Pontiac Catalina -63 convertible LSX restomod

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Visa, 24.1.2013.

 1. NorthElite

  NorthElite Gearhead

  Ei vissiin ihan ensimmäinen projekti. ...kiva katella, kun osataan :)
   
  palontie ja isalmela tykkäävät tästä.
 2. Visa

  Visa Gearhead

  Ei nyt ensimmäinen projekti.. aiemmin nykerrelly lähinnä saksalaisia ja touhunnut kaikkea lasikuidusta. Tämä oikeastaan ensimmäinen peltityö projekti tälläisessa mittakaavassa. On sitä toki joitain ruostuneita rapakaaria ennenkin hitsuutellu.
   
  NorthElite tykkää tästä.
 3. Visa

  Visa Gearhead

  Tänään oli vapaapäivä duunista, joten kerkesi muutaman tunnin tallillakin viettämään. En ollut tosiaan tyytyväinen ensimmäiseen lattiapelti versioon, varsinkin kun olivat hieman erilaiset keskenään. Noh. Toisen laittamalla kahtia pystyin hyödyntämään pellit takalattioihin. Ensimmäinenkin lattiapelti ei oikein täyttänyt omia kriteerejä, joten leikkasin senkin osiksi ja taivuttelin pellistä kaukalon, mihin upoitin lattian. Nyt alkaa jo miellyttämään omaakin silmää lattioiden istuvuus.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  palontie, Gary Grand, FuryIII '71 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Visa

  Visa Gearhead

  Tänään kerkesin reilu pari tuntia tallilla puuhailemaan ja leikkelin loput vanhasta etulattiasta pois. Tilalle pokkasin kulmapellin ja kutistelin sopivaan muotoon kardaanitunnelin ja hanttarin lattian "rungoksi"
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Petri R., palontie, Camino'79 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Komiaa! :odcool:
   
  Visa tykkää tästä.
 6. palontie

  palontie Double Gearhead

  HATTU PÄÄSTÄ!
   
  Visa ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 7. Jopeli

  Jopeli 1st gear

  Siitähän tulee melkein yhtä hyvä kun mun volkkarin lattiasta
   
 8. Visa

  Visa Gearhead

  Mutta se onkin lähellä täydellistä.. muille tiedoksi, että Jopeli on projektin toiset kädet.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 9. Visa

  Visa Gearhead

  Kävin touhuamassa ennen yövuoron alkua vielä molemmat etulattiat uusiksi. Edellinen olisi ollut jo hyvä, mutta harmittavasti yli innokas rälläkän käyttäjä leikkasi lattiasta liian lyhyen. No ei nyt ollut onneksi ihan mahdoton vahinko. Vielä tarvii asemoida panelit paikoilleen clecoilla ja tigataan varmaan perjantaina kiinni.
  [​IMG]
   
  LPV, Camino'79, caprice305 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Visa

  Visa Gearhead

  Tänään ei mitään kovin ihmeellistä, mutta vaimon sain tallille kaveriksi sen verran, että saatiin panelit clecoilla asemoiduksi. Kyllähän niissä vieläkin virheitä on, kun tarkkaan katsoo, mutta saa nyt luvan kelvata. Katsotaan kerkeääkö lauantaina Tiggailemaan kiinni, ennen yövuoroon menoa.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  hevimies, cellu ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 11. Visa

  Visa Gearhead

  Loma alkoi nyt perjantaina, niin kerkesin käydä hakemassa CuSi3 lankaa kaarijuottohommiin. Varmaan olisin hitsaillu ihan tavan langallakin nuo lattiapellit paikoilleen, mutta olis tarvinnu hakea seoskaasupullo siltikin. Nyt selviän argonilla tig ja mig hitsauksissa. Perjantaina ja tänään sitten harjoittelin nuo takalattiat kiinni ja hioin saumat tasoon muun lattian kanssa. Näyttää yhtenäisemmälle ja tarkoitus onkin, että maalauksen jälkeen näyttää tehdastekoiselle, eikä itse parsitulle. Vielä toki kittaukset ja maalaukset tuohon päälle.
  Migillä juotettuna
  [​IMG]
  Saumojen hiomiset vaiheessa
  [​IMG]
  Saumat hiottu ja kittauksia vailla.
  [​IMG]
   
  Jm-vallin, A.J., tzampy ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Visa

  Visa Gearhead

  Tänään taas muutama tunti tallissa. Lomalla onneks hommat eteneekin hieman paremmin. Kaikki lattiat nyt kiinni ja osittain hiottukkin. Tai no.. Vielä pitää molemmat etulattiat juotella kynnyskoteloiden reunoista kiinni, mutta kuitenkin. Huomenna tallilla vähän pidempi päivä ja sit pari päivää taukoa, kun pitää olla duunipaikan kanssa juopottelemassa itämerellä.
  [​IMG]
   
  Vuppe tykkää tästä.
 13. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

 14. Visa

  Visa Gearhead

  Tänään ei hirveästi näkyvää saanut aikaiseksi, mutta kaikki lattiat on loppuun asti hitsailtu. Eka kittaus ja hionta tehty. Muutama kohta tarvii vielä vähän lisää ennen maalausta.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Perjantaina seuraavan kerran talliin ihmettelemään kontin pohjaa. Argonikin alkaa olla loppu sopivasti.
   
  Jm-vallin ja Herje tykkäävät tästä.
 15. Visa

  Visa Gearhead

  Jaa mitäpäs tänne taas.. muutama viikko ollu aika hiljaista tallin puolella ja aika kulunut työpaikalla harrastusrahoja tienatessa. Hieman tässä kuukauden aikana innostunut 3d printtauksesta yms. Asiaan liittyvästä. Johtuen ihan joidenkin osien "hard to find" saatavuudesta ja ehkä vähän uusien asioiden opettelukin mielessä. Viime viikolla ostin sitten 3d scannerin. Kaytännössä siis X-box kinect anturi ja tällä saa varsin kätevästi scannattua nippeleitä yms. Veronpalautukset sijoitin riittävän kokoiseen 3d printteriin 500x500x500 tulostusalue. Ajatuksena siis tulostaa ainakin mittariston kotelo, venakopat jne.
  Pari viimeyötä onkin mennyt harjoitellessa mallintamista. Mittanauhalla vanhasta mittaristosta mittoja ja digimittareille uutta piirtäen.
  Pienet teaser kuvat asiasta ja katsotaan kuin käy, kunhan printteri saapuu kotia.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  LPV, FuryIII '71, Camino'79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. Visa

  Visa Gearhead

  Parina pävänä taas kerinnyt tallille puuhastelemaan autoa tässä lomilla. Pieni muutos suunnitelmiin tuli siinä mielessä, että päädyin pitämään vanhan takakontin pohjan, enkä lähtenyt sitäkin sikkailemaan uusiksi. Vanhat reunat ynnä muut lommot vasarrettiin siistimmiksi ja saumakohdat, lommot jne. oikaistiin metallikitillä riittävän siistiksi. Kova tahto olisi Tiistaina päästä maalaamaan auton pohja väreihin. Materiaaliksi kävin ostamassa polyuretaani-lavapinnoitetta ja sävytettiin se vaalean hopeaksi. Tarkoitus ohentaa pinnoitetta reilusti ja saada lähes tasainen pinta aikaiseksi. katsotaan kuin senkin kanssa käy. Saisi vähän enemmän kulutuksen kestävyyttä pohjaan ja massata, kun en tuota halua.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Yöpuhteina laitoin vielä digimittariston panelin tulostumaan.
  [​IMG]
  linkki videoon..
  https://visalan.kuvat.fi/kuvat/VID_130191220_230311_537.mp4?img=full
   
  Vuppe tykkää tästä.
 17. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  Jos alat katastusmieheksi, elä tule Ouluun töihin.
   
  Visa, NorthElite, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Visa

  Visa Gearhead

  Heh joo.. olisin varmaan todella pidetty ukko niissä hommissa.

  Tänään valmistui tuo printti ja tulostus otti 14h27min. Ihan tyytyväinen olen ekaksi isommaksi tulosteeksi ja itse mallinnetuksi osaksi. Pieni mittavirhe oli tosin, mutta siitä selvisi hiekkapaperilla ja rautasahan terällä. Päälle tulee vielä tumma pleksi, niin näkyy mittarit vain virrat päällä ja muuten "black screen".
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  stratusdriver, Jape105, Herje ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Visa

  Visa Gearhead

  Vihdoinkin alkaa kori olla valmis naitettavaksi runkoon.
  Tänään saatiin kaverin kanssa epoksit ja raptorin lavapinnoitteet ruikittua pohjaan. Raptorin sai mukavasti sävytettyä tulevaan kopan väriin, eli väriksi valikoitui BMW:n kartasta Tanzanite Blue. Hyvin tummansininen ja hieman purppuraan taittuva väri.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  tzampy, hevimies, jrasi ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Visa

  Visa Gearhead

  Viime viikolla kori siirtyi vanhempien talliin nosturille valmiiksi odottelemaan rungolle laskemista. Mahtavan kokoinen kahden auton talli. :D alapuolella velipojan kupla.
  [​IMG]
  Tänään päästiin takaisin rungon kimppuun ja osittain saatiin korin kiinnitysreijät duunailtua. Kuvat jäi vielä ottamatta, mutta josko huomenna sais reijät valmiiksi asti, nii .Voisi jonkun kuvankin näpätä. Seuraava ohjelmanumero onkin moottorin + laatikon asennus ja tietty pitää kaikki kiinnikkeet rakennella paketille. Uuden nopean ohjaussimpukan laitoin myös tilaten speedwaymotorsilta. Alkuperäinen kun on about 5kierrosta laidasta laitaan.. ei hyvä. Aikomuksena saada kuun puolivälin aikoihin kori naitettua takaisin runkoon, niin pääsee pohjia hieromaan.
   
  Hannu_L, palontie, tzampy ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!