Plymouth Belvedere 2D HT 1958

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja DD6, 5.1.2018.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Osakaasuajossa taloudellinen seos on todennäköisesti laihempi kuin stokiometrinen. Väliä sillä seoksella alkaa olla vasta täyskuormalla, jossa esiintyy kaikenmoista nakuttamista ja hidasta palamista venttiilien surmaksi, jos käy kovin laihalla.

  Sit kun toimii, laitat sen seosmittarin pois. Se on huonoa ohjelmaa koko ajan katseltavaksi.
   
  JYR tykkää tästä.
 2. DD6

  DD6 Gearhead

  Päivitystä/päivittelyä.
  Onhan tällä ajettukin taas, aina Lahden Classic Motorshowhun ja takaisin.
  Lähtöpäivää edeltävänä iltana tuntui ruutuun hieroessa veto ikäänkuin nuupahtavan ja vaati vähän enemmän kaasua liikkuakseen, mutta en ajatellut asiaa sen enempiä.
  Lähtöpäivänä ei ongelmia, matka taittui mukavasti erilaisten resonointien kanssa (hanskalokeron yläpuolen kromilista huonosti kiinni) ja tuulen suhistessa uusien tiivisteiden raoista. Liikennevaloihin hidastaessa, tai niistä kiihdyttäessä, ei meinannut laittaa vaihdetta päälle ja 1-2 -vaihto oli viipyilevä.
  Taas jäähdyttyään OK, mutta pian jatkui totutusti. Hallilta vähän lisää ölppää ja vana seurasi turbiinin kaulalta. Järkevä olisi jättänyt auton tallille, mutta minähän tietysti ajoin kotiin asti parkkihallin suojiin.
  Seuraavana päivänä ei sitten löytynytkään sitä pakkia. Pyytämään naapuria siirtämään autoaan edestä ja eteenpäinhän tuo suostui menemään, ja hallin pihalla löyty pakkikin.
  Laatikko irti ja Oikealle Tekijälle (TM) työn alle. Minähän tuon olin rempannut, mutta jotain oli jäänyt silti vaihtamatta.
  Etuöljypumpun holkki oli alkanut pyöriä akselin mukana ja pronssimuhjua etupumppu täynnä, aika tuuri, ettei ollut aiheuttanut totaalituhoa. En muista, oliko tuo jokin niistä holkeista, jonka vaihdoin, vai joka jäi vaihtamatta.
  Ebay ja muut lähteet auki, uutta osaa alkoi tulla Tullin täydeltä. Tässä vaiheessa taas kirosin sitä, miksi en alkanut heti alussa rakentamaan 3-lovista TorqueFliteä, vaan "tyydyin" 2-loviseen PowerFliteen.
  Joten nyt odotellaan, että Oikea Tekijä (TM) tekee asian het kerralla oikein ja auto saattaa olla liikenteessä taas piakkoin.
  Jos jotain positiivista tästä hakee, niin harmittelin laiskuuttani jättää tulipelti maalaamatta tekniikan ollessa irti. Nythän tässä ehtii senkin hoitamaan...
   
  sleepercooler, Gary Grand, Isamu ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. DD6

  DD6 Gearhead

  Tietenkin tulee välillä eteen näitä deus ex machina -tilanteita, kuten esim. master kit sattuikin olemaan Powerglideen (valurauta, -50-52) eikä haluamaani -56-61 PowerFliteen. Tietenkään ei tullut mieleen minulla tai Oikealla Tekijällä (TM) tuota tarkistaa ennen paketin avaamista, joten oppirahapurkkiin solahti taas muutama satku. Taidanpa työntää masterin myyntiin tuonne palstalle.
  Aina jotain.
  Aina.
   
  isalmela tykkää tästä.
 4. DD6

  DD6 Gearhead

  Fatsco sai lähetettyä PowerFliten korjaussarjan kohtuullisen nopeasti, odotellessa oli hyvä hoitaa alta pois pari vaivannutta asiaa.

  Tulipelti ja siinä kiinni olleet romut jäivät jarrutehostinta lukuunottamatta kunnostamatta. Nyt oli kerrankin tilaa ja aikaa, joten irrotin kaiken mitä irti lähti.
  [​IMG]

  Pienemmän ja vähän isomman työn jälkeen maailma oli taas hetken aikaa parempi paikka:
  [​IMG]

  Lämmityslaitteen kenno ja hana kävivät painetestissä. Kenno vuotaa, joten joutuu työn alle. Kennomateriaalin saatavuus on huonohkoa ja sopivaa joutuu odottelemaan muutama viikko. Jätin siis kennon toistaiseksi pois ja puhdistin kotelon.

  [​IMG]

  Konetila näyttää taas pikkuisen siistimmältä.

  [​IMG]

  Konepellin saranoille ja jousille myös vähän maalia. Jousissa tuskin maali pysyy, mutta onpa hetken aikaa nättinä.

  [​IMG]

  Niin, se laatikko. Vielä kun ehtisi asentaa paikalleen. Epäilen, että Forssa Pick Nick 2022 jää välistä.

  [​IMG]

  Yksi aika kovastikin vaivannut seikka autossa oli edellisen omistajan sinne lusikoiman 383+727-combon takia silvottu poikkipalkki. Ilmeisesti oli helpompaa leikata ja liimata peltiä kuin etsiä sopivaa öljypohjaa. Lopputulos sitten oli katsastusinsinööreille kulmakarvan nostoja aiheuttavaa... mutta joka kerta leima tuli.

  [​IMG]

  Työtä sai tehdä, mutta nyt palkki on originaalimitoissaan ja kunnollinen. Kuvaussuunta on syylärin tukiraudan alta taaksepäin.
  [​IMG]

  "Pinohiiri"-topicissa olikin keskustelua levyjarrumuutoksesta. Se tapahtunee talvella. Nyt kun pääsisi ajelemaan.
   
  juko7, esmi, Isamu ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Palkista päätellen, joku on yrittänyt tehdä Christine -tappaja-autoa.:mad:
   
  juko7 tykkää tästä.
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jos tilaa on, niin voisihan tuon yrittää "entisöidä".
   
 7. DD6

  DD6 Gearhead

  Palkki on entrattu nyt alkuperäisille mitoilleen. Jäykkyys lienee parempi kuin originaalin.
   
  Seevu ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
 8. kingsway

  kingsway Gearhead

  Nyt kun tuo 383+727 tekniikka on mulla niin lätkäisin siihen Milodonin center sump pohjan. Ei tarvinnu jyrsiä etupalkkia, joskin aika tarkkaahan se oli.
  Jossain vaiheessa yritin haeskella alkuperästä pohjaa ja Ebaystahan sellanen löyty. 750 tollaria ilman pickupia... Noh, Milodon on varmaan parempi kuin ylihinnoteltu 60 vee pelti.
   
  Muokattu: 5.8.2022 klo 21:45
  DD6 tykkää tästä.
 9. DD6

  DD6 Gearhead

  Tuo on kyllä helkutin hyvä.

  Mikkään ei mee kohtuuella/on tämä saatana työmaa -split.

  Sain hommattua sen ilmajäähdytteisen turbiinikotelon aiemmin. Olin sitten yhdistämässä lootaa moottoriin, kun huomasin, että startin kiinnityspiste näyttää vähän oudolta. Tässähän on selkeästi 2-pulttisen startin paikka, mutta korvaväli on todella iso. Soitto varastointipaikkaan, toinen startti löytyisi, joten suunnittelemaan reissua aamuksi sinne. OK, ei ongelmia, voidaan edetä. Lootan ja moottorin vihkimisen kohdalla homma konkretisoitui: pulttijako ei jotenkin täsmää. Ensimmäinen ajatus oli, että tuli Hemin koppa, eikä 318-moottorin. Turbiinikin tuli liikaa ulos. Sitten katsoin mittoja, homma alkoi selvitä. Tuossa kopassa on erillinen adapterilevy kopan ja moottorin väliin, ja siinä levyssä on startin kiinnitys. Tätä en taaskaan tajunnut, kun vanhassa vesijäähyn kopassa levy on yhdysrakenteinen. Uusi soitto, adapteria ei ole. Ruotsifirma, josta tilasin kopan aiemmin kyllä lähettäisi levyn ehkä parissa viikossa. Tässä vaiheessa alkoi vähän järki himmetä, mutta taistelusuunnitelma löytyi.

  Päätin jatkaa suomalais-ugrilaisella metsäasentajan vankkumattomalla asenteella ja käyttää sitä, mitä jo löytyy. Päätin rohkeasti leikata vanhaan vesijäähyn koppaan 3 ilmareikää jäähdytyksen parantamiseksi samaan tyyliin, kuin ilmajäähyn kopassa jo on.
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
  Seuraavana sitten tapaus turbiini. Entistä olin joutunut vähän pahoinpitelemään, koska vesijäähyn koppa on matalampi kuin ilmajäähyn, joten turbiinin siivet ulkopinnalla ottavat kiinni koppaan -> lyhensin siipiä vähän ja heikensin jäähdytystehoa. Vanha oli täynnä messinkimuhjua, mutta siivet jo valmiiksi lyhennetty ja turbiinin kaula paremmassa kunnossa kuin saamassani varaturbiinissa + toinen vaatisi siipihommaa. Päätin sitten putsata vanhan.

  4 litraa liuotinpesuainetta, 5 erillistä pesua ja huuhtelua, lopuksi 3 huuhtelua 1,5 litralla vaihteistoöljyä, jokainen vaihe pyöritellen sisäosia, jotta pesu ulottuisi jokaiseen paikkaan. Sitten loppui ryönän tulo. Turbiinin hyvä puoli on sen kaksi erillistä tyhjennysproppua. Turbiini kiinni lootaan kopan kanssa ja yhdistämään moottoriin. Paitsi että ei mene kiinni, koko ajan jää rakoa moottoriin. Tajusin, että lootamaakari teki saman virheen mitä minä ensimmäisellä kerralla. Etuöljypumpun hammaspyörässä on syvennys, johon lootan ja turbiinin välinen holkki tulee. Hammaspyörä väärin päin -> turbiini jää liian kauas. Ohjekirja ei ole tässä kohtaa kovin selkeä, asia pitää vain "tietää".

  Eli rempattua laatikkoa purkamaan. Etupumppu irtoaa muutamalla pitkällä ruuvilla ja kumipäävasaralla naputtelemalla. Lootan kyljestä pitää irrottaa pari venttiiliä ja laittaa paikalleen operaation jälkeen.

  [​IMG]
  [​IMG]
  Hammaspyörän kääntö, kaikki takaisin kiinni, loota kiinni moottoriin. Nosto-operaatio ja Jumaltekniikka on paikallaan.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Onneksi uusitun etupalkin takapinta on tarpeeksi kaukana öljypohjasta, joten ei tarvinnut alkaa tekemään rekkiliikkeitä sen takia.
  [​IMG]

  Tällä tavalla saa vietettyä rentouttavan sunnuntaipäivän poissa sohvalta.
  Ja kyllä: do your homework. Nyt kun bellhousing-kuvia hakee, adapterilevy näkyy mukana joka toisessa kuvassa. Keväämmällä ei.
   
  Kustom STW, isalmela, Ilel83 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!