Pohjolassa vanhaankin harrasteautoon kasko!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ventura389, 20.4.2006.

  1. Ventura389

    Ventura389 1st gear

    Kävinpä tänään tarkistamassa perheen autokaluston vakuutusturvaa Pohjolassa. Ja kah... kannatti!

    -64 Valianttiin saakin nyt osakaskon (oikeusturva, hirvi-, palo-, varkaus- & ilkivaltavakuutus), yhteensä 90e/vuosi :eek:
    -94 käyttölava chevyn vakuutusmaksu putosi 170euroa/v ja vakuutusturva parani.
    -97 käyttöLuminan vakuutusmaksu putosi 350e/v ja vakuutusturva pysyi ennallaan.
    -mp:n vakuutusta ei muutettu, koska vanhan vakuutuksen voi pitää seisomassa ( ei maksua, uutta ei voi seisottaa (Kun Pohjolassa "ei seiso"))

    Pohjolan vakuutustuotteet on muuttunut ja se toi etua meidän huusholliin. Ja mm. tuohon harrastepeliin ei enää ole saanut mitään kaskoa, vaan nytpä saa. Jotta kannattaa noita tosiaan tarkistella :wink:

    Muoks: Vakuutusyhtiöhän ei oma-aloitteisesti niitä halvemmiksi muuta, vaan itse täytyy käydä kysymässä taikka pyytää puhelimitse tarjous.
     
  2. vpoint

    vpoint Gearhead

    Pohjola Yhtiöt on perseestä ja syvältä. Toivottavasti et joudu koskaan hakemaan korvauksia sieltä.
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kysäsitkö yhtään minkä arvoseks sit arvostavat ton harrasteauton jos jotain käy? Siinä kun voi helposti käydä niin että sit kun pitäis korvata jotain niin alkaa se kinaaminen auton arvosta. Ite ollaan ajateltu jotta arvioittais pikupin kun se nyt vihdoin ja taas kerran valmistuu ja ottais sit sen mukaisesti siihen jonninmoisen palo- ja varkausvakuutuksen. Toi arvioittaminen sen takia ettei ne sit jos vahinko mahdollisesti sattuis alkais arvostaa sitä vaan vanhana tavallisena pikuppina ja tekemään päätöksiä sen perusteella.
     
  4. Ck

    Ck Gearhead

    Mulla on ihan IFissä tuo osakasko. Autona 70 duster.
    Hirvi/palo/varkaus = n.55e/vuosi
    Ilkivalta + n.35e/vuosi.

    Ei muuten varmaan olis ollu mutta kun soittelin syksyllä autoa seisontaan niin kysyivät: "Olisitkos halunnu tähän osakaskoa kun sulla ei vielä tässä ollu muuta kun liikennevakuutus?"

    Jossain yhtiöissä vissiin tulevat tarkastamaan että on toimivat lukot, mulla usko ihan puhelimitse.

    Ainiin, ja omavastuu muistaakseni ilkivaltaturvassa 150e.
     
  5. testaaja

    testaaja Gearhead

    Mites CK sait iffilta kaskon, kun itte kyselin vanhaan autoon kaskoa olis pitany olla museokatsastettu joten otin vakuutukset tuolta sohjolasta kun tbirdin liikennevakuutus on siella 400 euroa halvempi ja sain sen kaskon.

    Ja samalla kayttiksenkin vakuutukset halpeni melkein 100 euroa.

    Kallista no on! :eek: ainakin iffilla.
     
  6. lucky13

    lucky13 1st gear

    Sama kommentti If:stä,kuin vpointilla ylhäällä Pohjolasta... :mad:
     
  7. testaaja

    testaaja Gearhead

    tuplat prkle!
     
  8. skylark71

    skylark71 Gearhead

    Meilläkin on If:ltä OSAkasko, niinkuin CK mainitsi, tossa -71 Skylarkissa
    palo-.hirvi- ja ilkivaltaturva alennusten jälkeen vuosimaksu noin 140€.
    Tota BBC:n mainitsemaa auton arvoa kysyin itse vakuutusmyyjältä
    muttei osannut sanoa vaan käski käydä näyttämässä vahinkotarkastajalle minkä teinkin vaan eipä ole kuulunut vieläkään arviota auton arvosta.
    Täytyy käydä uudelleen jotta sais sen arvon näkymään jollain lailla sinne
    papereihin. Niin ja auto EI ole museorekisterissä.
     
  9. JJ

    JJ Gearhead

    Ainakin Kouvolan Pohjolassa kaskoa otttaessa auto kuvattiin ja vahinkotarkastajan kanssa yhdessä sovittiin autolle käypä arvo.
     
  10. Ck

    Ck Gearhead


    Vakuutusta ensimmäistä kertaa tehdessäni ilmoittivat ettei saa muuta vakuutusta kun liikennevakuutuksen. Ilmeisesti käytäntö muuttunut ja vanhaankin autoon osakaskon saaminen on pelkästään neuvottelukysymys. Kannattaa soittaa ja kysyä.
     
  11. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Käydessäni hakemassa Camaroon vakuutuksen Pohjantähdestä, jutustelivat että kaskon saisi siten, että otan kuvat autosta ulkoa ja päältä ja toimitan heille. Sitten niiden perusteella joku "neuvosto" päättää, että myönnetäänkö autoon kaskovakuutusta. Auto kun on niin vanha (vm. -72). Eli, käsitin että jos on kyseessä hyväkuntoinen harrasteauto (esim entisöity tai muuten asiallisessa asussa oleva harrastepirssi), niin kasko voisi hellitä.
     
  12. JR

    JR Gearhead

    Tuota pohjolan uutta kaskoa ei muuten saa MR-autoihin, mikä on hieman käsittämätöntä. Toisinsanoen saat johonkin '75 lintta taunukseen ilkivaltavakuutuksen, mutta et MR-autoon. Ei mennyt tämäkään ihan putkeen.
     
  13. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Kun olen keskittänyt vakuutukset Pohjolaan, hain sieltä myös vakuutusta harrastepelillekin. Mielessä oli lähinnä palovakuutus, semminkin kun auto on pitemmän aikaa ollut tallilla "käsittelyssä", joten noita hirvi- yms. vakuutuksia en katsonut tarvitsevani... Vakuutustarkastaja tulikin aika pian käväisemään. Auto oli melko osina ja kaveri tutki sen mitä tutkittavissa oli. Eritoten kiinnosti lukot, vaikka moni lukko olikin pelteineen ties missä :lol: Katsoi lisäksi tyytyväisen näköisenä myös tallitiloja: Turvalukot, kalterit ikkunoissa ja hälytysjärjestelmä.

    Koska tämmöiseen harrastevehkeeseen ei luonnollisesti arvoa taulukosta löydy, mietittiin yhdessä käypä arvo, joka oli mielestäni aika hyvin kohdallaan. Pari valokuvaa muistoksi ja lupasi palata asiaan.

    Parin päivän päästä soittelee vakiyhteyshenkilö ja kertoi tarkastajan suositelleen osakaskon antoa, räätälöidyt vakuutukset olisivat tulleet kalliimmaksi. Sisälsi noi halutut vakuutukset + hirvi ja varkaus, vaikkakin aika epätodennäköistä lienee esim. hirven löytyminen lukitusta ja kalteroidusta tallista noin yhtä-äkkiä :lol:

    Terveisinä pyysi vielä tuomaan auton näytille valmistuttua, jolloin katsotaan sen arvo uudelleen kohdalleen. Pitänee tämä tehdä, koska vakuutuksissahan on viime aikoina ollut muutoksia.

    Pohjola on omalla kohdallani toiminut aika hyvin, korvauksetkin olen niistä asioista saanut, mitä olen hakenut. Esim. pari tenavien aiheuttamaa parkettivahinkoa kotivakuutuksen puolella. Tosin kaikissa vakuutusyhtiöissä joutuu korvaushakemuksen perustelemaan asiallisesti, joten kannattaa vähän miettiä, mistä vakuutuslajista sen hakee ja tehdä paperityöt kunnolla ja käyttäytyä muutenkin asiallisesti.

    Luonnollisesti kannattaa myös vakuuttaa tarvittavan laajasti ja riittävällä arvolla sekä käyttää paketin miettimiseen jonkin verran aikaa vakuutusyhtiön edustajien kanssa. Kun halutut asiat ovat kasassa ja keskitettynä, niistä saa neuvoteltua aika kivan paketin alennuksineen. Tämän voi sitten vielä kilpailuttaa eri yhtiöissä.

    Itsellä paketissa on liikennevakuutukset, osakaskot, kaskot, mittaturva (entinen superkotivakuutus), tapaturma-, sairaus-, hoitokulu-, oikeuskulu- yms. vakuutukset koko perheen osalta.
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mites skylark71 tai JJ, velottiks ne tosta tarkastuksesta jotain? Ainakin ennen näin tais olla eli joku maksu siitä meni. Selviäähän toi kysymälläkin omasta yhtiöstä (Fennia) mut hyvähän se on tietää miten on muilla niin osaa tarvittaessa tingata :wink:
    Jonkunlainen arviojuttu tohon meitin pikuppiin on kuitenkin saatava kun muutenhan se on täys arvoitus mahdollisen vahingon sattuessa mitä ne sit siinä tilanteessa arvailee semmosen hinnaks. Pari tonnia, ole hyvä, lunastetaan pois :eek: Ja jos varovasti laskee niin taitaa sen rakentamiseen jo tähän mennessä olla uponnut taalereitakin vähintään joku 15000€ ja niitä vähintäänkin satoja omia työtunteja kun nyt ei voi siihen edes mitenkään arvottaa :odroll:
     
  15. rocketman

    rocketman Gearhead

    kyllä melkein kaikilta myyntitilanteessa "palvelua" saa sekä kuun ja tähdet. Toivottavasti sun ei ikinä tarvitse mitata vakuutuksen kattavuutta tosielämässä.
     
  16. testaaja

    testaaja Gearhead

    Kuukausi sitten kyselin iffilta, kun tbirdin ostin, ja ei mitaan muuta kuin sikakalliin liikennevakuutuksen(n.1000euroa/vuosi) olisin saanu ja oon perkele ollu tuonkin puljun asiakas autovakuutuksissa jo 18 vuotta.

    Pohjolassa linnun liikennevakuutus maksaa reilun 600 euroa, joten pitakoon iffi tunkinsa tana :mad:
     
  17. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Normaalisti kai nuo tarkastukset tehdään yhtiön konttoreilla jossakin sopivassa toimipisteessä, ei niitä kannata välttämättä paikalliskonttorin pihaan suoraan ajaa. Täällä Turun alueella ainakin itselle ehdottelivat Raisiota, jossa tämä tarkastus tehtäisiin. Kun sanoin, että auto on seisonnassa eikä edes kulkukunnossa, lupasivat tulla katsomaan paikan päälle. En sitten tiedä vaikutti asiaan se, että olen ollut keskittävänä asiakkaana jo vuosia, mutta eivät tarkastuksesta mitään veloittaneet.

    Kysymällähän tuo selviää kunkin vakuutusyhtiöstä.
     
  18. Ventura389

    Ventura389 1st gear

    Joo, sehän on selvä, että arvioitutettava on. Mähän en (vielä) ottanut tuohon Valluun sitä kaskoa, lähinnä mua kiinnostaa se palo- ja ilkivaltavakuutus. Mutta ajankohtaiseksi tulee, kun Vallu haetaan talvisäilytyksestään, niin eiköhän se tule työmatkalla käytettyä Pohojolan miehellä näytillä.

    Luulenpa että jok'ikisen vakuutusyhtiön kanssa on ollut kädenvääntöä siitä, mitä korvataan ja millä arvolla jos... tämäkin myyjä jutusteli siinä monta casea, mm. ilkivaltavakuutuksen korvauksista, että mitä saa sanoa vakuutushakemuksessa ja mitä ehdottomasti ei koskaan (kun muuttuukin ilkivallasta vaunuvahingoksi, jos kerron naapurin läimäisseen oven mun autoa päin... mutta jos se olikin kakarat skeittaamassa ja lauta karkasi, niin menee ilkivallan puolelle.). Että silleen... totuus ei aina kannata :-?

    Kun noi vakuutukset on syytä pitää kunnossa, niin ei viitti kummiskaan maksaa turhasta... voi senkin rahan käyttää oikeeseen harrastukseen :wink:
     
  19. GTX71

    GTX71 1st gear

    Mulla on vakuutukset Turvassa. Chryslerissa on hirvi-palo-varkaus-ilkiv. hintaan 78e/vuosi. Se valokuvattiin ja lukkojen toimivuus tarkastettiin. GTX:ssä on palo-varkaus hintaan 45e/v. Mutta näissähän ei oo sitä etukäteen sovittua korvausssummaa, jos auto tuhoutuu.
    Eikä vaunuvahinkovakuutusta, eli täyskaskoa Turvasta saa vanhaan autoon. Joten kyllä nää vakuutukset vielä vaihtuu Tapiolaan...
     
  20. kime2

    kime2 Gearhead

    Olisin tuon tappiolankin kanssa tarkkana noista sitten mahdollisista tulevista korvauksista,oli/on meinaan sen verta huonoja kokemuksia :mad:
     

Kerro tästä muillekin!