Plymouth Duster -71

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja JuTi-racing, 4.1.2014.

  1. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Se oes taas uuden projektitopikin paikka.

    Tämmöisestä tällä kertaa olisi kysymys.

    [​IMG]

    Tuossa auto mulla 2007, jolloin se ostin kuhmosta. Ihan ostokunnosa toi ei tossa kuvassa ole, mutta melekein. Auto oli aika kiikku vaikka ihan ok kuntoisen näköinen noin päällepäin olikin. Kolinaa, räminää, vuotoja, huonosti pelaava kone, jne, jne. Eli normishittiä vasta hankitulle autolle.

    No. paikkojen ehostelua, moottorin-, laatiko- ja perän rempat ja sitten tulikin päästeltyä vuoteen -09 asti.

    Tässä muutamat muut kuvat tältä ajalta.

    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]

    Sitten kori alkoi esitellä sieltä täältä pikku kuplia ja aattelin, että pitäsköhän toi sitten maalata ja samalla levittää pyöräkotelot, että sais mukavammat renkaat taakse.

    Ei muuta kuin hommiin ja siitä seuras tän näköistä jälkeä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Sitten aikoi selkäoireilut -> kivut -> ei paljon remontit napaa -> selkäleikkaus -> kuntoutus -> muutto haukiputaalta utajärvelle -> Mullet Shaker Coronetin heräteostos ja projektointi -> ja näin näppärästi ollaan tultu vuoteen 2014 ja dusterin projektia jatketaan.
     
  2. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Sitten vuoteen 2014 ja missä mennään? No kun sain ton Coronetin valmiiksi aattelin vetästä happea ihan koko talven, mutta ei malta.

    Mitään isoja tallissa ei voi tehdä, kun Coronettikin on siellä, mutta jotain pientä pintojen silittelyä kuitenkin.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Mikäkö tästä sitten tulee isona? Ei mitään hajua. Jotakin. No ainakin ne leveät renkaat taakse pittää saaha, ja isolohko, ja bloweri, tai turbot, eiku.... No katotaan nyt mitä tulee ja lähinnä mitä lompakko sanoo. Tod.näk vaihtoehto ois stroukata toi nurkassa lojuva pikkulohko.
     
  3. hevimies

    hevimies Gearhead

    Tämäkin projektointi tullaan varmasti katsomaan tarkkaan, kun se mullet shakkerikin oli sen verta kivaa kasottavaa.
    Kuinka huonossa hapessa kylkien aluset olivat vielä kuvien otonkin ulkopuolella?
     
  4. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Kyljet ja pyöränkaaret oli joskus kunnostettu hitsailemalla pieniä palasia ja ratsupaikan tapaisia, joten aattelin vaihtaa koko kyljet. Sitten oli vielä edellisten projektoijien jäljiltä hiekkapuhallushiekat koteloissa, niin nehän + vesi ja kosteus on tosiaan hyvä yhdistelmä. Nää lauseet ei toki tarkoita sitä, että mollaisin edellisiä asentajia ja maalareita, samallaista tuhertamista tää on itelläkin.

    Nyt kun kattelen tota työn jälkeä mitä silloin tein, niin jotain olisi voinut tehdä erillälailla ja vähän huolellisemmin. No sitä täydellisyyttä tavoittelemalla nämä tuppaa jäämään tekemättä. Onneksi on keksitty pakkeli, tuo ystämämme.

    Pyöräkotelot on tehty niin, että niissä ei ole enää sitä "mopar-pahkaa" siinä ulkoreunalla, joten nyt voi renkaat tuoda ihan kylkiin kiinni ja silti tehdä matalan tuosta.
     
  5. Herje

    Herje Double Gearhead

    Mitäs tälle projektille kuuluu?
     
  6. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Kittipölyn nieleskely ja hitsikäryjen nuuhkimista. En oo muistanut ottaa kameraa koskaan talliin ja se kun on niinkin kaukana, kuin noin 10m päässä, niin eihän sitä jaksa asiasta tähen hakea.

    Ei oo hirveesti vielä jaksanut pitää tahtia tän kanssa yllä, kun tämän kesä tavoite on vain saada koppa kuosiin ja väri niskaan + takas rullaavaksi. Eli näyttää hyvin pitkälle samalta kuin ennenkin. Kopasta on vaan akselit nyt raapastu irti.

    Pittee päivitellä kesämmällä ahkerammin tännekkin, kun silleen enempi näkyvää alkaa saada aikaan.
     
  7. Herje

    Herje Double Gearhead

    Hienoa. Pysyykö väri samana vai vaihtuuko sekin samassa rytäkässä?
     
  8. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Vaihtuu väri. En vaan tiedä mihin. Värivaihtoehdot vaihtuu mielessä päivittäin. Musta + matta mustan yhdistelmä, joku likaisen (kellertävän) valkoinen, keltainen, sininen, punainen jne... ja kaikki noiden varaatiot metallin hohtona ja ilman. Ehkä en kuitenkaan mitään ns. modernia väriä halua, vaan sellainen auton aikakauteen sopiva

    No kait tohon jonkun värin sitten keksii.
     
  9. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Moparin limevihreä... 8)
     
  10. LPV

    LPV 3rd gear

    X2 !!!
    Ehkä magein väri Moparilla ikinä!!! :rotfl:

    Osta tie, mitäs on kesän aikana tapahtunut tälle?
    Toivottavasti ei yhtä vähän kuin mulla, ei ole ulkorakennuksen väsäämiseltä ehtinyt edes ajaa... :odroll: - Seisonnassa...
    No, ehkä ensi talvena sitten, kun nyt saa talliin tilaa!
    Tallissa olevat romut siirtyy ulkorakennukseen.
     
  11. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Edistyy, ihan tautisen hitaasti..

    Ei oo oikein napannut + joutanut tekemään. Isäukon yllättävä pois nukkuminen muutti kesäloman suunnitelmat ja aikalailla kesä sitten mennytkin äitiä autellessa toisella paikkakunnalla.

    Jotakin kuitenkin saatu tehtyäkin.

    Kopassa ois vielä ns. "viikonlopuksi" paklaamista ja toiseksi viikonlopuksi hitsaamista, sitten vois ruveta suihkimaan jotain väriä päälle. Jonkun verran Fillereitä on jo suihkittu.

    Jousien siirtosarjat ollut tulossa jo viikko tolkulla ja kunhan ne saapuu saa hitsailut vietyä loppuun. Ai niin tankkikin pitäs tilata, jotta peräkontin pohjan systeemit vois muotoilla kans lopullisesti.

    Konetta on myös alettu hahmottelemaan. Eli tosta nurkassa lojuvasta pikkulohkosta tulee. 4" scat jo tulossa maailmalta ja h-veivitkin postin kyydissä. Muita kilkkeitä hommaillaan kans tässä pikkuhiljaa, kunhan vaan keksin millaisen tosta motista sitten loppupelissä haluan.

    Yritän nyt ryhdsistäytyä ja napsia kuvia viikonlopun aikana.

    Niin joo, väri on vielä totaalisen hämärän peitossa. Lime on jees, mutta jos tänäpäivä menisin maalikauppaan niin no thanks. Huomennahan tilanne voikin olla sitten ihan eri. :lol:
     
  12. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Osanotot isäsi poisnukkumisesta.

    Ja toinen hieno värihän moparilta ois plum crazy...
     
  13. LPV

    LPV 3rd gear

    Osanotot myös minulta.
    Ikäviä tapahtumia jotka vie mehut ja sekoittaa rytmin ja suunnitelmat.
    Elämä on sellainen.
     
  14. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Kiitokset osanotoista. Kieltämättä tälläiset jutut muuttaa vähän suhtautumista moniin asioihin.

    Itelle näiden autojen värkkääminen on vähän niinkuin terapeuttista hommaa. Niinkään niin hoppu saada näitä valmiiksi, vaan nautin joka hetkestä mitä tallissa vietän. Muista edes milloin viimeksi olisin edes isommin kiroillut näiden harrastevehkeiden takia. Joskus nuorempana tuki tuskailtua, hätäiltyä ja "riehuttua", mut jossain välissä hokasin, että perhana näiden takia nyt yöunia kannata menettää.

    Mut takas asiaan. Muutaman kuvan nappasin tänään ja vähänsenhän vaiheessahan toi on.

    Voihan väri. Plum on tosi nätti, varsinkin mustalle pohjalle maalattuna. Jotenkin hailakamman näköinen jos vedetty vaalealle pohjalle. Nuorempi poika (4v.) yrittää taivutella samaa väriä kuin coronetissa oli/on, mutta ei oikein maistu taas samalla värillä tuhertaa.

    Pikkusen on vielä hakusessa tyyli jollaiseksi auton haluan. Eli tuleeko vähän modernimpi vai sellainen orkistyylisempi, joten sekin vaikuttaa vähän millä värillä tän tunaroin.

    No kyllä se siitä.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    DAT ASS

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tommoisen sitten laittelen 7 1/4 rimpulan tilalle.
     
  16. hevimies

    hevimies Gearhead

    Hyvältä näyttää edistyminen. :)
     
  17. LPV

    LPV 3rd gear

    8.3/4" ihan itte? Hyvä perä kovaankin käyttöön.

    Väristä vielä, ethän tuota metalliharmaata jätä väriksi?
    Mielestäni Dusteriin sopii joku pirteä räiskyvä väri, vaikka musta!
    Tulee muodot hienosti esiin! :D
     
  18. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    8.3/4":han se. Tosin b-bodyn levyisenä, mutta nyt alkaa hahmottua millaista tyyliä tohon autoon haen ja toi leveempi perä käy siihen mainiosti. Joutuu vanteissa olemaan iso BS, mutta sole mikhään..

    Juu ei tota vanhaa väriä enää. En ole tykännyt siitä oikeastaan koskaan.

    Ja eeeeihän mulla riitä ranteet (ja kärsivällisyys) mustaan vaadittaviin pohjiin :rotfl: . Tai no korkeintaan mattamustan pohjiin.

    Nyt alkaa värikin olla mielessä, mutta en vielä siitä huutele, kun kuitenkin mieli vielä muuttuu. Mut pistetään sitten lisää kuvia kun jotain viisasta saadaan taas aikaiseksi.
     
  19. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Jousien siirtosarjat (US Car Tool) hepattu paikoilleen ja akselin sovitusta. Perää pitää vielä siirtää 2,5mm kuskin puolelle päin, niin sit on just.

    Oli alkuperäinen apukuskin puolen lehden etukorvakko noin 10mm edempänä kuin kuskinpuoli ja tämä aiheutti sen yhden päivän pään raapimista ja mittailusession, ennen kuin hokasin miksi en saanut mittoja millään sattumaan. Ilme oli yhden päivän tämmöinen auton alla :eek:

    Nyt on on rattaat keskellä pyörän aukkoja ja mitat etunapoihinkin on samat. Suurin piirtein :odroll:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  20. JuTi-racing

    JuTi-racing Gearhead

    Hitaasti. Niin ihanan hitaasti


    Tehostettu levyjarrusatsi eteen ois kuitenkin jo hankittu.


    [​IMG]

    Konehuoneen aattelin, että riittää vain pikku hionnat ja sitten maalia. No ei. Hitsuuhommiksi meni kun pakkeleiden alta ei löytynytkään peltiä. :soosoo:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kontinpohja olis jo silleensä maaleja yms. tököttejä vaille valmis.

    [​IMG]

    Sitten koppaan on oviakin soviteltu, että istuisivat edes jotenkin. Sika väljiin saranoihin laitettu uudet holkit ja tapit. Nyut ei enää lekkase sitä 5cm:ä ovet.

    [​IMG]

    Vielä saap hankailla ja hitsailla ennen kuin maalia tartee haistella. Ne oiskin jo hommattu, mutta paljastetaan väri sitten, kun sitä on pinnassa.
     

Kerro tästä muillekin!