Pontiac Laurentian laikka-avo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja B.B.Chevy, 29.12.2009.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tunnustaako kukaan OD:läinen tehneensä kyseisen auton tai tietääkö tekijää?
    Auto on muutettu jo aika kauan sitten ja on ihan ok peli mut omia jatkohommia helpottais jos alkuperäinen tekijä löytys niin osais kysyä joistain jutuista minkä auton osia muutoksissa on käytetty (mm. rättikaton kehikko yms.).
    Tosta viime kesänä nimimerkki Kautsin Forssan Picknickissä kuvaamasta komistuksesta on siis kyse:
    http://kautsi.1g.fi/kuvat/Forssan%20Pic ... G_6727.jpg
    Ja tossa nyt toinen kuva siitä tallilla:
    http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2399044.jpg

    Joten jos juttuun löytyy infoa niin laittakaapas viestiä vaikka sitten yv:nä, kiitos :wink:
     
  2. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kas, tuo on 61. Jos ois ollu 60 ni oisin huutanu bingo! Läheltä liippas.
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Jep. Toi on malliltaan '61 ja otteen mukaan '62, lieneekö sit ensirekisteröity vasta sen vuoden puolella.
     
  4. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Onkohan toi se sama joka oli vuonna kivi ja keppi(90luvun alussa) hirveen porsaan punaisena Salossa monta vuotta. Tuskin sitä täällä kuitenkin on tehty.. Sitten bongasin sen Bembölessä yhdellä pihajobbarillla puun alla joskus 2000 luvun taitteessa.
     
  5. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Tuohan on komee peli. Kesällä sitä kuolasin nettiautossa, ei ollu etes kalliskaan.
     
  6. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ettei kummiski ois ollu Viherissä Alinautos???? Siellä meinaa ite kävin ihmettelemässä... Oli koitettu leimata ni vikalista 3jatko-osaa :rotfl: :rotfl: joten EN ostanu 8) ja aika hintava muistaakseni oli kuntoosa nähden.
     
  7. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Saattaa olla sama laite. Nyt toi on kuitenkin leimassa, ollutkin taas ainakin muutaman viime vuoden ajan ja viimeks leimattu tässä ihan loppusyksystä :wink:
     
  8. Skotti

    Skotti 1st gear

    Juu tunnistaa ja viimeisin tekijäkin on tiedossa, auto haettiin joitain vuosia sitten muistaakseni jostain pohjanmaalta lumihangesta, taisi olla valkoinen silloin. Oli vedetty laikka-avoks ja inspiraatio loppunut siihen. Oli rullaava amme kun haettiin, tietääkseni ei ole ollut edes kilvissä sitä ennen koskaan(avona). Jollen väärin muista kattorensselit ym. oli toisesta ponchosta.
     
  9. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Joo oli valakoone ja hanges. Pohojanmaalla ei menettäny kattuansa.
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kattorensselit saattaa olla toisesta Ponusta, mutta onko 61-62 mallista? Alhallaa ollessaan jää paketti aikas ylös. Onks sull BB kuvaa tosta katto päällä? Takasivuakkunoiden ja katon muodot helpottais tunnistusta.
    P.S. Jos toi rensseli on 59-60 mallista niin sille löytyy heti täältä paikka 60 laikka Ponusta missä on joku tuoreempi rensseli.
     
  11. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ei oo katto päällä kuvaa ja nyt tossa on vaan joku omatekemä keinonahkainen "rätti" mut ajatuksissa olis hommata siihen uus tai ehjä käytetty oikea kangaskatto ja sitä hankintaa helpottas tietty tieto siitä mistä autosta ton kattokehikko on kun jonkun avon semmonen siinä on.
    Niin, ja hommata siihen sivulasit kun niitä siinä ei nyt oo.

    Kun olishan se hyvä saada tohonkin tarvittaessa myös menoa kestävä katto kun joskus toi marssivauhti on matkalla kova ja ajokaudet pitkiä :rotfl:

    Tolla TOSSA kuvassa oikeessa reunassa näkyvällä kaverin Furyllähän sitä käytiin vielä nyt lokakuussa Stadin cruisingissakin ja kyllä sitä jo noi maantiematkat ajeli silloin mielellään katto ylhäällä :poff:
    Toki sit kaikki Stadissa pyörimiset mentiin silloinkin kuten kuuluukin eli rätti alhaalla 8)
    Vähän oli kylmä mut kyllä siinä pysy lämpösenä kun oli sopivat eväät, tosin täytyy myöntää että harvoin Irish Coffee on maistunu niin hyvälle kun sillä reissulla yhdessä Kallion baarissa, piti ihan vetää parikin niitä samantien kun päästiin baaritiskille :rotfl:
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Noin muutoinkin taitaa auton vaiheet alkaa vähitellen hahmottua täällä ja yv:nä saatujen vastausten myötä joten kiitti niistä :D
    Ja eikun lisää tietoa ja tarinoita vaan tulemaan jos niitä joltain löytyy :lol:
     
  13. ata

    ata Gearhead

    Suomessahan ei ole auton vuosimallia rekisteriotteeseen koskaan merkittykään, sieltä löytyy vain auton käyttöönottovuosi joka voi olla useinkin ihan eri kuin vuosimalli (voi olla sitä edeltävä jos auto on loppuvuodesta käyttöön otettu, sama, tai myöhempi vuosi jos ns. ylivuotinen yksilö.)

    Lähes kaikissa autofirmoissa, etenkin USA:ssa, mallivuosihan vaihtuu yleensä kesällä eli syksyllä aletaan jo tehdä "seuraavan" vuoden mallia joista tietenin suuri osa otetaan jo käyttöönkin edellisenä vuotena. Joskus seuraavan vuoden mallin valmistus voi alkaa jopa edellisen vuoden keväällä. Eli vaikka esimerkiksi "57 Chevy" voi olla hyvinkin valmistettu vuonna 1956 ja otettu käyttöön myös samana vuonna (jolloin rekisteriotteessa lukisi 1956) tai se voi olla myyty uutena vasta 1958 jolloin otteessa lukee 1958 ja silti se auto on 1957 mallia jonka jokainen näkisi otsallaansakin. Vuosimallia ei vain rekisteriotteessa lue, mutta se on kyllä merkittynä VIN-koodiin. Valmistusvuosi, vuosimalli ja käyttöönottovuosi kun ovat eri asioita, vaikka kaikki toki voivat olla samakin vuosi, tai sitten ei. Valmistusvuoden voi jostain saada selville, vuosimalli on merkitty VIN-koodiin, mahdollisesti myös valmistusvuosi ja käyttöönottovuosi taas löytyy rekisteriotteesta (jos löytyy, usein sekin voi olla pielessä etenkin vanhemmissa tai käytettyinä maahantuoduissa autoissa).
     
  14. Luigi

    Luigi Gearhead

    Cadillacin rättikehikko,auto laikattu -86 Forssassa ja oli kaverillani sen jälkeen -87. Pitäisi haulla löytyä keskustelua muistaakseni.
     
  15. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kiitoksia, toi valaisi taas jo paljon lisää :D
    Pitääpä yrittää vielä tolla haullakin.
    Satutko yhtään muistamaan vielä minkä ikäisen Käkkylän kehikko toi olis?
     
  16. Luigi

    Luigi Gearhead

    Laitoin yv:n,,,
     

Kerro tästä muillekin!