Pohditaan yhdessä pikkuongelmia

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Vermilion, 24.1.2018.

 1. T5

  T5 Gearhead

  [​IMG]
  Saako näitä Suomesta? Ja jos saa, niin millä nimellä?
   
 2. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Mikä toi on?
   
 3. fenix

  fenix 2nd gear

 4. J.J

  J.J 3rd gear

 5. T5

  T5 Gearhead

  Kiitos! Motonetin setti oli vähän liian iso mun tarpeisiin, mutta US-Partsilta lähti tilaukseen.
   
 6. Temppis

  Temppis 2nd gear

  En nyt tähän hätään löytänyt parempaa ketjua,koska sen 80-lätkän saa repiä pois capricen perseestä?
   
 7. Jarzas

  Jarzas 1st gear

  passerby tykkää tästä.
 8. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Jos yli 3500kg matkailuautolla saa 1.6.2020 ajaa 100km/h varustettuna ABS jarruilla ja tarpeeksi ison nopeusluokan renkailla, niin miksei myös noilla 2500 alustaisilla jenkki pickupeilla?
   
 9. ihka

  ihka 2nd gear

  ^kun ne ei matkailuautoja.
  Saako vanhoilla alta 3500kg matkailuautoilla ilman ABSiä päästellä motarilla 120km/h jos tien rajoitus sallii sen?
  Hullua jos näin. Kolarit tulee lisääntymään kun kaikilla vanhoilla vessoilla saa ajella 120km/h vaikka ajo-ominaisuudet purjeveneen tasoa.

  Nimimerkillä vanhan 1989 vessan omistaja.
   
  Inlinee, isalmela ja rane58 tykkäävät tästä.
 10. rane58

  rane58 Gearhead

  Täytynee toivoa että kuskeilla olisi edes hitunen itsesuojeluvaistoa....? o_O
   
  ihka tykkää tästä.
 11. toyopet

  toyopet Gearhead

  Kulkeeko ne niin kovaa?
   
  ihka tykkää tästä.
 12. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Välkympi kaveri varmaan löytää nopeuden millä se auto pysyy vielä tiellä. Ei kaikkien tielläliikkujien kulkua tarvi sen takia rajottaa että joku paku lähtee lentoon +80 nopeuksissa. :)
   
  LPV tykkää tästä.
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Emmä ainakaan jaksa poleksia mun 1988 avolavaa 120kmh vauhtiin kuin korkeintaan ohituksissa. Bensankulutus nousee ja meteli. Eli ajakaa ohi, jos perässä olette.
   
  isalmela tykkää tästä.
 14. JoRkKiS

  JoRkKiS Gearhead

  En tykkää.
  Minusta olisi nuo kevyt peräkärryt voitu jättää tämän ulkopuolelle...
  Aikaisemmin jossain määrin edes hieman hillinnyt kun ei ole "saanut" painaa rekoista ohi hullunkiilto silmissään kesäiltaa mökille viettämään.
  Tottahan paljon on myös ollut sitä, että ajaa mittarinopeutta ja vähän alle ja ihmettelee miten se rekka siellä takana pysyy...

  Mielestäni rajoituksella niin väliä ole sujuvuuteen vaan se, että kaikissa autoissa mittarit näyttäisivät oikein jo tehtaalta tullessaan. Sitä en ole koskaan ymmärtänytkään miksi näin ei todellisuudessa ole ja kaikki vehkeet mitkä jotakuinkin itsellä pitänyt kutinsa ovat olleet amerikkalaisvalmisteita eri vuosikymmeniltä. Onko joku tuotevastuu tms. Mikä siellä velvoittaa ? o_O
   
 15. ihka

  ihka 2nd gear

  Mitä enemmän mittarivirhettä sitä enemmän myös matkamittari kusettaa?
  Auton kulutuslukemia saadaan laskettua samalla mittarivirheen verran kun kukaan ei älyä laskennoissaan tuota.
   
 16. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Ei välttämättä, mun prätkän nopeusmittari näytti 10 km/h liian vähän mutta matkamittari näytti melko tarkkaan samoja lukemia kun esim gps. Rautaperseajossakaan ei tullut juuri eroa laskettuun matkaan. Tää oli kyllä vaijerivetonen mittari, en tiedä voiko sähköisessä versiossa tulla eroja matkan ja nopeuden mittaamisessa....
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. T5

  T5 Gearhead

  Pitäisi auto hakea kotia. Mutta mistään en ole oikein saanut tietoa siitä, että kun ajan auton trailerille, lasketaanko siihen sen hinattavan auton omamassa vai kokonaismassa? Järjellä mietittynä omamassa vaikuttaisi siihen, koska eihän siellä hinattavassa autossa saa olla mitään lastia?
   
 18. Rusty

  Rusty Gearhead

  Juu ei tarvii välittää trailerilla olevan auton kokonaispainosta.
   
 19. fmila

  fmila Gearhead

  Oikeesti se todellinen paino on se minkä mukaan mennään. Jos viranomainen sattuu laillisuutta epäilemään, saattaa hän suuressa viisaudessaan käyttää "hinattavan" auton kokonaispainoa (näin käynyt muillekin ja mulle meinas...) kun ei sitä todellista helpolla ole saatavilla, jos rekisteriote saatavilla tai hinattavassa kilvet kiinni. Meillä meni kinaamiseksi, joten jäätiin sitten penkalle pariksi tunniksi odottamaan vaakoja. Kun meinas tulla kuljettajalle isompikin sakko, painot tuolla huonolla "matikalla" olis ylittänyt kortin, vetoauton ja trailerin maksimit.

  Mutta rima jäi "väpättämään", vaaka-auton tirehtööri sanoi heti meidät pysäyttäneelle virkainnolle; "et täähän on just eikä melkein laillinen, mitä sä täällä ihmisiä kiusaat, mee jatkaan hommias sinne konttoriis, minne kuulutkin". Ei se meinannut ees punnita kärryä aluks, mutta kun toinen vaahtos hulluna niin viimein suostui. Jäätiin muistaakseni 40 kg alle, sekä kärryn, että veturin maksimeista.

  Sen jälkeen on ollut vedettäessä ainakin takakilpi veks tai peitetty vedettävästä, jos yhtään lähellä painot maksimeja.

  t. AM
   
 20. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Mikähän mahtaakaan olla suomenkieliseltä nimeltään crush washer, eli tässä tapauksessa tarkoitan semmoista litistettävää kupariprikkaa mitä esimerkiksi käytetään modernimpien Hiluxien voimansiirron öljypropuissa? Pitäis ettiä jotain tyyliin 10-12 millisiä renkuloita tai kokonainen lajitelma vastaavia, kun tavalliset lätyskä kupariprikat ei tunnu pitävän tommosessa Dodgen jarrusatulan noppa-banjopultti sovitteessa.
   

Kerro tästä muillekin!