Pikku dilemma keinujen kanssa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Inlinee, 15.3.2020.

  1. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mitäköhän tässä muut lähtis tavottelemahan ratkaisuksi.

    Homman nimi on se, että alun perin mun kansista höylättiin keinujen ständistä yhtä paljon pois kun guideplatet oli paksut. No, nää kyseiset Compin guideplatet ei ihan wörki, ei "ihan" satu tuo keinu venttiilin päälle..... Aisaa korjaamaan tuli Iskyn säädettävät guideplatet. Näillähän saa sen kohilleen.
    Paitti et nyt sit ottaa keinut kii studin pohjaan kun nuo Iskyt on pauttiarallaa 3x paksummat kun Compin.. :odroll:

    Vaihtoehtoja äkkiseltähän on repiä kannet vithuun, purkaa, viiä koneistamolle höylättäväks, kasata, ja toivoa et MLS-tiiviste pitää uudestaan käytettynä pitkään.
    Sit ois lash-capit ja uuet tönärit toine vaihtoehto.
    Kolmantena tulis pelkästään uuet tönärit ( .050" pidemmät, niillä pysyy geometria vielä "siedettävänä", ja keinu ei nappais studiin).
    Neljäntenä löytää erilaiset keinut minkä runko-osa olisi "matalampi".. Tai pedestal-mount keinut niin ei tarvitsisisi guide-plateja ollenkaan. Tosin taas menis todennäkösesti tässä taas tönäritkin uusiks.

    Ite taipumassa vähän tuohon kohtaan kolme, pidemmät tönärit vaa ja geometria vähän sivuun.. :odroll:
    Saatanan. Ei oikee ajatus ny kulje mitä tehä ton kaa, vastustanu jo niin vitusti, ja tämä näköjään kanssa potkii kasseille ja huolella.. :odroll:
     
  2. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Mitkä keinut sulla on, kärsiskö niistä työstää sen verran pois että mahtuu olemaan?
     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ihan compin magnumit.
    Niissä tosiaan kyllä olis varaa viistota sitä slottia vähäsen. Täysrullat taitaa olla vieläki stydimpiä rungoltaan kun nuo, vai? Kyl mä semmosetkin voin hankkia jos tarttii, mielummin kun purkaa kannet pois.
    Ne on nyt sillai et ilman preloadia skulaa, mut puol kiekkaa preloadia ja ne hirttää just siin kohin kii. Et paljost se ei o kiinni.
     
  4. Weijari

    Weijari Gearhead

    Mites studit, olisko toisen valmistajat studeissa pidempi kierre / voisko kierrettä jatkaa syvemmälle tai sitä guideplatea paikallaan pitävää osaa vähän ohentaa?
     
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Kierre siis ei lopu kesken, vaan keinu ottaa kii studiin. Arpin studit, taitaa olla pieninprofiiliset mitä on, kaartuu sinne mutterille se runko alapäästään. En välttis lähtis niitä sorvaamaan..

    Just kuvista kattelen, noinkohan pro-magnumit mahtuis pyörii.. Jostai ku sais yhen windsorin pro magnumin sovitukseen.
     
  6. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Täysrullat on muuten massiivisemmat, mutta tilavammat tosin siitä kohtaa jossa rollertipin slotti ottaa kiinni studiin. En sit ole varma mahtuisko sun tapauksessa.

    Kun se noin vähästä on kiinni, niin uskaltaisin kyllä näyttää niille magnumeille lamellilaikkaa.
     
  7. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ulkosaunan ja parin pintin voimin kävin vähän selkeyttään ajatuksia ja loiventaan vitutusta. Tilasin nyt yhen kappaleen Windsorin Pro-magnumeita ( #1632-1) etanapostilla ebaystä. 50€ riski posteineen, ei maailma kaadu siihen. Jos ei toimi, näytän laikkaa noille magnumeille. Jos toimii, myyn magnumit ja ostan täyen setin Pro-Magnumeita.

    Ilmottelen tänne sit aikanaan kuin kävi. Tönärit tuli 14 päivää, sen jälkeen Iskyn guideplatet 13 päivää, et henkee ei kannata pidätellä. 1kk jo tuhlattu aikaa mokomaan seikkailuun, ni par viikkoa tunnu missään!

    Ja vitutus tässä on jo sil tasol et jos pelkällä rahalla selvii ni hyvä on.
     
  8. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

  10. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    :( Sama vika mullakin noiden uusien kansien kanssa.Ensin suunnittelin jotain holkkiviritystä noiden helicoilattujen studireikien kanssa jotta sais nuo olemassa olevat 5/16" sopimaan.
    7/16" studit, ohjainlevyt ja jytkymmät HArlandit on jo tilauksessa jottei tarvitse kikkailla.
    Teen noista kevyemmistä miehekkään kaulaketjun sit puhdetöinä:p
     
  11. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Voin myyä sulle koskemattomat kasikannet tonnilla ni voit ruuvaa niihi sit :p
     
  12. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    No 19 päivää kesti tulla.

    Suurkiitokset @artsiracing, täysrullat mahtuu tosi hienosti.

    Vielä kun saa käden paketista niin pääsee toteamaan että windsorin keinut tosiaanki istuu Oldsin kanteen geometrian puolesta niinko jenkit väittää, ja si täys setti tilaukseen. Tämä vain siksi että ostan mielummin teräs- kuin alumiinirullakeinut, ja Oldsiin saa virallisesti vain jälkimmäisiä. Toki rahalla mitä vaan.
    Ilmeisesti en ole ongelman kaa ainut, huvikseni selailin muitten rakentamia moottoreita jenkkilässä, ja yllättävän monessa jossa oli nuo compin guideplatet, oli keinun rulla(t) yli, pahimmillaan puol rullaa venavarren ulkopuolella kuvis, ja eikun kasaan ja kovaa ajoa.. :odconfused:
    Jos tää nyt kunnol tehtynä ois vähän hellempi ohjureille..

    Ongelma oli pieni kun siitä rahalla selvii :pinup:
     
  13. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Inlinee, saisko suhun viestiyhteyden jotenkin? Lähetä vaikka mulle viesti, keinuasiaa...
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Pistin yv
     
  15. SauliK

    SauliK Gearhead

    eikö sulla ollut tilaa liikutella guideplateja sivusuunnassa niin että keinun nokka osuu venttiiliin justiin eikä melkein? mulla on kanssa compin guideplatet eikä mitään ongelmia, vaatii vaan hieman tarkkaavaisuutta asennuksessa kun kiriessä tahtoo levy aina hiukan liikahtaa
     
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ei saannu osumaan joka parissa niin että molemmat keinut ois ollu keskellä. Voin kertoa et iskyillä sitä tarkkaavaisuutta vasta tarviikin kirrates :p
     
  17. SauliK

    SauliK Gearhead

    no paska homma sitten :D kai juopolla on taas käyny tuuri

    geometria meikällä menis niin että just ku keinu pohjaa studiin niin rulla rullailee venan nokassa aivan keskellä, korjasin hieman pidemmällä työntötangolla niin keinu nousi studista irti ja samalla rulla liikahti hieman imukanavan puolelle
    mulla on siis kans nuo compin magnum keinut

    tästä topikista vasta tajusin että mikä idea on höylätä niitä kansia guideplaten alta :D
     
    Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!