Poliisi autot

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Kimmeli, 27.9.2003.

 1. terop

  terop 3rd gear

  Re: tarra auto plymouth valiant 1967

  juu auto mukana tuli vielä kolme tarraa käyttämättömiä ja takalaseissa on yhet tarrat kiinni=P
   
 2. Milestone

  Milestone 3rd gear


  Helsingin Sanomien artikkelin (16.5.1967) mukaan autot luovutettiin poliisin edustajille (mm. Sulo Suorttanen ja Fjalar Jaarva) Helsingissä 14.5.1967.

  Varat autojen hankintaan oli kerätty hamsteritarrojen myynnillä ja MTV:n Tervetuloa -ohjelmilla. Autojen myyjät tukivat toimenpidettä antamalla huomattavat alennukset hintoihin ja valtiovalta antoi verovapauden.

  Autoja luovutettiin seuraavasti:

  * 10 kpl Volvo Amazon
  * 1 kpl Volvo 1800S (lahjoitus)
  * 5 kpl Volvo 144 (lahjoitus)
  * 11 kpl Volkswagen 1500
  * 10 kpl Opel Rekord
  * 8 kpl Moskvits Elite
  * 8 kpl Dodge Dart
  * 5 kpl Plymouth Valiant

  Tarra-autot58:n lahjoitetun auton saattuetta oli vetämässä kaksi aiemmin lahjoitettua valkoista Porschea. Varojen keräyksen ja autojen luovutuksen johtohenkilö oli televisiotoimittaja Niilo Tarvajärvi.

  Kohokohta LP:n historiassa oli 1967, kun kamarineuvos Niilo Tarvajärvi luovutti kansalaiskeräyksen tuottona 58+2 valkoista poliisiautoa liikkuvan poliisin käyttöön.

  Muistan lukeneeni joskus artikkelin, jonka mukaan viimeinen virka-auto
  näistä olisi ollut Lapin Mosse..
   
 3. BKU

  BKU 3rd gear

  Mulla on -67 4door valtteri, mikä on käyttöönotettu 17.5-67. Saattaa myös olla näitä tarvan autoja.
   
 4. Teukku

  Teukku 3rd gear  Ompas tutun näköinen kärry... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   
 5. BUMBA

  BUMBA 3rd gear

  ¨¨¨¨¨¨¨¨
   
 6. eno

  eno Gearhead

  Olisi tuohon aikaan voinut olettaa olevan loogisempaa hankkia kauttaaltaan 4-ovisia autoja poliisiin, Porschet nyt ehkä enemmänkin pr tarkoituksiin, vai otettiinko mitä saatiin.
   
 7. mke77

  mke77 3rd gear

 8. BUMBA

  BUMBA 3rd gear

  En tiedä millä tekniikalla noi 4-ovi Valtterit tuli, mut nää 2 oviset (2kpl) oli tarkoitettu ilmeisesti lähinnä takaa-ajoon sisältäen 273 commando, 4 vaihteinen manuaali ja 8 3/4 perä, näin kertoi konsta.
   
 9. sbm396

  sbm396 3rd gear

  Onkos täällä kenelläkään tietoa siitä aspenista jonka tekniikanmaailma on perinteisesti luovuttanut poliisin käyttöön abaut 70 luvun puolivälis tietojen mukaan olis peräti ollu erikois tilauksena hemi tekniikalla[​IMG]
   
 10. Geebe

  Geebe Gearhead

  TM-25 oli 360-tekniikalla. Olin aikoinaan poliisiautohuutokaupassa (ostin maija-petterin) ja siellä myytiin samanlaisella 360-tekniikalla ollut siviilikyttäauto-Aspeni kuin tuo TM-lahjoituskin oli.
  Ei kai noissa sen enempää erikoistilausta ollut kuin että ne tilattiin Suomeen...
   
 11. harri60

  harri60 Gearhead

  Mikkelissä oli aikoinaan (1978) -66 Dart. Tumma sininen, 4d, 273, erilliset penkit edessä, konsoli ja 4-vaihteinen manuaali. Entinen kyttä?
   
 12. juhapih

  juhapih Gearhead

  Muinaisuudessa kaverin kanssa haettiin tallin nurkalle tuommoinen polliisi-Plymari...

  [​IMG]

  EDIT: Tässä linkissä on samanlainen...
  http://www.poliisi.fi/poliisi/poliisimu ... neuvot.pdf
  Tuossa mustassakin oli paikattu reikä katossa ja lokareissa... Kasikone ja manuaaliloota oli ollut pellin alla... Ajossa viimeksi Tampereen liikkuvilla... Edellinen omistaja osti poliisin huutokaupasta aikoinaan.

  Liekö hengissä vielä... Kälviälle meni...
   
 13. ´71 formula

  ´71 formula 1st gear

  Kuulostaa normaali Dart 270 Suomi-varustukselta
   
 14. eilhik

  eilhik Gearhead

  Tälläinen 2d Valiantti oli 80-luvun lopussa AVK,n pihalla hintana 2500mk nätisti keula ajettuna keskelle tolppaa :soosoo: jopa lokasuojat suorana varmasti meni korjattavaksi :odroll:
   
 15. American220

  American220 1st gear

  Joskus kymmenkunta vuotta takaisin mulla oli yksi noista poliisi-Valttereista. Siinä oli kivat fiilikset kun ties vanhaksi kyttäautoksi :p
  Onpahan myöhemmin ollut myös maija-transporter, mutta ymmärrän miksi oli virkavalta siitä luopunut, kun pysähteli yllättäen ja käynnistyi vasta merkkihuollon nollauksen jälkeen.
   
 16. kerosiini

  kerosiini Gearhead

  Eipä ole poliisin sivuillakaan ollu enää sitä sivua jossa oli juttua 1967 LP:lle lahjotetuista autoista. Yks niistä 144 Volvoista oli pari vuotta sitten huuto.netissä. Itsellä o 00.00.1966 rekisteröity valkoinen 144 vaasan-läänin kilvillä mutta ei tietoa onko kyseisiä hamsteritarra -autoja :lol: Ekoja 144:a kuitenkin.
   
 17. BKU

  BKU 3rd gear

  Hankala on löytää tarkempia tietoja näistä -67 lahjoitetuista autoista.
   
 18. kerosiini

  kerosiini Gearhead

  Entiä selviäiskö kun tilaa akelta omistajahistoria selvityksen? Ei ole vielä raaskinut tilata kun ei ole edes varmuutta kunnostetaanko auto vai paal... :oops:
   
 19. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Näin oli, poliisin kovin kiinniottoauto aikoinaan ja lienee edelleen.Tämä Aspen oli siihen aikaan vastaava kun nykyinen Jagge, mutta maine oli kovempi kun nykyisellä Jagella tulee koskaan olemaan...tiedä sitten kynsikö se ojan pohjia :rotfl:
  Konehan siinä oli 360 Police Special ja muutenkin auto oli alkuperäinen poliisiversio ja siksi tukevampaa tekoa kun siviili Aspen.

  Autoa pääsääntöisesti ajanut konstaapeli kertoi joskus että heille riitti kun ajoi takaa-ajettavan perässä vaikka 200km/h riittävän pitkään, jossakin vaiheessa ne silloiset GTI yms turbo-himmelit sitten oksensivat vetensä ja öljynsä pihalle, heillä sen sijaan ei ollut koskaan sellaisia ongelmia.

  Olen sitä mieltä että auto on ansainnut paikkansa museossa jossa on...Suomen ainoa oikea poliisiauto
  8)

  Sen Diplomat:n olinkin jo unohtanut,mutta tuosta siviili-Aspen:sta kuulen ensimmäisen kerran...onko tuo totta ???
  Tuntuu oudolta jos täällä olisi sellainen ollut, niin uskoisin tietäväni sen sattuneesta syystä...vai olenko unohtanut senkin ???

  Dementiaa kun ei voi huomata itse, koska ei muista milloin se alkoi ilmetä... :rotfl:
   
 20. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

Kerro tästä muillekin!