PIKKUjako vanteet/vanteita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja El kamina, 1.8.2007.

  1. El kamina

    El kamina 3rd gear

    http://annonces.planete.qc.ca/search/de ... ?a=5720231
    aikas komeet kromisena 8)

    - Mitäs/minkälaisia vanteita löytyy nykyään (uutena) pikkujaolla 5x4?
    - Minkälaisia/kokoisia on ollut ''joskus'' tarjolla?
    - entäs tehtaan valikoima (koko...)?
    - onko joku/jotkut kokeillut 5x100jaon vanteita??
    - mikäs on pikkujako moparien keskireikä mm??

    :pinup:
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Unohda ainakin nuo 5x100 jakoiset.... ellet vaihda napoihin m12x1,5 pinnapultteja ja hommaa epäkeskomuttereita SEKÄ soviterenkaita.
    ET-ongelma jää silti jäljelle...
     
  3. Rokster

    Rokster 1st gear

    Niin, tosiaan... Onko noita pikkujako vanteita millään valmistajalla? Kovasti olen yrittäny etsiä mutta kun ei löydy niin ei löydy...
     
  4. 4Wheeler

    4Wheeler 3rd gear

    5X4 jaolla racempaa perinteistä sileää umpinaista löytyy eri kokoisena centerlineltä. Alkuperäisen näköistä rally wheelsiä löytyy usealtakin valmistajalta usealla eri koko vaihtoehdolla esimerkiksi Wheel Vintiquesilta. Kannattaa tsekata hakutoiminnolla, aihetta on käsitelty ennemminkin.
     
  5. coronet67

    coronet67 Gearhead

    Nii... se nyt on millasta haluaa. itellä on chrysler voyager peltivanteet 6x15 tuumaa '67 valiantissa. Sorvarilla käytin joka käänsi keskiön ja hitsas vanteet 0 offset:iin. muutti venttilipaikan yms. jako niissä on 5x100mm ja ihan hyvin menee kiinni ja istuu akseleille. Jos pilkkua nussitaan niin mutterin kartio ei ihan pohjaa sisäreunaltaan vanteen kartioon. Jaoissa on eroo 1,2mm !!!!!!!!!!!!!!. Itte oon ainakin ollu tyytyväinen. vanteet tuo hienosti ulospäin täyttäen pyörän aukon ja pystyy käyttään helposti (halvalla) saatavia 15" renkaita
     
  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    No nussitaan pilkkua, vaikka milli ei tunnu puntissa lainkaan, pulttijaoissa jonkin verran ja tilillä enemmän :rotfl: :rotfl: :rotfl:

    Ero on kylläkin 1,6mm ja se mutterikartio ei kohtaa vanteen kartiota juuri lainkaan, on pistemäinen kosketus. Tuolla systeemillä saa mutterit ja vanteen kartiotkin tuhottua helposti, isommista jutuista puhumattakaan. Homman älykkyys on mielestäni samaa tasoa, kuin laittaisi puolentuuman jenkaan 12mm pulttia... mutta en jaksa jauhaa enempää, ei kaikki kuitenkaan ymmärrä
     
  7. blackhearted

    blackhearted 1st gear

    tuota.voyagerin pulttijakohan on toi 4,5".taitaa olla ne vanteet jostain muusta,kuin voyagerista :eek: (itellä tarkotus tehdä em laitteen vanteista,16" omaan -67 valianttiin.ellei sitte caliberin 17" vanteita satu sopivasti vastaan)

    esim neon,pt,sebring jne on tolla 5/100 jaolla.
     
  8. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Laatikkokoriset sekä osa Kanadassa kasatuista uudempikorisista on 5x100 jaolla ja 57,1 keskireiällä
     
  9. blackhearted

    blackhearted 1st gear

    selkee homma?.mut KAIKKI "virallisesti" maahantuodut,on tolla 4,5 jaolla(aina siittä transiittimallista lähtien).uimamaisterit sitte on eriasia,mut ne"pikkujakoiset" on kaikki ollu 14" vanteilla.ainakin mitä meillä töissä on käynyt.
     
  10. 69

    69 Gearhead

    saako moparin 5x4 pikkujaolla peltivanteita mistään? olis tossa uudet dodgen pillerikapselit ja niihin leveet peltivanteet olis makeet!
     
  11. 69

    69 Gearhead

    ei taida olla, kun rallye wheelseja ja centerlinee :cry:
     

Kerro tästä muillekin!