Poliisi autot

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Kimmeli, 27.9.2003.

 1. TwistOla

  TwistOla 3rd gear

  Itellä on entinen Liikkuvan Poliisin käyttöön tullut Volvo Amazon. Vaikka on vuosimallia ´67, niin ei ole nuita Tarvan autoja, vaan otettu käyttöön syksyllä. Lisäksi värinä on ollut se perinteinen tumman sininen.

  Kävin muutamia vuosia sitten Mobilian arkistoja penkomassa Kangasalla, kun sieltä löytyy se poliisin arkisto. Sieltä paljastui mm. auton tilauspäivä, saapumispv poliisivarikolle ja varusteluun käytetty markkamäärä. Amukka palveli virka-aikana Porin tienoilla, vaikka oli B-alkuisella rekkarilla.

  Poliisin virkakäytöstä Ama poistui v. ´72 ja siirtyi VR:n käyttöön saaden ilmeisesti ne leijonakilvet. Ensimmäinen siviiliomistaja Amukalla on ollut v. ´81.
   
 2. Marklin

  Marklin Gearhead

  Ylen aamu-TV:ssä oli tänään haastattelussa eläkkeellä oleva Liikkuvan poliisin ylikomisario Olavi Lempinen kirjoittamansa kirjan (Poliisin pimeä puoli) tiimoilta.
  Ruudulla näkyi tämmöinenkin kuva:
  [​IMG]
  Lempinen lertoi, että "Amerikanraudan puikkoihin päässeille Liikkuvan poliisin miehille olivat kateellisia paikallispoliisit, jotka joutuivat tyytymään itäautoihin".
   
  Muokattu: 5.3.2019
  12345678910, mikaa7146, tinareki ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. hantta

  hantta Gearhead

  Niistä Tarvan keräysauutoista on varmaan myös kartoitusta, mutta muistelisin, että noista valkoisista autoista osa oli Valiantteja, Porcheja, Mosse Elitejä, Kuplavolkkareita :d
   
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Ammattikoulussa yhdellä silloisella kaverilla oli yksi noista Tarvan Kuplista, vilkkujen jäljet olivat vielä katolla ja takaluukussa aina joku 1850 - 2100 cm3 pannu...joka vaihtu tyyliin eilen oli sellanen, tänään on tällänen pannu, kuka nyt samalla koneella kahta päivää viitsii ajella :rotfl:

  Joka viikonpäivälle löyty lisäksi erilainen Kupla...en muista enää määrää paljonko sano niitä kaikkiaan olevan :odwink:
   
  tinareki tykkää tästä.
 5. juhapih

  juhapih Gearhead

  Montakohan noita Luumotteja oli liikkuvilla? Tuommoinen oli aikoinaan tontilla, siis ex-poliisiauto. ryppyreunakasilla ja manuaalilootalla oli ollut. Kuulemma nykyään työn alla poliisikuosiin.
   
 6. dodgeman

  dodgeman 3rd gear

  Yhdessä 60 luvun suomi filmissä ( oikeat)poliisit ajoivat 65- 66 Galaxiella kilpi tais olla BAD-60, jos oikein muistan.
   
  wilburi ja tinareki tykkäävät tästä.
 7. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Tuossa BAD-60 Länsiväylän alussa heinäkuussa 1971.

  [​IMG]

  Kuva Helsingin kaupunginmuseon helsinkikuvia.fi -sivustolta. Kuvaaja Simo Rista.
   
  onoff road, 12345678910, wilburi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. esmi

  esmi Gearhead

  Näyttäis olevan 1965 vuosimallia.
   
 9. dodgeman

  dodgeman 3rd gear

  sama auto, hieno kuva
   
 10. Marklin

  Marklin Gearhead

  TM-25 viime viikonloppuna Tampereella:
  [​IMG]
   
  mikaa7146, redneck1 ja MJF tykkäävät tästä.
 11. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  [​IMG]

  [​IMG]
  Tyypillinen nykyaikainen unmarked poliisicruiseri.
  Polliisi itse oli virkapuvussa ja luotiliiveissä.
  Maskin takana on hälyvalot.
   
  pimeroolis, karivanner1 ja redneck1 tykkäävät tästä.
 12. Hiukan offtopic. sattui tulee vastaan tämmöinen GTA IV mainoskuva. Jotenkin hauskaa jenkkihenkeä, vaikka ei ole mitään tunnistettavia autoja:

  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 13. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  GTA on melko ikoninen pelisarja, toi kuvahan on hiukan vanhemmasta versiosta. Sen autothan on semmosia, että niistä kyllä tunnistaa esikuvansa, mutta identtisiähän ne ei oo. Tuskin kukaan valmistaja haluaisi autoansa peliin missä ajetaan ihmisten yli tahallaan....

  PC versiossa löytyy ihan hullusti modeja, siellä on mm. suomen poliisin autot ja univormut ym. aika täydellisesti tehtynä, jopa sirra kuulostaa aidolta. Myös noissa modeissa on porukka, mikä pelaa poliisina porukalla, tehden reaalikaikaisia tehtäviä, innokkaimmat tekee ihan päivän kestäviä työvuoroja.

  Jostain luin, että tekijät tienaa edelleen nettiversiolla useita miljoonia joka päivä.
   
 14. fmila

  fmila Gearhead

  Ennen tota TM-25 lahjoitti Veho Liikkuville trafipax-kamera-autoksi Mersun. Kameroita tais olla toinenkin käytössä samoihin aikoihin jossain toisessa vehkeessä?? Tais olla 72 tai 73 kun tuon saivat. Siviili sininen 280E, jossa siis 2,8 twin cam ruisku. Tehoakin piti olla 185 hp. Oli kovassa käytössä ja jossain vaiheessa se myös Vehon toimesta korjattiin aika täydellisesti. Kone rempattiin ja alusta uusittiin mm. ja ylimaalattiin myös samalla. Oli vielä senkin jälkeen poliisi käytössä jonkin aikaa. En muista mihin lähti "eläkkeelle"?? Vähän myöhemmin oli myös samanlainen W114 280, mutta kaasutin versio, poliisin käyttöön tullitakavarikosta päätynyt, Se taisi olla jonkun johtajan käytössä, mutta poliisiautoksi rekisteröity ja ilman hälytyslaitteita.

  Toi TM-25 mut kerran pysäyttikin, selvisin nuhteilla sillä kertaa. Herrojen mielestä mun vähän rivakampi jonoon liittyminen oli sen arvoista. Kerran meinasin tuolle kamera-Mersulle jäädä kuvattavaksi, mutta onnekseni tunnistin sen ajoissa. Sen jälkeen jatkuikin kissa ja hiiri leikki pidemmän aikaa. Tulivat rinnalle yllyttämään kilvan ajoon, mutta en suostunut leikkiin, kun kerran auton tunnistin. Myöhemmin jopa asiasta juteltiin Veholla heidän "pomonsa" kanssa. Eihän hän sitä suoraan myöntänyt, et he näin voisivat tehdä. Myöhemmin tuli kuitenkin korvaani kuiskaamaan, "oo varovainen, pojat aikovat vielä kuvata sut".

  t. AM

  ps. Kamera-auton kontista löytyi useammat kilvetkin, vaihtoivat aina välillä, ettei olis liian helppo tunnistaa. Kontissa oli myös "juorukirja", josta katseltiin mimmosia vauhteja oli jollain kuvatulla autolla menty "karkuun" ja mikä oli ollut rajoitus. Kovia oli jo siihen aikaan ollut joidenkin meno halut... Kortittomia oli tullut useita ja ikävän paljon oli kännisiä hurjastelijoiden joukossa.
   
  12345678910 tykkää tästä.
 15. grantorino

  grantorino Gearhead

  Poliisin ja rosvon ero on hyvin pieni ja rosvon paras ystävä on poliisi.
   
 16. mjm2

  mjm2 2nd gear

  isalmela tykkää tästä.
 17. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Luulis että tohon löytys vielä osia, että saisi takasin kuosiin. Jos ei muuta niin ostas samanlaisen, missä ottas osat.. Kun ei toi hirveän laholle näytä.
   
  12345678910 tykkää tästä.
 18. Rusty

  Rusty Gearhead

  Ihan tehtävissä varmasti.
   
  12345678910 tykkää tästä.
 19. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  90-luvulla joku tuli mulle sanomaan, että autoni on vanha poliisiauto.
  En tutkinut asiaa. Auto oli tuo Saab 99 EMS. Rek. VBP-913

  [​IMG]
   
  12345678910 ja Pande_K tykkäävät tästä.
 20. hzemax

  hzemax Gearhead

  Faijalla oli Volvo 244 muistaakseni 77 mallia . Katkes sitten nokkahihna, ni ekaks selvis et volvossa oli eri moottori ku piti sen vuotisessa 2,0 oliki 2,3 ja nokkahihnan ajotus ei sitte ollukkaan niin helppoo. Joka hihnapyörässä oli 3 eri kohdistuspistettä.

  Noh aikansa niitä arpoessa oikea jako löyty kuiteskin. Ukon volvo tuntu kuitenkin vetävän vastaavia huomattavasti paremmin ja takakontista löytyi vielä "ehkä poliisijutska purkkeja (piuhat poikkastu) myöhemmin.
   

Kerro tästä muillekin!