Poikkeuslupia tälle vuodelle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja fordolet, 27.7.2012.

  1. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    http://www.trafi.fi/tieliikenne/katsast ... ittelyajat

    Olisko tuossa jo esim. liikenneministerille valituksen aihetta. Ei varmasti noita lupa-anomuksia niin saatanasti tuonne satele että ei pystyttäisi töitä tekemään. Näkeehän tuossa listauksessa keitä tuolla palvellaan. Tavallinen kansalainen listan viimoisena.
     
  2. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kukahan tuon valituksen tekis? No pitänee kuitenkin runoilla yksi moottorinvaihtohakemus pinkan päälle lojumaan. :odroll:
     
  3. B 49

    B 49 Gearhead

    Oiskos siinä sopiva tehtävä FHRA:lle?
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    FHRA:lla on kuulkaa niin kiire harrasteautoilijoiden edunvalvonnan kanssa, ettei se tuollaisiin kerkiä paneutua!!
     
  5. 63S88

    63S88 Gearhead

    :D
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Se henkilö, joka on joutunut asiasta kärsimään. Kukaan muu ei sitä valitusta voit tehdä.
     
  7. B 49

    B 49 Gearhead

    Oliko toi fyyran virallinen vastaus? Kyseinen "järjestö" varmaan voi asialle jotain tehdä jos sillä olisi halua moiseen. Mutta kun se ei liity kiihdytykseen mitenkään, niin eihän se asialle mitään tee. Tämä oli mun henkilökohtainen mielipide.
     
  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    Täällä ei kai ole fyyralla mitään virallista. Onko sitten muualla, ni vaikee sanoa. Oon samaa mieltä, että tossa olis asia jota FHRA:n sois/olettais ajavan, tietty edellyttää mun mielestä jäsenyyttä ja sitä että asia saatetaan ihan virallisesti tietoon ja työn alle. Aloittaa vaikka soittamalla toimistolle?
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Ei ollut FHRA:n virallinen kanta, en semmoista pysty antamaan, vain henkilökohtaisia kantoja. Nämä lupa-asiat ovat vain sellaisia, että niistä ei pysty valittamaan kuin asianosaiset.
     
  10. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ei varmaan yksittäistapauksissa, mutta FHRA voisi olla se taho joka valittaisi yleisesti lupien käsittelemättömyydestä. Onhan se kuitenkin autoharrastajien kattojärjestö täällä?
     
  11. rrauta

    rrauta 3rd gear

    Luulisi että FHRA voisi esittää trafiin jonkinlaisen kannanoton koskien noita poikkeuslupia, kun muutenkin on trafin toiminnassa mukana.
    Vaikkapa suoraan Otto Lahdelle.


     
  12. B 50

    B 50 Gearhead

    Näinhän se menee. Ja menikin. Ilmeisesti määrärahojen puutteessa ei ollut resursseja poikkeuslupien käsittelyyn ja homma siksi seis. Nyt muutaman viikon ollut uusi heppu jatkamassa siitä mihin edellinen joutui lopettamaan. Eli älkää soittako enää Lahdelle. Mahdollisesti (ja toivottavasti) hommaan palkataan vielä toinenkin henkilö. Että sikäli Fyyran tai kenen tahansa tekemä valitus on tällä hetkellä auttamatta myöhässä, homma rullaa jo. Tietysti sarkaa aivan varmasti riittää. Tilanne mielestäni aika sama kuin viime kesänä, eli loput `11 jätetyistä kupongeista käsittelyssä. Ja mikä parasta, pikaisen puhelutuokion pohjalta lupia käsittelevä herra vaikutti erittäin asialliselta ja asioista perillä olevalta.
     
  13. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Laittasin tähän semmosen peukku hymiön.
     
  14. MJF

    MJF Double Gearhead

    Nonee, eli valoa tunnelin päässä näkyvissä :)
     
  15. B 50

    B 50 Gearhead

    Mua vaan itteeni jäi kaivelemaan sellainen yhtälö että kun omaa kuponkiani raapustin siihen meni kai joku 2h. Vaikka keskittyis oikeen hartaasti vois mennä 4h. Uskoisin että sen lukemisesta ajatuksen kanssa + mahdollisesta lisäselvityskysymyksestä selviäis samassa tai tupla ajassa, eli 8h:ssa. Tietysti niitä on mutkikkaampiakin, mutta varmasti simppelimpiäkin, joten keskimääräinen käsittelyaika vois realistisesti olla päivä per kuponki. Jokaisesta käsitellystä järjestö kuittaa 380€, mikä tekee kuussa 8170€. Helposti kuvittelis kyseisellä summalla saavan homman maksamaan itsensä. Eli ehkä tuoreille kyvyille saattais olla tilaa myös kyseisen firman johdossa?
     
  16. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Minulla meni aikanaan ekojen lupien toteutuksessa kauemmin kuin 2h. Sormet luiskahti aina sinne kirjoituskoneen näppäinten väliin ja tuli tuplalyöntejä ja välillä punasia kirjaimia. Mut ne käsiteltiin silloin lääninkatsastuskonttorilla. Olin säästävinäni myös kuluissa kun kävin viemässä ne sinne polkupyörällä. Mankilla en uskaltanut mennä, kun siinä oli liian iso takarengas ja pitemmät keulaputket. Huh, huh. :D
     
  17. MJF

    MJF Double Gearhead

    Onko tää Lahti se uus henkilö? Ainakin se vastasi puhelimeen tänäpäivänä.
     
  18. B 50

    B 50 Gearhead

    Ei. Niin nopeesti se tieto vanhenee.. :D
     
  19. fordolet

    fordolet 1st gear


    Jovain, jospa se alkaisi rullata. Itse laitoin tammikuun 5.päivä 2012 hakemuksen, mutta ainakaan vielä ei ole kuulunut mitään. Hikihän se tietysti olisi tullut ajellessa ja pensaakin olisi kulunut niin parempi kun seisoo pihassa.

    Jatkamma odottelua ja päivitetään tilannetta jos muutosta tapahtuu.
     
  20. B 50

    B 50 Gearhead

    Odottelu päätty. 8) 18 kuukautta ja 10 päivää.
     

Kerro tästä muillekin!