Piilofarkkuun isofix?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Temppis, 18.7.2019.

Tags:
  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Siihenhän ne on alunperin tarkoitettu! Hommattiin USA farkku siinä vaiheessa 80-lukua, kun perheen koko alkoi vauhdilla kasvaa. Oli tarve kuskata ihmisten lisäksi vaunut ja rattaat ja USA-farmariin meni molemmat kasaan taitettuina sen enempiä pyöriä irti purkamatta. Kätevää.

    Lastenistuimet olivat meidän tapauksessa enempi vähempi kuormaliinoilla ja köysillä kiinteinä asennuksina. Isofixit olivat vielä keksimättä ja lastenistuimetkin monen oloisia. Pienin lisäistuin etupenkin keskellä takaperin ja isompia istuimia oli parhaimmillaan takapenkillä kolme rinnakkain.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  2. EVO X

    EVO X Gearhead

    Nikuzai, Temppis ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Juu nimenomaan tuo on ongelmana että ensinnäkään ei tahdo löytyä hyviä jakkaroita mitkä edes sais kiinni vöillä ja toisekseen kuka saatana jaksaa enää pelata vöillä kun on isofixillä kiinnittyvät telakat ja jakkarat? :)
     
  4. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    V70 Volvoon sai hyvin pakattua 5lasta, 2aikuista, viikonlopun kamat ja matkarattaat. Joutuu tosin vähän pelaamaan tetristä ja ei voi matkalaukkuihin kamoja pakata mutta mahtu kuitenkin.
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Mulla ei oo aikaa eikä intoa pelata tetristä joka vkloppu, sen saa hoitaa muut :D
     
    xarper tykkää tästä.
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    V70 mikään tilaihme ole silti, kontin suuaukko aika pyllystä varsinkin siinä ei 850 mallissa.

    Ja sisätilat ei missään volvossa ikinä ole ihmeelliset olleet jossei nyt uusin 90-sarja tee poikkeusta
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead



    Tossa mk2sessa sentäs isompi luukku kuin mk3sessa ;)
     
  8. mopperi1970

    mopperi1970 3rd gear

    Farkku volvon takakontti pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. 940 farkkuun sopii sentään muutakin kuin pari lootaa olutta.
     
    Karpov tykkää tästä.
  9. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Niin se taitaa olla merkistä riippumatta. Itellä ollu opelilta omegat mallina A&B, vectra ja insigniaa katellu, volvoista 200 700 ja 800 sarja on tuttuja. 700 sarjan (sama kun 900 sarja) on oikeesti isoja, joista eteenpäin pienenee käytettäviltä sisätiloiltaan. Sama ooppelissa, omega on vielä ihan jees, mutta vectra jo paljon pienempi, insignia vielä olemattomampi. Samasta syystä tullu kateltua käyttikseksi vähintään 6 paikkaista farkku capricea. Emännällä on foordilta galaxy, mikä on oikeesti iso, mutta se on liian uusi ja Ford, niin aiheuttaa itelle näppylöitä.
     
    Muokattu: 22.7.2019
    xarper ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  10. timuli

    timuli Gearhead

  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Litrathan markkinamiehillä vaan kasvaneet, kun lasketaan kaikki kotelot varapyörää myöden kontin tilavuuteen + unohdetaan suuaukkojen ja muotojen luoma pienuus
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  12. dr.drunkenstain

    dr.drunkenstain 1st gear

    Tuo Camaro menee ainakin itseltä yli budjetista, se on tosi että nykyään on vaikea löytää turvaistuimia mitkä saisi lantiovyöllä asentaa. Kivijalka myymälästä kysytty missä lähinnä katsottiin kummasti ja ilmoitettiin ettei sellaisia ole pitkään aikaan ollut olemassakaan.
    Mittavien etsintöjen jälkeen muija onneksi löysi muutaman vaihtoehdon mistä tilasin viime viikolla britaxin Max wayn, niin saa sitten vanilla ja impalallakin kuskailtua, tuo tosin taisi olla 10-26kglle tarkoitettu että ihan pienimmille ei sovi.
     
  13. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Juu nuo "ykköskoon" kopat mitkä saa edes kolmipistevyöllä kiinni alkaa olemaan kananhampaita, ainakin jos yhtään katsoo vielä arvosteluita ja testejä että mitkä on turvallisiakin o_O
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Maxi-cosi citi on vyö kiinnitteinen ja testivideon mukaan vielä ihan turvallinenkin, ei taittunu kaksinkerroin, niinku joku muu merkki


    Onko olemassa muuten sellaista selin reissattavaa turvaistuinta jossa ois jaloille tilaa, ettei tartte puukkosahailla istuimeen jaloille reikää?
     
  15. rizla^^

    rizla^^ 2nd gear

    Britax maxway plus on meillä ja hyvin lapsella tilaa jaloille. On toki vyökiinnitteinen ja hyväksytty myös lantiovyökiinnitykseen.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ei tossakaan näyttäis olevan istuinosa sen pidempi

    Joku minkä sais irti selkänojasta ois varmasti menestys markkinoilla



    Iso-fix ja irroitettava selkänoja, on tilaa pidemmillekkin kintuille :poff:
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Taitaa olla suunniteltu niin, että kun muksulla on sen verta pitkät kintut että yltää selkänojaan ni sit on jo sen ikänen/kokonen että joutaa matkustamaan naama menosuuntaan. Meillä kuljetaan ainaskin jo naama menosuuntaan :)
     
    Karpov tykkää tästä.
  18. DslCat

    DslCat Gearhead

    Vieläkös piilofarkku = paku, jos on ja takana kirkonpenkki pefletillä, niin kyse kait edelleen "tilapäisistuimesta tavaratilassa" 2p-lannevöineen.
    Tämän vuosituhannen alussa vielä katsuri saattoi antaa hylsyn, jos näki takapenkillä tuollaisessa lastenistuimen. Jos näin on edelleenkin, niin sen (pykälien) puolesta on ihan sama kuinka kiinnityksen ratkaisee - rakentaa isofix-yhteensopivan, muistaa vain kerran vuoteen ajella ilman o_O
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jo viime vuosituhannella AKE vai mikä se nykyinen traficom oli silloin, antoi ihan kirjallisen lausunnon siitä, että turvaistuin on turvavaruste eikä sen sijoittaminen tilapäisistuimelle ole kielletty.
    Tieto ei aina kaikkia osallisia välttämättä ole tavoittanut.

    EDIT: omakohtainen (tai siis tyttären) tarve turvaistuimen käytölle oli kyllä tämän vuosituhannen alkupuolella mutta sitä selvittelin jo muutenkin aiemmin, olikohan 1997, kun isän transitti muutettiin bussista pakuksi ja meinasivat änkyröidä turvavöistä, ettei niitä saa olla tilapäispenkeillä. No saa olla turvavyöt ja myös ne turvaistuimet.
     
    Muokattu: 23.7.2019
    Camino'79 tykkää tästä.
  20. rizla^^

    rizla^^ 2nd gear

    Tuon istuimen saa jättää irti auton selkänojasta jollon sille muksulle on jalkatilaa siinä auton selkänojan ja turvaistuimen välissä.

    Tuossa istuimessakin on tietty merkintä kuinka "irti;" se saa siitä selkänojasta olls
     
    Nikuzai tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!