pontiac 2.3 käynnistyy huonosti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja rautasydän, 6.7.2013.

  1. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Alko tuleen piiitkät startit. Auto trans sport -94, manuaalilla, 250th ajettu. Kylmänä tai muutaman minuutin sammutettuna seisottuaan ei lähde käyntiin ilman pitkiä toistuvia sahauksia. jos sammuttamisen jälkeen samantien käynnistää niin lähtee heti. Kylmänä auttaa jos käyttää virtoja päällä ja pois n. 4-5 kertaa kunnes pumpun rele naksahtaa ja vasta sitten starttaa.
    Konehuoneessa kaikki näkyvät liittimet käytetty irti ja suihkittu contact cleaneria. Polttoainesuodattimen vaihdoin ja vanhasta tuli aika mustaa kamaa ulos puhaltaessa mutta vaivaan uusi suodatin ei auttanut. Pumppu tuntuu toimivan, virrat kytkettäessä surisee kunnes rele naksahtaa.
    Aloin ajamaan e10 bensalla n. 2 kuukautta sitten, voiko tehdä tämmöistä? Vanhan suodattimen musta mössö letkujen kumia?
    Mistä seuraavaksi vikaa hakemaan? Mistä löytyy trans sportin ecm, josko siellä kosteutta tms?
    Vian tultua myös bensamittari meni sekaisin ja näyttää nyt kokoajan tyhjää,sekä bensavalo, joka ei koskaan aiemmin ole palanut palaa nyt jatkuvasti..?
     
  2. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Aamulla töihin ajaessa moottoritiellä nykäs pari kertaa ja sammui ajossa. Hetken parkissa oltuaan takaisin tulille ja matka jatkui normaalisti. Auto on tehnyt tällaista ennenkin, kun bensa ollut oikeasti vähänä. Luuleeko tuo kottero nyt, että tankki on tyhjä, kun mittari näyttää aivan nollaa? Aamulla startatessa huomasin myös semmosen omituisuuden, että koneen luvatessa keskuslukko räpsähtää itsekseen, ei siis mene päälle mutta vivut liikahtaa. Koetettu nollata akunkengän ollessa irrotettuna 15 min. mutta eipä auttanut tuokaan. Nyt sais niitä vinkkejä antaa.
     
  3. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Haku on käyty läpi od:n osalta. Googlessa parisen tuntia siihen päälle, eli nämä polut alkaa oleen koluttu.
    Vielä tuli mieleen pari oiretta, jotka tulleet samaan aikaan, eli tyhjäkäynti noussut 1200-1300 tasolle, ei laske sieltä. Paikallaan kierroksia antaessa paukuttaa putkessa kierrosten pudotessa.
    Check engine valo ei pala.
    Vikakoodeja ei ole luettu.
     
  4. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    PCm löytynee hanskalokeron takaa. Pitää tarkistaa ne kytkökset nyt seuraavaksi, jos tuolla vielä kotiin pääsee. Jenkkiforumeilta sain sen käsityksen, että vikakoodeja ei ole jos check engine valo ei pala. Kellään ei ole ollut vastaavia ongelmia??
     
  5. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    Mulla oli Astrossa aikoinaan samantyylistä vikaa...pauketta sammuilua,ei koodeja,vaihdoin tulppia,johtoja,suodatinta,pumppua jne.Map anturi oli tullut tiensä päähän.Autto hetkeks kun koppas sitä jollain napakasti. ?
     
  6. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Tuo se suurin epäilys itelläkin kaikkien juttujen perusteella mitä lukenu, vielä kun tietäis mikä se noista kaikista antureista on mutta lienee tuossa "jakajan" alla oleva? Käsittääkseni uusi on kohtuu hinnakas?
     
  7. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Siihen MAP-Anturiin menee yksi alipaineletku sekä sähköjohto...Ulkonäöltään se on sellainen litteä "musta laatikko" ja on yleensä kiinni 2:lla ruuvilla.
     
  8. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Ok. kiitos. Jos jollain on käytetty ylimääräinen mutta ehyt niin tarjotkaa. Jenkeissä maksaa 30 dol. lähtien mutta kutoskoneisen. Siellähän ei tätä quad4:a tunneta..
     
  9. piiparinen

    piiparinen Gearhead

  10. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    Tää oli saksan ebaystä.Ebay.de ja pontiac trans sport 2,3 map sensor hakuun....
     
  11. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Mites tuo map jos on paskana niin pitäs kai moottorin varoitusvalon palaa?
     
  12. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    Astrossa ei palanut, vaikka valo toimi muuten normaalisti ?
     
  13. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Joo. Täytyy siis alotella tänään töiden jälkeen tutkiminen noista alipaineletkuista, että onko niissä vuotoja. Pitää samalla katella tuo mapin liitin ja koettaa kopautella, josko vielä heräis toimimaan. Sitten seuraavaksi pcm:n kimppuun. Jotenkin tuntuu, että se vika vois olla siellä, kun noita omituisia oireita mittariston sekoiluineen tuli samaan aikaan useita. jospa sinne on jotenki päässy kosteutta liittimiin vaikka sijaintinsa puolesta tuota on vähä vaikea uskoa.
     
  14. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Lämpötila-anturi? Us-parts: 12.50e. Taidan koittaa nyt ihan ensin tuon vaihtoa.
     
  15. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Mistä tuon lämpötila-anturin löytää tuolla konehuoneessa?
     
  16. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    Termostaattikopan vieressä.Olikohan vähän niikuin takapuolella sitä koppaa...hankala edes nähdä,käsikopelolla jne..
     
  17. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Lämpötila-anturi vaihdettu. Ei vaikutusta ja vika ennallaan.
     
  18. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    ecun kaivoin esille. Liittimet hyvän näköiset. Ei vaikutusta vikaan. Hohhoijaa.
     
  19. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Seuravat halvat (ilmaiset) testit: maf-anturin irrotus ja putsaus. Vois jopa olla likainen, koska tuossa purkaessa huomasin, että edellis huollossa korjaamolla oli jääny putsarin putken liitos täysin kiristämättä ja putsarikotelo täynnä hiekkaa ja pölyä. Filtteri olikin säilynyt uuden veroisena 15000 kilometriä.. Liekkö sitten tuota paskaa päässy jo suuttimille asti?

    Starttipilottitesti, eli jos lähtee pilotin avulla heti käyntiin niin diagnoosi siirtyy täysin bensansaanti puolelle ja muut anturiviat yms voi unohtaa.
     

Kerro tästä muillekin!