Polkupyörä talveksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 13.1.2016.

 1. Raider Japa

  Raider Japa Gearhead

 2. WBBC

  WBBC Gearhead

 3. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Jatketaas valmiiseen fillariketjuun. Sain vanhan tunturi fillarin ja siinä on Sachsin Torpedo Pentasport napavaihteet. Luulin ensin että pykäliä on 4 mut sillä ei löydy mitään tietoja mut 5 vaihteisesta jotain. Ilmeisesti en kääntänyt vipua niin paljoa että olis tullut 5 näkyviin. Kappaan menee vaijeri molemmin puolin.

  Fillari on siisti mutta pienenä onkelmana on että ne vaihteet ei pelitä, vasemman puolen vaijeri roikkui löysällä. Sen saa kyllä kiristettyä mutta en viittinyt alkaa roplaan kun ei ole hajuakaan kuinka säädetään. Tietäskö joku?
   
 4. Vuppe

  Vuppe Gearhead

 5. Gerball

  Gerball 3rd gear

  Ykkösellä molemmat vaijerit tiukkana = siirtoketjua ei tule navasta ulos vaijerista vetämällä.
  Viitosella oikea vaijeri löysä, vasen tiukka. >> ykkönen vivusta paikoille ja kiristä vaijerit.
  Vasen vaijeri siis liikkuu ainoastaan ykköselle ja vitoselle vaihdettaessa, oikea jokaisella pykälällä.
  Nuo vanhat 5v vivut useasti rikki tai muuten vaan kankeita, CRCtä vipuun. Tarkista että vasen vaijeri liikkuu vaihtamalla edestakas 4 ja 5 välillä.
  Mut tätä ennen kaada pyörä kyljelleen, ruuvaa siirtoketju pois navasta ja kaada notkeaa öljyä sisään, sama toiselle puolelle. Torpedo navat ovat vanhemmiten kuin tervaa sisällä olisi eikä taatusti toimi.
   
  Vuppe tykkää tästä.
 6. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Kiitos!

  Mitä öljyä?
   
 7. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  .....härräkkämiehellä ei ole kun jäykhää öljyä.:rolleyes:
   
 8. Gerball

  Gerball 3rd gear

  Eipä kai tuon niin väliä kunhan purkista tulee ulos eikä saksilla tarvii poikki leikata. Jos oikein tömäkkää on niin crctä perään
   
  Vuppe tykkää tästä.
 9. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Avainsana oli voitelu. Säätö ei tehnyt vielä mitään mutta kun tuuppasin kummaltakin puolelta ruutallisen hydrauliikkaöljyä niin jopas alko vaihteet kolahteleen kohilleen. Merkkaa reviirinsä jonkinaikaa.

  Kiitos vinkeistä.
   

Kerro tästä muillekin!