sähköjunia.
   
 10. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Tuli 15v sitten hukattua oma tolkuttoman isoksi kasvanut junarata, suurin osa Fleischmannia ja itävaltalaista Rocoa (sama laatu) lisäks yhteensopivaa Atlas/Athearn-jenkkirataa.
  Mielenkiinto meni vaan siks että homma karkas käsistä eikä rata sopinu enää muuttuneisiin tiloihin.

  Oispa tullut pidettyä vaan se enolta saatu fleischmanin vm62 aloituspakkaus peltivaunuineen ja ne 60-70-luvun lisäromppeet.

  Kaikkein viksuinta ois vetää se rata seinänviertä silmänkorkeudella kulkemaan, mutta tuskin perheellisellä kerrarissa onnistuu. :-?

  Märklinkö ei ole niin herkkä sen radan puhtauden suhteen
   
 11. ed5el

  ed5el 3rd gear

  http://www.pienoisrautatiekerho.fi/
  http://www.taprk.org/

  Akateemisesta löytyy mainiota Model Railroader-lehteä.

  Veturit saavat virtaa kiskojen kautta, tällöin niihin kertynyt lika saattaa aiheuttaa pätkimistä. Märklinin käyttämä kolmikiskovaihtovirtasysteemi ei ole ylimääräisen kiskojen välissä olevan virtanastarivin johdosta niin tarkka tämän suhteen kuin muiden kaksikiskotasavirtajärjestelmä.

  Jenkkikalustoa on myös NEM-mitoitusta noudattavilla eurooppalaisvalmistajilla (Roco, Fleichmann) mutta yleensä jenkkimerkit (kuten Athearn, Life-Like, Atlas ja Bachmann) vaativat jenkkien NMRA-standardin mukaiset kiskot ja kykimet. Tämä siis yleisimmässä H0-mittakaavassa (1/87). Jenkkivetureita voi ajaa eurooppalaismuuntajilla, 110 V muuntajat eivät Suomessa toimisikaan.
   
 12. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  kaveri kun muutti niin meinasivat heittää roskiin kakaroitten pienoisrautatien, Made in Slovenia :lol: , prismasta ostettu. Suurin osa rojuista on vielä jossain tallessa mutta jenkkikalustolta näyttäisi.

  Oliskohan lisenssillä tehty Lima tms halpamerkki. Piko oli erinäköistä (karumpaa) .

  Jos kaikki osat löytyy niin pitäähän se kovalevynpalalle koota niin on kiva ajella junaa sillä aikaa kun rouva kattoo jotain csi:tä tms :wc: :rotfl:
   
 13. Muki

  Muki Gearhead

  Tuonne Löylymäkeen pitää kyllä päästä käymään.
   
 14. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Muistaakos +35v porukasta sen telkun lastenohjelman Minimaa. Itte olin sen verran piäni että hatara muistikuva, mutta toi kiinnostus junatouhuun kai lähti siitä ja v74 saadusta fleiscman radasta. :-?

  Jos tekis vaikka maalaamalla vähän vr-kaluston näköstä noista omista rihkamajunista :odroll:

  onkos hyvinkäällä se museon rata vielä?
   
 15. Nyt joku hörhö saa halvalla hyvää:

  - Märklin iso pakkaus -63 100e
  - Märklin perusrata -71 60e
  - Märklin veturi + pakk. -71 60e
  - Märklin sekalaisia osia -60 - -82 alk. 1e/kpl
  - Lima vaunuja pakkauksissa -75 - -78 10e/kpl
  - Märklin muuntaja -85 20e

  Kannattaa tulla pikimmiten, sillä nämä viedään käsistä tai sitten ei.
  Lisätietoja voi kysellä numerosta 050-5117192
   
 16. slant six

  slant six 3rd gear

  myytävää löytyy osoitteesta KUVABLOGI.com ja sieltä käyttäjä slantsix ja kansio myydään sekalaista. Rohkeita tarjouksia saa tehdä, myös muita hyviä lahjavinkkejä itselle tai kaverille :D
   
 17. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Mitä pidät Liman junilla hintaa...?
   
 18. Bronto

  Bronto 3rd gear

  Alpinisti

  Jos on käynyt, tai nähnyt kuvia Gotthardin solasta Sveitsissä, niin dioraaman voisi rakentaa "pystyjyrkälle" seinälle ja hyvältä näyttäisi.
   
 19. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Re: Alpinisti

  Solasta löytyi aika hyvä kuva
  Paikasta en ainakaan äkkisistään löytänyt netistä kovin hyviä kuvia,
   
 20. M

  M Gearhead

  nostetaan käsi pystyyn ja lisätään siis yksi hörhö tähänkin porukkaan. piiitkäaikainen projektisuunnitelma on yhdistää rocon kiskot, jenkkilän junakalusto ja sitten 70-luvun h0 kokoinen aurora afx autorata. rataa on kertynyt kiitettävä määrä kaikkinen hilppeineen ja jenkeistä oon hommannu mm. amtrackia ja perinteistä pacific ocean rahtikalustoa. tosiaan toi auroran rata on rekkojen (peterbilt, gmc) osalta ihan oikeaa h0 kokoa, mutta henkilöautot (60-70 luvun muskelia) on tietty isompaa, noin 1/64. tulee sitten joskus aika näyttävä paketti...
   

Kerro tästä muillekin!