Poliisi autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Kimmeli, 27.9.2003.

  1. TwistOla

    TwistOla Gearhead

    Itellä on entinen Liikkuvan Poliisin käyttöön tullut Volvo Amazon. Vaikka on vuosimallia ´67, niin ei ole nuita Tarvan autoja, vaan otettu käyttöön syksyllä. Lisäksi värinä on ollut se perinteinen tumman sininen.

    Kävin muutamia vuosia sitten Mobilian arkistoja penkomassa Kangasalla, kun sieltä löytyy se poliisin arkisto. Sieltä paljastui mm. auton tilauspäivä, saapumispv poliisivarikolle ja varusteluun käytetty markkamäärä. Amukka palveli virka-aikana Porin tienoilla, vaikka oli B-alkuisella rekkarilla.

    Poliisin virkakäytöstä Ama poistui v. ´72 ja siirtyi VR:n käyttöön saaden ilmeisesti ne leijonakilvet. Ensimmäinen siviiliomistaja Amukalla on ollut v. ´81.
     
  2. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Ylen aamu-TV:ssä oli tänään haastattelussa eläkkeellä oleva Liikkuvan poliisin ylikomisario Olavi Lempinen kirjoittamansa kirjan (Poliisin pimeä puoli) tiimoilta.
    Ruudulla näkyi tämmöinenkin kuva:
    [​IMG]
    Lempinen lertoi, että "Amerikanraudan puikkoihin päässeille Liikkuvan poliisin miehille olivat kateellisia paikallispoliisit, jotka joutuivat tyytymään itäautoihin".
     
    Muokattu: 5.3.2019
    12345678910, mikaa7146, tinareki ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Niistä Tarvan keräysauutoista on varmaan myös kartoitusta, mutta muistelisin, että noista valkoisista autoista osa oli Valiantteja, Porcheja, Mosse Elitejä, Kuplavolkkareita :d
     
  4. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ammattikoulussa yhdellä silloisella kaverilla oli yksi noista Tarvan Kuplista, vilkkujen jäljet olivat vielä katolla ja takaluukussa aina joku 1850 - 2100 cm3 pannu...joka vaihtu tyyliin eilen oli sellanen, tänään on tällänen pannu, kuka nyt samalla koneella kahta päivää viitsii ajella :rotfl:

    Joka viikonpäivälle löyty lisäksi erilainen Kupla...en muista enää määrää paljonko sano niitä kaikkiaan olevan :odwink:
     
    tinareki tykkää tästä.
  5. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Montakohan noita Luumotteja oli liikkuvilla? Tuommoinen oli aikoinaan tontilla, siis ex-poliisiauto. ryppyreunakasilla ja manuaalilootalla oli ollut. Kuulemma nykyään työn alla poliisikuosiin.
     
  6. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Yhdessä 60 luvun suomi filmissä ( oikeat)poliisit ajoivat 65- 66 Galaxiella kilpi tais olla BAD-60, jos oikein muistan.
     
    wilburi ja tinareki tykkäävät tästä.
  7. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Tuossa BAD-60 Länsiväylän alussa heinäkuussa 1971.

    [​IMG]

    Kuva Helsingin kaupunginmuseon helsinkikuvia.fi -sivustolta. Kuvaaja Simo Rista.
     
    onoff road, 12345678910, wilburi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. esmi

    esmi Gearhead

    Näyttäis olevan 1965 vuosimallia.
     
  9. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    sama auto, hieno kuva
     
  10. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    TM-25 viime viikonloppuna Tampereella:
    [​IMG]
     
    mikaa7146, redneck1 ja MJF tykkäävät tästä.
  11. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]
    Tyypillinen nykyaikainen unmarked poliisicruiseri.
    Polliisi itse oli virkapuvussa ja luotiliiveissä.
    Maskin takana on hälyvalot.
     
    pimeroolis, karivanner1 ja redneck1 tykkäävät tästä.
  12. Hiukan offtopic. sattui tulee vastaan tämmöinen GTA IV mainoskuva. Jotenkin hauskaa jenkkihenkeä, vaikka ei ole mitään tunnistettavia autoja:

    [​IMG]
     
    isalmela tykkää tästä.
  13. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    GTA on melko ikoninen pelisarja, toi kuvahan on hiukan vanhemmasta versiosta. Sen autothan on semmosia, että niistä kyllä tunnistaa esikuvansa, mutta identtisiähän ne ei oo. Tuskin kukaan valmistaja haluaisi autoansa peliin missä ajetaan ihmisten yli tahallaan....

    PC versiossa löytyy ihan hullusti modeja, siellä on mm. suomen poliisin autot ja univormut ym. aika täydellisesti tehtynä, jopa sirra kuulostaa aidolta. Myös noissa modeissa on porukka, mikä pelaa poliisina porukalla, tehden reaalikaikaisia tehtäviä, innokkaimmat tekee ihan päivän kestäviä työvuoroja.

    Jostain luin, että tekijät tienaa edelleen nettiversiolla useita miljoonia joka päivä.
     
  14. fmila

    fmila Gearhead

    Ennen tota TM-25 lahjoitti Veho Liikkuville trafipax-kamera-autoksi Mersun. Kameroita tais olla toinenkin käytössä samoihin aikoihin jossain toisessa vehkeessä?? Tais olla 72 tai 73 kun tuon saivat. Siviili sininen 280E, jossa siis 2,8 twin cam ruisku. Tehoakin piti olla 185 hp. Oli kovassa käytössä ja jossain vaiheessa se myös Vehon toimesta korjattiin aika täydellisesti. Kone rempattiin ja alusta uusittiin mm. ja ylimaalattiin myös samalla. Oli vielä senkin jälkeen poliisi käytössä jonkin aikaa. En muista mihin lähti "eläkkeelle"?? Vähän myöhemmin oli myös samanlainen W114 280, mutta kaasutin versio, poliisin käyttöön tullitakavarikosta päätynyt, Se taisi olla jonkun johtajan käytössä, mutta poliisiautoksi rekisteröity ja ilman hälytyslaitteita.

    Toi TM-25 mut kerran pysäyttikin, selvisin nuhteilla sillä kertaa. Herrojen mielestä mun vähän rivakampi jonoon liittyminen oli sen arvoista. Kerran meinasin tuolle kamera-Mersulle jäädä kuvattavaksi, mutta onnekseni tunnistin sen ajoissa. Sen jälkeen jatkuikin kissa ja hiiri leikki pidemmän aikaa. Tulivat rinnalle yllyttämään kilvan ajoon, mutta en suostunut leikkiin, kun kerran auton tunnistin. Myöhemmin jopa asiasta juteltiin Veholla heidän "pomonsa" kanssa. Eihän hän sitä suoraan myöntänyt, et he näin voisivat tehdä. Myöhemmin tuli kuitenkin korvaani kuiskaamaan, "oo varovainen, pojat aikovat vielä kuvata sut".

    t. AM

    ps. Kamera-auton kontista löytyi useammat kilvetkin, vaihtoivat aina välillä, ettei olis liian helppo tunnistaa. Kontissa oli myös "juorukirja", josta katseltiin mimmosia vauhteja oli jollain kuvatulla autolla menty "karkuun" ja mikä oli ollut rajoitus. Kovia oli jo siihen aikaan ollut joidenkin meno halut... Kortittomia oli tullut useita ja ikävän paljon oli kännisiä hurjastelijoiden joukossa.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  15. grantorino

    grantorino Gearhead

    Poliisin ja rosvon ero on hyvin pieni ja rosvon paras ystävä on poliisi.
     
  16. mjm2

    mjm2 3rd gear

    isalmela tykkää tästä.
  17. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Luulis että tohon löytys vielä osia, että saisi takasin kuosiin. Jos ei muuta niin ostas samanlaisen, missä ottas osat.. Kun ei toi hirveän laholle näytä.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ihan tehtävissä varmasti.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  19. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    90-luvulla joku tuli mulle sanomaan, että autoni on vanha poliisiauto.
    En tutkinut asiaa. Auto oli tuo Saab 99 EMS. Rek. VBP-913

    [​IMG]
     
    12345678910 ja Pande_K tykkäävät tästä.
  20. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Faijalla oli Volvo 244 muistaakseni 77 mallia . Katkes sitten nokkahihna, ni ekaks selvis et volvossa oli eri moottori ku piti sen vuotisessa 2,0 oliki 2,3 ja nokkahihnan ajotus ei sitte ollukkaan niin helppoo. Joka hihnapyörässä oli 3 eri kohdistuspistettä.

    Noh aikansa niitä arpoessa oikea jako löyty kuiteskin. Ukon volvo tuntu kuitenkin vetävän vastaavia huomattavasti paremmin ja takakontista löytyi vielä "ehkä poliisijutska purkkeja (piuhat poikkastu) myöhemmin.
     

Kerro tästä muillekin!